Kasteel Ammersoyen

Middag en Nacht opnames in Kasteel Ammersoyen op : 01-03-05

Het is bekend dat het in Ammersoyen niet pluis is. Ooit was er een bekend Engels Medium die een heftige druk op de borst kreeg en dat plotsklaps de tafel begon te bewegen. En "JA" Dat zijn leuke dingen voor de mensen en zeker voor een Ghosthunter. Dus afspraak maken en er op los , wat gaat er gebeuren ? Komt de voltreffer ? Of wat ? 1 maart 2005 zullen we het weten als ik met mijn apparatuur door Kasteel Ammersoyen loop in de donkere nacht. Nou, het was me het nachtje wel. En alles bij elkaar genomen wordt het een razend interessant onderwerp. Er zou nog heel veel energie in gaan zitten om de diverse dingen die daar speelden paranormaal op te lossen en niet te vergeten de Pastoor die daar vermoord is in het Kasteel en welke een geheel onverwachte wending zou nemen die nacht.


Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is een van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten in Nederland. De oorspronkelijke opzet van een vierkante plattegrond met ronde torens uit omstreeks 1350 is goed behouden, ondanks verbouwingen in de 17de eeuw. Het interieur heeft met een ridderzaal, kemenade en trappen in de meters dikke muren een sterk middeleeuws karakter behouden. Ook de lampnissen, schouwen, schietgleuven en muur-wc's bepalen het middeleeuwse karakter van kasteel Ammersoyen.  Lange tijd heeft het kasteel gediend als klooster. De zusters Clarissen lieten meer dan een eeuw geleden de slotgracht dempen en bouwden een kloosterkapel aan  het kasteel.

De paranormale gegevens op 04-02-2005 - een maand voor de opnames

Er komen dingen binnen rollen : Onthoofd, vrouw ,Antoinette ,  Ridderzaal , jaartal 1520 , Komt een naam binnen Catarina v Aragon , 5 mannen onthoofd , onschuldig , jaartal 1627 , heeft met geheimen te maken , gemarteld ;  vrouw van Adel onschuldig , Echtgenoot vraagt hulp , komt geen jaartal bij maar is later dan  1627 ik kom uit op plm. 1666 .

Vele Entiteiten dwalen nog door de gangen van Kasteel Ammersoyen Ook worden er positieve Entiteiten vastgehouden in het Kasteel en ook die worden bevrijd  op de dag van de opnames. En wat voor een rol speelt een tafel die in de Ridderzaal moet staan ? Onthoofdingen waren in die tijd erg populair !

Ik weet niet zoveel van geschiedenis maar de naam van Catarina v Aragon klopte exact ! De naam stond na enig speurwerk op internet  , maar waarom komt die naam boven ? Waarom wordt zij genoemd met een onthoofding welke niet zij maar hiervoor een ander is onthoofd ? Vragen  , veel  vragen . Wat zijn de gegevens  waar naar ik op zoek moet ? Het jaartal 1520 moet kloppen want er wordt in de geschiedenis genoemd 1525 en dit is frappant ! Meestal als ik zo dicht in de buurt zit van iets dan geeft dat voor mij aan dat ik iets moet
ondernemen in het Kasteel , alleen wat ? Dat is nog de vraag.

De eerste indrukken en aanwezige paranormale krachtvelden in het Kasteel Ammersoyen

De jaargetijden van 1520 - 1627 en 1666 spelen een belangrijke rol in deze opnames, dat is duidelijk. Nu moet ik het nog kunnen plaatsen hoe de paranormale informatie bij mij binnen komt. Drs.Robbie Dell'Aira (Kasteel Historicus) maar eens vragen. Dan komen van hem de  antwoorden  op 07-02-2005 binnen op een mail.

Ik heb nog even gekeken naar de zaak Catharina van Aragon. Het viel me op dat ik veel over Catharina van Aragon, echtgenote van de Britse koning Hedrik VIII (je weet wel, die ene met vele vrouwen), heb kunnen vinden, maar nog meer, zeker in relatie tot Ammersoyen, over Johanna van Aragon, genoemd de Waanzinnige  (1479-1555), gehuwd met Filips de Schone (1478-1506), graaf van Vlaanderen, Artois, Henegouwen, Holland en Zeeland, markgraaf van Namen, hertog van Brabant, Limburg en Luxemburg en als Filips I tussen 1504 en 1506 koning van Castilië (Spanje). Ik denk dat je deze bedoelt(?) Nu is het nog zoeken naar de link met onze 'Antoinette' en Ammersoyen.

In 1627 was op Ammersoyen kasteelheer: Otto van Arkel.

Otto van Arkel (1586-1650), was in 1614 gehuwd met Francelina D'Affaytadi (...-1669). Hadden een slecht huwelijk. Otto ging er met een ander vandoor. In 1666 was op Ammersoyen kastelheer: Thomas Walraven van Arkel.

Thomas Walraven van Arkel (...-1694), was in 1640 gehuwd met Barbara de la Kethulle (ca. 1622-1686), weduwe van Reinold van der Reidt. Het echtpaar overleed kinderloos. Hiermee stierf de familie Van Arkel in wettelijke lijn uit.

Met deze informatie wist ik dat ik goed zat met de Paranormale gegevens. Er gaat wat gebeuren in Kasteel Ammersoyen , dat is een ding wat vast staat ! Er kan van alles gebeuren en ik heb het idee dat het wel eens héél heftig  kan worden , maar dat vind ik het leukste ,dus ik laat het maar over me heen komen. Ik ben er helemaal klaar voor.

Stapsgewijs neem ik u mee in mijn onderzoek naar Paranormale Activiteiten die middag en nacht op Kasteel Ammersoyen.

Bij het terug kijken van de opgenomen films zag ik  in de Ridderzaal op klaarlichte dag iemand door het beeld rennen,weliswaar een flauw beeld en je moet goed terug kijken maar er is een beweging waar te nemen.!

Ik kan het niet op de Site zetten omdat er te veel licht verlies is ,maar de camera aangesloten op televisie geeft een duidelijke waarneming. Dus weer SUPER !! Ben ondanks het moeilijk te zien toch blij , want het geeft aan dat het in Kasteel Ammersoyen SPOOKT en daar ga je voor in het onderzoek iedere aanwijzing is een bevestiging.Foto van video camera met infra rood hier begon het in beeld te komen; een entiteit bij de middag opnames. Ook moet op deze plaats de Pastoor zijn ingemetseld.

  

Door het hele kasteel komen Orbjes in beeld . En op de ene en andere plek kan het heel heftig zijn.
Dan weer rustig en na 10 minuten weer heftig aanvoelen , ze lopen gewoon heen en weer.

 

(Foto) De beheerdster van Kasteel Ammersoyen Godelieve Prins werd even helemaal stil bij deze foto ! Wat was er aan de hand ? Het is ongelooflijk roept ze, waar die lichtbol zit dat is de plek die het Medium heeft aangewezen waar de Pastoor is ingemetseld ! Dit is echt ongelooflijk Het is exact dezelfde plek, hoe ken jij dat nou weten ? Ik blij dat de aanwijzing op de foto zo duidelijk was. Nu maar hakken dan gaan we kijken . Dit echter ging even te ver. Maar in dit verband zal ik wel een oproep plaatsen op de site ,want er is speciale apparatuur voor en nu willen we het weten ook. DIT IS EEN BEWIJS ! en daar ben je altijd op zoek naar ,harde bewijzen.  Nou kom maar op met de apparatuur.

Toen we de Films terug gingen kijken zagen we een flauw beeld van een Entiteit die liep van de linkse stoel bij de Lichtbol naar de deur naast de schouw en ging naar de Kemenadezaal (ook wel de vrouwenkamer) De rode Lijn aan de linkerkant van de schouw bij de deur. Op deze plaats is Antoinette onthoofd in 1520 .De beelden die ik zag spraken voor zich.

De rode lijn in de schouw. Bij de nacht opnames kregen we zoveel lichtbollen Orbs in beeld dat ik het vreemd vond.  Ik was op mijn hoede en kwam er snel achter dat er in de schouw een Poort zat naar de negatieve zijde , ik heb hem direct gesloten want zoiets laat je niet achter, dat moet even aangepakt en gesloten gaan worden dat zal een rust geven in het Kasteel.Achter deze muur is de Pastoor Herman van Asten ingemetseld nadat hij vermoord is in het Kasteel. Hier heeft vroeger de Kapel gezeten.


Opname zonder flits. Orb

In het kantoor wordt hij door het personeel steeds waargenomen tussen 18.30 en 19.15 uur .Ze voelen duidelijk zijn aanwezigheid Op de  camera stonden enkele rare geluiden ,maar op de foto stond een duidelijke Lichtbol (Orb). Ik had alleen te weinig band er nog op zitten om 1 uur te filmen en het Kasteel werd afgesloten op dat moment , wie weet wat er dan nog was gebeurd.De Kerker of ook wel de Vergeet put hier speelde zich het even heel heftig af. Dus het klopte wat ik één maand van te voren had door gekregen. Ik was ook heel erg blij met de lichtbol ! Deze gaf mij een bevestiging van waarheid ,15 minuten later brak het zweet mij uit ! Het gutste van mijn gezicht en rug zo heftig maak ik niet vaak mee.

Nou zocht ik nog de gemartelde vrouw en in de middag door het Kasteel kon ik het niet op een rijtje krijgen waar dat nou gebeurd moest zijn. Ik had Antoinette al geholpen en een vermoorde Pastoor gevonden maar nu deze vrouw die van Adel moest zijn en die hier in het Kasteel dood gemarteld is geweest. Ik vroeg nog is hier vroeger een martelkelder geweest, nee niet dat ze wisten .En toch kreeg ik heel duidelijk dat er kelders waren geweest. ook dit was er niet. Nou dan heb je zoiets van ik weet het zeker en wordt je helemaal gefrustreerd door iets wat je niet kan plaatsen en toch weet dat er iets is. Tja en dan blijf ik broeien ,moet en zal er achter komen.

In de middag door het Kasteel , Heftige torentjes waar Godelieve Prins ook niet kwam, alleen als het moest. Ik had zoiets met scannen dit is het ook niet. Kom in een klein rond kamertje  wat de wapen kamer genoemd wordt zie kettingen liggen met boeien voor pols en nek, krijg weer helemaal zoiets van zie je  wel het klopt wel er moet iets zijn !! Maar waar ? We hadden het hele kasteel al door gewandeld en ik zat nog steeds met een onopgelost probleem. Hebben we alles gehad ? "Ja" een bakkie koffie en ineens zegt Godelieve ik zal je de bierbrouwerij laten zien. En hup daar gingen we weer en kijk hier is de kerker, een smal gangetje zet mijn camera er op en film het stukje, maar kon niet duidelijk zien in beeld dat het een deur was, tot dat Godelieve het licht aan deed en ze zij daar achter zit de kerker of ook wel de vergeet put. Wat ik toen voelde, meemaakte weet ik niet alles schoot door me heen. Dit was de plek ik liep de trap af knipte de foto en voelde een heftige aanwezigheid van een Entiteit. De temperatuur ging naar ijskoud.  Het werd me daar in de kerker toch even druk om me heen , hier gebeurd  wat ,dat was duidelijk. Ik had de plek gevonden waar naar ik op zoek was. Ik had de gemartelde vrouw gevonden en bracht haar naar Boven ,zij was niet negatief maar een Positieve Entiteit die steeds maar het moment van overlijden beleefde en waar nu een eind aan was gekomen. Ik was voldaan ,maar toch nog heel onrustig. Was er nog iets ?  ( Waar de lichtbol (Orb) verschijnt daar was het even super heftig al mijn haren stonden recht overeind). Waarom ik er bij aanwezig moest zijn als Aards persoon bleek een uurtje later , de vrouw was bevrijd maar er zat nog meer en dit moest ik oplossen.

We zaten weer aan de koffie en ik had geen rust. Ik kon niks vragen aan mijn begeleiders alles werd afgesloten ik kwam er niet doorheen.
Geen enkele paranormale gegeven kon ik te pakken krijgen ,wat was dit ? Er was nog iets maar wat ? Ik werd helemaal geblokkeerd en dat was iets door wat in het Kasteel zat. Degene die dit veroorzaakte moest je niet onderschatten . Ik ging naar buiten even over de brug .Hier kon het mij niet bereiken en ik kreeg de belangrijke informatie die ik nodig had , ik moest weer de kerker in , nu voor degene die die vrouw zo had toegetakeld en op die plek nog steeds aanwezig was ,die moest ik daar weghalen. Nou daar gaan we dan. Ik weer terug wandelen richting Kasteel.

Ik moet nog even in de kerker zijn dus daar gingen we weer Godelieve en Marianne mee ,licht aan trap af en nu voelde het even héél anders ik stond er midden in. Op de plek waar de eerdere lichtbol zichtbaar was voelde ik een enorm krachtveld hier gaat de strijd beginnen ,ik was er klaar voor maar mijn tegenstander ook ! Ik voelde hem hield hem vast en trok hem moeizaam maar met veel kracht naar me toe . Al hoewel het een paar seconden waren leken het wel minuten te duren .Ik had hem ik voelde de agressie en woede in mij  oven komen ,maar dan is het zaak je hoofd koel te houden. Het was voorbij! Een klap energie verspeeld in de strijd maar toch wel heen voldaan dat  ik het gewonnen had van hem. Ik liet een diepe zucht vallen en liep naar de trap. Daar werd geroepen wat is er met jou ?? Wat zie je er uit ? Het zweet gutste van  mijn lichaam . Nou doe nog maar een bakkie dan kom ik wel weer terug op planeet Aarde. De strijd was over en een rust keerde weer terug. Ik had niets vergeten , alles was in orde. Ik had een tevreden gevoel. Toen ik zat bij te komen van de zware klus dacht ik achteraf dat ik geen moment getwijfeld had om de kerker binnen te stappen ,ik ging en deed wat er van mij verlangd werd, geen moment ook maar enig gevoel van angst.

        

       

     

Al deze foto's gaven Lichtbollen (Orbs) te zien en geloof het of niet maar er zijn nog veel meer foto's van dit fenomeen.

Ik heb nog nooit zoveel Lichtbollen gezien op 1 plek als in het Kasteel van Ammersoyen. Ook op de films stonden de lichtbollen in vele vormen en zagen wij ook diverse rariteiten van deze Orbs , o.a. één die van rechtdoor in 1 keer met een haakse bocht links afslaat , deze had mijn speciale aandacht want dit had ik nog niet eerder gezien. Toen ik opstond 's avonds in het donker om naar de naastliggende zaal te gaan om even te kijken zag Godelieve een stuk of 6 Lichtbollen met een rotgang achter mij aan komen. Een heel apart gezicht op film.Met dit schilderijtje was iets opmerkelijks aan de hand. Steeds viel het van de muur alle andere bleven op hun plek zitten maar ondanks de goede lijm lag deze iedere ochtend weer op de grond. Ik voelde hem al, er zat iets bij vandaar dat hij de aandacht trok om steeds weer op de grond te vallen. Ik vroeg nog of ik hem bij het schilderijtje weg mocht halen maar dat mocht niet. Het zal op de een of andere manier een bedoeling hebben gehad dat hij aandacht vroeg. En misschien door alle toestanden die ik er beleefd heb zal hij nu wel aan de muur blijven hangen. Ik zal het nog wel horen. Het kan er zeer zeker mee te maken hebben gehad. Ik denk dat het nu blijft hangen.Ook hier in deze kamer 2 lichtbollen op de muur. Ik wil niet overdrijven maar ik denk dat ik er meer dan 100 ben tegen gekomen die dag en avond in alle vormen .

   

1e foto) Bij het harnas ook een grote lichtbol (Orb) en op het muur kleed een hele grote.

2e foto ) In de vrouwen kamer zitten ook de lichtbollen.

   

De Wapen kamer : Hier keek ik naar de hand en nek boeien en een gevoel van onbehagen voelde ik opkomen ,ik dacht gelijk aan de gemartelde Jonkvrouw waar naar ik op zoek was vandaag om haar te helpen weg te komen uit het Kasteel.

Ook zijn er geruchten dat bij de eerste brug naar het Kasteel een jong stel begraven moet liggen in het water, dit gerucht werd nog heftiger toen 2 Zuid Amerikaanse dames er voor bleven staan en er niet over wilden.  "Er liggen 2 mensen begraven" ze zijn ook niet over de brug gegaan en terug gekeerd richting dorp. Tja, en dan is er een legende bij die nog eens extra bevestigd wordt. Ik heb me op die plek niet kunnen concentreren het was zo koud die dag dat ik zelf al bijna op een diepvries product ging lijken.In de loop der jaren is er veel gevonden op het terrein van het Kasteel en alles is keurig bewaard gebleven ,plastic bakken en het zijn er geen 10 of 20 néé het zijn er wel 80. Super al die oude opgegraven rommel , ze geven een mooi overzicht wat er in die tijd allemaal was aan gebruiks spullen. Ook is er boven op de zolder een Museum ingericht en dit geeft de bezoeker een blik terug in de tijd. Het is dan ook beslist de moeite om er eens een bezoek te brengen aan dit fraaie Kasteel.

Ik had genoeg opname apparatuur bij me , zeker voor op 5 locaties maar ik kreeg door dat ik alleen de Ridderzaal moest filmen en ondanks de twijfel die ik had werden het wel de beste opnames .Toch nog even in de v.Kemenade kamer een camera gezet en toen ik die terug zag begreep ik dat ik mijn gevoelens goed had geïnterpreteerd. Daar was niets op te zien. Ook niet de heftige toren kamers waar Godelieve niet graag kwam je voelde die middag een duidelijke temperatuur wisseling daar en ook zaten hier Orbs op de foto . Maar weer eens héél duidelijk aangegeven dat je kan het nog zo heftig aanvoelen de entiteiten maar tussen voelen , waarnemen en het op film of foto vastleggen dat is nog een aparte kunst. Het beeld zal altijd uit een onverwachte hoek komen , als je het niet verwacht.
Eigenlijk een mooie foto, duidelijk zijn de gezichten waartenemen zelfs één in klederdracht

Veel geruchten gaan er door het dorp over hoe het is gebeurd dat deze kerk een ruïne is geworden. Eén verhaal verteld dat in 1672 een Franse soldaat verliefd was op een meisje van het Kasteel en in plaats van het Kasteel aan te vallen hebben zij de Kerk vernietigd.

Tweede verhaal is: Dat de toenmalige Kasteel heer de Fransen paarden,eten en geld heeft geboden om het Kasteel intact te laten en de soldaten hebben toen de kerk vernield , zoals er zoveel gebouwen in die tijd door de Franse soldaten zijn vernietigd. Ook gaan er hardnekkige geruchten dat er een tunnel moet lopen van het Kasteel naar de kerk ruïne. 5 minuten van Kasteel Ammersoyen ligt de ruïne en zulk soort optrekjes trekt altijd mijn aandacht , dus ik er naar toe. Paranormale Activiteiten zijn er niet ,het is rustig en een gedeelte is intact en doet nog dienst als kerk. Maar interessant is het wel de ruïne wordt in stand gehouden als een historische bezienswaardigheid en dat is het ook. Toch toen ik om het terrein liep langs de graven richting de straatkant kwam de gedachten bij me op dat er inderdaad wel eens een tunnel kon liggen. Een geheime tunnel die nog nooit ontdekt is , nou dat zijn super objecten. Wanneer wordt die ontdekt ? Laat de Luchtmacht er eens met een F 16 die daarvoor speciaal is uitgerust over heen vliegen , zij hebben speciale apparatuur die in de grond kunnen kijken. Spannend , je weet niet wat je tegen komt als hij ontdekt wordt.

   

   

De in 1672 door Franse soldaten vernietigde kerk.  Waar zit nu de geheime tunnel ?
Wie weet wat er nog allemaal in de tunnel aanwezig is ? Verder is het een niet veel voorkomende bezienswaardigheid.
EEN PAGINA TERUG | HOMECONTACT YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie