Rondje IJmuiden en Omgeving

We zouden naar een spookboot uit 1918 gaan in Heemskerk, maar wat gebeurt er? De boot was plotseling verdwenen!? Dat het op die boot heftig was wist ik want een ieder die er op stapte ging er met een extra negatieve entiteit weer van af. Maar dat de boot zomaar verdwenen was was wel erg  bizar. Niemand had ook maar iets gezien.

In deze nacht ging ik mijn nieuwe apparatuur uitproberen. Bij de eerste test bleek dat ons nieuwe spulletje een perfecte weergave gaf en dat er vlijmscherpe beelden konden worden opgenomen. Ik was wel heel erg benieuwd wat de nacht zou gaan brengen!

Nou het werd een fiasco. Meters film voor een paar slappe Orbjes en voor de rest noppes. Maar wel de apparatuur goed uitgetest. En bovendien wel weer de nodige paranormale ervaring opgedaan.

Het verslag van de middag opnames van 13 uur tot 's morgens 6 uur.

Het Kasteel van Assumburgh

  

Het kasteel Assumburg ligt heel dicht bij de plek waar de burcht Oud Haerlem gestaan heeft. Daar het in leen gehouden werd van de heren van Haerlem, zal het voor hen geen bedreiging gevormd hebben. Aannemelijk is, dat zij het in leen gegeven hebben aan een bloedverwant.
Nadat Jan (van Haerlem) van Bergen in 1318 overleden was, zonder een zoon na te laten, ging het leenheerschap over aan graaf Willem 3, die het weer overdroeg aan heer Jan van Polanen. Via het geslacht van Polanen vererfde het kasteel aan het huis van Oranje Nassau.

Bij de nacht opname kwam er een Entiteit uit het water van het Kasteel en liep heel druk doend over het water. 


 

Op dit gedeelte werd het water tafereel gefilmd. Een Entiteit die vanuit het water komt en wild om zich heen zwaaiend over het water loopt. Ook komt er veel energie vrij. Het lijkt net of hij aan het vechten is want er verschijnen meer entiteiten om hem heen. (met de nieuwe camera)

Het Kasteel van Marquette

 

Van het Kasteel van Marquette is niet zo heel veel bekend alleen het ontstaan in ongeveer 1200. Er doet een legende de ronde dat er een vrouw vermoord is en aangezien we toch in de buurt zijn gaan we maar even kijken, wellicht gebeurd er iets.

Bij Kasteel Assumburg was het veel te druk, alleen in de avond om 23 uur kreeg ik een rare situatie te zien in het water. Bij Kasteel Marguette konden we geen nachtopnames maken omdat er een stel schijnwerpers aan stonden zoals op een voetbalveld. Ja, en dat werkt niet.

Waarom toch steeds "stemmen" op een kerkhof? Heemskerk

 

M.J. woont op een steenworp afstand van het kerkhof en iedere keer als hij daar langs loopt hoort hij stemmen. Jarenlang en iedere dag weer. Via via komt hij in contact met mij en tja ik wil ze ook wel horen. Liever nog wil ik de entiteiten vast gaan leggen op film en zien of ik er achter kan komen waarom ze steeds praten.

Ook hier helaas heel veel rumoer en als ik geluiden op had genomen had het halve dorp er op gestaan. De wind stond verkeerd en er was teveel geroezemoes.

Wel 2 kleine opnames, één van een Orbje (kleintje) en de tweede was het begin van een manifestatie, maar hij had er even geen zin in en weg was 'ie.

De krachtvelden van de oude bunkers bij IJmuiden

 

Schijnt in de 2e wereldoorlog een ellendige plek geweest te zijn. Diverse paragnosten zeiden tegen mij:
"Ga daar eens heen!"

Nou dat hebben we gedaan. Gelijk ging één van de lampen stuk en hoorden we allemaal stemmen vanuit de duinen. En een paar takken knapten op een paar meter afstand van ons. Maar verder niets. Wel hadden Cor en Mijndert de ene koude rilling na de andere maar even door het beeld lopen was schijnbaar verboden voor entiteiten die nacht.



Hier hoorden we steeds takken knappen en gerommel in de struiken maar er was niets te zien.
 


Waar is toch de " SPOOKBOOT " gebleven ?

Een heel vreemd verhaal. Diegene die me de tip gaf begrijpt er zelf ook niets van! Zijn gereedschap lag zelfs nog aan boord want hij zou de motor nazien en aan de gang brengen maar van het ene op het andere moment was de boot compleet verdwenen. Terwijl de motor nog niet eens in orde was. Niemand wist dat ik zou komen, alleen hij was op de hoogte. Dat er wat met die boot aan de hand was wist ik direct, vandaar ook de belangstelling voor opnames. Vinden we de boot weer terug? Niemand begrijpt er iets van, zelfs de buren niet. Het grappige van de zaak was dat ik wist dat ik er heen moest.

Negatieve entiteiten hielden daar positieve entiteiten vast en de afspraak was dat ik ze zou lostrekken op die boot.
Zijn daarom de negatieven entiteiten ontkomen? Wisten ze wat hun boven het hoofd hing?

We gaan in ieder geval de boot zoeken.

 

De vijver van Beverwijk.

Ook daar geen beelden. Alleen ging midden in de nacht een vogel fluiten en wel op een manier dat het leek of Pavarotti in de boom zat. Het was pikdonker en dat was het onderwerp waar we het wel even over moeten hebben. Vogels fluiten toch niet midden in de nacht? En even later die nacht zou dit zich herhalen op een geheel andere plek. VREEMD. 

 

Maar toch heeft het wat, de vijver en zijn eilandje. Veel paragnosten voelen wat bij deze vijver en inderdaad het slaat me op de borst. Je krijgt een benauwd gevoel, dat gebeurt zowel in de middag als in de nacht. Heel vroeger is er op deze plek gevochten door soldaten en de spanningen zijn nog steeds waarneembaar.

Nou het waren de opnames wel hoor van 's middags 13 uur tot 's ochtends 6 uur. Ik had meer verwacht maar het is natuurlijk wel zo dat je het niet in de hand hebt. Je kan veel voelen, heel heftig ook, maar tussen het voelen van de krachtvelden en het opnemen op film zit een heel verschil.

Bekijk de film over Beverwijk en omgeving!



 

 

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie