De vloek van Restaurant "Bredero" Santpoort

Het heeft momenteel een triest aanblik het restaurant van Brederode. Tientallen jaren geleden is de zaak getroffen door een vloek en sindsdien is iedere eigenaar failliet gegaan , terwijl de buren met hun bedrijf het wel goed kunnen runnen.  Ook is er 15 jaar geleden een zelfmoord geweest van een eigenaar. Vol goede moed is hij gestart om te eindigen met zelfmoord. Hij zag het niet meer zitten. Iedereen was met goede moed begonnen ; we maken er een goede zaak van werd er gedacht, maar het tegendeel was waar.

Toen ik via de achterzijde de zaak binnen stapte , lagen alle ruiten er uit en was het meubilair grotendeels  verdwenen en wat er nog restte was een kapot geslagen inrichting alles lag schots en scheef over de vloer en de trap naar boven was weggehaald omdat er daklozen gingen slapen.

Het is triest dat dit heeft moeten gebeuren. Was er eerder ingegrepen en de vloek aangepakt was dit niet gebeurd, maar helaas het heeft jaten zijn gang kunnen gaan.

En zie hier het geloof en ongeloof in de Paranormale wereld, nu heeft het zijn gang kunnen gaan en is er als een olievlek grip gekomen op de situatie in het horeca pand.Een lelijke zaak was het niet geweest er straalde toch iets van charme vanuit tussen de rommel. Ik voelde eerst een doodse stilte bij het binnen gaan van de zaak . Dit veranderde al gauw met nieuwsgierige blikken die in mijn rug priemde en bij mij de indruk gaf "wat moet je hier" , donder op. Maar ik ging mijn gangetje en Cor en Mijndert die mee waren  voelde zich ook aangekeken en aller minst op hun gemak. Langzaam filmend liep ik door de zaak en voelde of ik iets kon ontdekken van het negatieve gepeupel wat daar aanwezig was. Ik voelde dat zij met enige trots met mij meeliepen  en het dreunde door mijn hoofd , het is ons gelukt , wij hebben gewonnen . Wij zijn heer en meester op dit terrein. Het gaf een triest gevoel de hele situatie.


Mijn handen jeukte , wat had ik graag dit gepeupel te grazen genomen. Maar één ding was wel duidelijk ze kwamen niet te dicht bij mij in de buurt , want op bepaald plekken was weer die benauwende doodse stilte.

Dit had niet hoeven te eindigen op deze manier was de vloek verbroken geworden dan had deze zaak in volle bloei kunnen wezen en was er nooit sprake geweest van een faillissement . Ook het bijbehorende zwembad had zijn kuren en volgens insiders waren er al verschillende mensen en kinderen verdronken.

Ik had mijn opnames gemaakt en we spraken af dat we in de nacht terug zouden gaan, naar onze negatieve helden. Cor en Mijndert voelden zich leeg dit was niet wat zij verwacht hadden, ondanks dat zij er in de buurt wonen en vroeger geregeld klant waren in de zaak. Het was een trieste aanblik wat zij zagen.

De vloek die is uitgesproken was niet alleen tegen de eigenaar maar ook tegen de zaak en  jarenlang heeft het voort gesleept , met moeite zich staande te houden tot dat de vloek zijn werk kon afmaken en er rigoureus werd ingegrepen door de negatieven.

De Nacht ;

's morgens om 5 uur stapte ik met Cor weer in het pikkedonker de zaak binnen. 
Eerst waren we buiten om gegaan en ondanks dat het zo heftig daar is heb ik niet één beeld getrokken op die plek. Wel had Cor een rare gewaarwording ; Bij een kelder deur ging het even mis. 
Toen Cor in de deur opening scheen met zijn zaklamp vloog de deur open en met een rotgang weer dicht en Cor voelde een ijzige wind langs hem heen schieten . 
Ik die 2 meter er van af stond had niets in de gaten en ook geen beeld, Cor moest even bijkomen.

 Het deurtje dat werd dicht gegooid en weer open ging en dat Cor de stuipen op het lijf joeg. Ook voelde hij een koude wind langs hem heen rennen.

We zijn het hele gebouw weer door gelopen en weer die doodse stilte  , af gewisseld met  negatieven die in mijn nek stonden te hijgen. Maar geen enkel beeld te schieten , net of ze met veel triomf riepen wij zijn hier heer en meester. Ik kon het niet laten en zei : vroeg of laat komen jullie aan bod en dat zal geen pretje zijn om dat mee te maken om verantwoording af leggen. Ik vind het nog steeds een trieste affaire , dit had niet gehoeven, zoveel ellende op één plek. En vergeet niet ! Dat mochten ze het gebouw slopen de grond is aangetast en het zal NOOIT een goede plek zijn voor een bedrijf of woning!

EEN PAGINA TERUG | HOMECONTACT YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie