Klooster "Don Rua"  Spookt
 

Ook hier een jongensstem op de filmband. Alleen was er niks van te brouwen.
En ik vind dat ze alleen heel duidelijk over moeten komen wil ik er wat mee gaan doen.
Ook hier was een Journalist 's avonds bij aanwezig en op een gegeven moment had hij last van zijn keel wat even later weg was.
Maar hij constateerde meer!

 

Direct bij aankomst rij ik met de auto de oprijlaan op voor het klooster. In een keer sta ik boven op de rem en zeg tegen Nico kijk eens, voel eens! Ze zijn al op de hoogte dat ik in de buurt ben!!
Ook Nico voelde de ogen dat we werden gadegeslagen, kippenvel!! Van achter de deur stond iets ons in de gaten te houden.
Nou dat was 1, direct al bij aankomst.

 

Don Rua is een voormalig klooster van de Jezu´eten  in 's-Heerenberg gelegen in de Gelderse Achterhoek.

Het klooster werd in 1910 gesticht door Duitse Witte Paters die als gevolg van de Kulturkampf hun eigen land waren ontvlucht. Later trokken de Salesianen van Don Bosco in het klooster om er tot begin jaren '70 te blijven. Het klooster functioneerde als juvenaat, jongens werden er opgeleid tot kloosterling, maar al gauw werd het een bijzonder internaat van katholieke signatuur. Tot en met medio 1971 woonden er jongens maar het aantal aanmeldingen en roepingen daalde en de paters van Don Bosco verkochten het pand. Nadat de functie van klooster verviel, was er jarenlang het creativiteitscentrum Gouden Handen in het gebouw gevestigd.

In 1996 heeft Jomanda er een optreden gehad en in 1999 is er de laatste paranormale beurs met een record aantal bezoekers.
In 2007 werd het gebouw verkocht en komen er senioren woningen in, welke in 2009 gerealiseerd moeten zijn.

The Ghosthunter samen met een Journalist in de late avond er even langs om de Paranormale activiteiten vast te leggen.
Middag en Avond opnames van een Klooster dat je roept hoe is dit mogelijk! Is dit een Klooster geweest van de Jezu´eten?
Hoe kan het dan dat het er zo spookt in de tuin van het Don Rua Klooster? Want het is niet alleen buiten het klooster maar binnen het klooster spookt het ook en niet zo zuinig ook! En dat zijn niet de Jezu´eten.

De middag opnames waren ik en Nico er. We liepen door het bos achter het klooster. Onbewust keek ik naar de struiken die een meter of 50 bij ons vandaan lagen en ik zag allemaal energie stippen die versprongen. Het waren niet alleen witte energieŰn maar ook rode en blauwe die ik zag.
Na bij de oude begraafplaats die ontruimd is van de Jezu´eten zag ik in 1 keer een git zwarte schim lopen. Je ziet het en dan moet je je voorstellen van neem een pad van 10 meter en dan zie je de Entiteit maar 3 meter en plop weg is die. Verdwenen is het niets!
De camera was niet klaar om op te nemen dus een beeld had ik niet. Trouwens het gaat zo snel dat je dat niet bij kan houden. Tegen die tijd dat je klaar bent om met de camera  op te nemen dan is het al weg! Dus jammer maar wel een duidelijke paranormale waarneming.
Als ik hem moet omschrijven is die het beste te vergelijken met de Entiteit langs de Dodenweg in Moergestel.
Was eigenlijk best wel pisserig er over dat ik de camera niet klaar had voor opname.

Ik had die middag nog een gesprek met ene Sonja die daar antikraak woont. We mochten er niet naar binnen. Maar terwijl we staan te praten hoorde ik iemand de trap afkomen. Ik kijk naar de trap maar zie niemand. Dus ik zeg ik hoorde toch iemand op de trap? Ja zegt ze. Ik: het spookt hier! Ja zegt ze merk wel meer vreemde dingen op in het gebouw. Och heb al zo veel meegemaakt hier, voetstappen, geluiden, deuren af en toe best wel eng.
Ik tegen Nico, hoorde je het? Het spookt als een gek in dit gebouw. Ja en al die senioren die hier straks gaan wonen?
Nou als ze een vriendelijke Entiteit er bij hebben worden ze misschien wel toegedekt als ze naar bed gaan!
 

 

Door de hele achtertuin zijn paranormale activiteiten waar te nemen. Je hoort ook steeds het kraken van takken en net of iets ons volgt door het bos. Maar ja het staat er dan ook om bekend dat het een heftige locatie is. Enkele Mediums willen niet het bos in, voor geen goud!
Bij de 2e foto in de omlijning daar zagen we een git zwarte schim voor bij gaan. Moet je je voorstellen je ziet het, het is een paar meter en plop weg. Het gaat heel snel, zo snel dat ik niet eens de camera er op kon zetten of het was al verdwenen.
Maar ja dat zijn nou wat we noemen de paranormale fenomenen en dat op klaarlichte dag.

  

Foto 1 de originele opname met de camera. Er is wat op te zien. Een paar Entiteiten die naar ons kijken vanuit het struikgewas.
Dit is de locatie vlakbij de oude begraafplaats van de Jezu´eten die ontruimd is.
Foto 2, een uitvergroting en hierop is duidelijk te zien dat we werden gevolgd door de ogen van een paar Entiteiten.
Dit zijn toch wel de paranormale opnames waar je vrolijk van wordt.

Door het gehele bos heen krakende takken! Je wordt in de gaten gehouden en gevolgd wat gaan ze doen, waar gaan ze heen?

De avond opnames, Nu was er een Journalist bij Frank. Hij wou dit wel eens meemaken, voelen, zien wat er gebeurde. Voor mij geen probleem. Ik vind het prima als een journalist mee wil gaan. Komen er dan dingen in beeld of je kan ze voelen en hij voelt het ook dan is het voor allebei geen verloren avond. En juist die avond kwam het echt goed uit want wie gaat er voor zijn lol mee met een koude nacht aanvoelend als min. 15 graden.
Ik weet al weken van te voren wat ik tegen kan komen op de locaties die we gaan bezoeken. Als je paranormaal bent dan weet je dingen, dan maak je je huiswerk, dit moet mee die camera moet mee en op die plek en hier en daar moet je op letten want daar zitten de Entiteiten. Kortom een compleet draaiboek waar nimmer van wordt afgeweken.
Dus ik wist ook al dat iedereen wel iets zal merken van hetgeen er door het bos loopt. Succes verzekerd was er al meegedeeld.
Ik ga voor een perfecte opname en moet dit voor een Journalist in kaart proberen te brengen. Het bewijs leveren want hij gaat niet mee voor de koffie. Nee, hij wil dingen voelen, zien en beleven van het mystieke van de paranormale wereld.
Nou en dat ging gebeuren die late avond.

Buiten dat wij rare geluiden hoorden en weer die krakende takken in het bos zei ik Frank om te kijken naar de struiken.
Daar gebeurde het! Kleine energie stippen gingen van links naar rechts in de struiken en tussen de bomen.
Ze verplaatsten zich continu en gingen eigenlijk het hele bos door tot dat het doodstil was en daar gingen ze dan weer.
Ze kwamen in verschillende kleuren voor, wit, rood, blauw en groen.
Hield het kleuren verspringen op dan hoorden we op dat moment ook geen krakende takken meer.Frank vond het indrukwekkend en had de verschillen waargenomen en zei dat het heel opmerkelijk was.
Hij had alleen last van zijn keel en tja komt wel eens vaker voor. Duizelig of hoofdpijn of zoals in dit geval last van de keel.
Meestal duurt dat niet zo lang en dan zakt het weer af even snel als dat het is gekomen.
Nico die al vaker mee is geweest wist automatisch waar die op moest letten. Ook hij zag de springende kleuren tussen de bomen en struiken. Maar ja het stuk bos staat bekend als een heftige paranormale locatie. En ze waren met mij op op onderzoek om het te voelen, te merken en waar te nemen. En dat was die nacht glansrijk gelukt ondanks de Oostenwind en aanvoelend als min 15 graden.

Ik vond het leuk om te doen en ze de kans te hebben gegeven om zich helemaal in te leven in dat stukje van het Ongrijpbare, Het Mysterieuze, het onzichtbare of wel de Paranormale wereld in de nacht.

 

  ę The Ghosthunter« 2009-All Rights Reserved.

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright ę THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are ę of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie