De Coops Molen in Zelhem. Spookt !

De Geldersche Achterhoek

Een vreemde Molen ! Eerst werd ik op het verkeerde been gezet in de middag en in de nacht was het raak!
Een aanwijzingen op de filmband met een paar zeer fraaie en unieke geluiden op de filmband.
Onder het kritische oog van 2 Journalisten. Zij wilden dit eens meemaken en zoals zo veel Pers en Media medewerkers liet ik ook deze keer de paranormale fenomenen duidelijk voelen, merken en zien ondanks de koude Oostenwind die aanvoelde als - 15 graden.


En The Ghosthunter ontdekte nog meer!!
 Heks Smokshanna en Plaggen Hendrik uit Zelhem.

Opnames zijn gemaakt onder het toeziend oog van 2 Journalisten.
Ook zij hebben onverklaarbare dingen meegemaakt, waargenomen en gevoeld!
En er loopt een Entiteit door de film heen. Een zwak beeld maar toch herkenbaar.

Paranormaal onderzoek.De Coops Molen uit 1818 heeft al meer dan 200 jaar een extra bewoner.

De bijzonderheden van de opnames. Er zaten deze keer zeer vele rare geluiden tussen (Tikken-Klappen-En iets aaide over de microfoon.) maar ook zaten er fraaie stemmen tussen!
Vreemde stemmen, mooie heldere stemmen. Van sommige kon ik niks brouwen. Tot dat ik de stem omkeerde en daar was iets waar ik wel wat aan had, een verrassend resultaat in de stemmen van Genezijde.

Film en Bandstemmen, stemmen van Genezijde. De volgende stemmen stonden op de filmband.
Zoals bekend is heeft een Entiteit geen strottenhoofd. Hij maakt gebruik van de bijgeluiden om antwoord te kunnen geven.
Dit kan ook door middel van een radiootje maar dan is er veel extra geruis bij. Video stemmen op de filmband kunnen praktisch geruisloos op de film staan.


 

Ook waren er veel bijgeluiden!  Een soort van geweerschot, Een harde tik tegen de camera, iets aait over de microfoonkap.
een paar onduidelijke geluidsfragmenten en nog een aantal paranormale filmbeelden.
Bij elkaar genomen een waanzinnig goede paranormale reportage.


Een molen van binnen een ronde kamer waar uit niets bleek dat het spookte!
Nee alles voelde rustig tot ik er achter kwam dat ik op het verkeerde been was gezet door Entiteiten en toen ....................

  Bekijk de filmtrailer van de Coops Molen in Zelhem.   klik hier:

 

 

3 weken eerder:

Molens in Zelhem, een stuk of 7. Toen ik het las wist ik dat het volgende paranormale onderwerp hierover zou gaan. Je gaat je huiswerk maken, paranormaal zitten broeien van hoe en wat.
Je kan niet klakkeloos gaan rijden, nee je moet wel weten waar je mee bezig bent.
1 Molen kwam er uit van de 7 die op Internet stonden. De Coopsmolen een zonder wieken een oude korenmolen uit 1818, toen is die gebouwd.
Op de dag van vertrek zouden we bij een journalist langs gaan. Die wist alles over de Molens van Zelhem. Nou wij benieuwd dus want ik wilde bij alle Molens langs. Toen we arriveerde had ik onderweg al een Molen zien staan compleet met wieken en gerestaureerd maar ik riep al daar zit niks. Totaal geen notie van waar al die molens zijn kwamen we aan bij de journalist Freddie.
Ik had opgeschreven in een enveloppe "Coops Molen". Hij vertelde : Van alle Molens was de WitteBrink molen nog intact maar ja daar had ik niks mee. Nee er was alleen de Coopsmolen nog de rest was geheel weg of alleen nog enkele stenen die er van over waren. Maar ja dat wist ik toen niet.

Dus ik wist ik had mijn huiswerk goed gedaan!
Het was die dag koud en oostenwind. Het leek wel - 15  zo voelde het aan.
Maar ja had mijn mutsje mee gelijkende op kabouter Plop.

De eerste indruk in de middag bij de molen,

Door de snijdende kou was het moeilijk voelen. Maar en was iets vreemds aan de hand. Ik werd steeds naar één bepaalde plek getrokken
Want in de Molen was het rustig, althans dat leek zo. Nee ik kwam steeds weer uit op het middenpunt tussen de Molen en de werkplaats.
Er werd aangegeven daar is iets! Al gauw kwam er een poort in beeld. Ik zei tegen Nico er moet op die plek een Poort zitten.
Eigenlijk liep ik een beetje gefrustreerd in de rondte, het klopt niet maar wat ?? Ik wordt op het verkeerde been gezet.
Ik liep al te mopperen over een bult stenen met een plat dakkie, 200 jaar oud en zo rustig dat ik er niks van kon breien.
Ik heb het gehad hier , weg wezen. Ik liep naar de auto, zegt Nico in één keer: "Vannacht breekt hier de pleuris uit" exact letterlijk wat hij hoorde van een harde stem. Ik: Dat zien we dan vannacht wel weer, ben er even helemaal klaar mee, ze komen maar, lachen.
Zat nog geen 2 minuten in de auto of ik kreeg een aanval van een kriebel hoest dat wil je niet weten.
Toen ik weer was bijgekomen zei ik tegen Nico, die rot molen klopt niet, totaal niet maar dat gaan we vannacht uit zoeken.
Nico: Ik heb het letterlijk zo gehoord heel hard werd het in mijn oor geschreeuwd.
 

 

Hier werd ik op het verkeerde been gezet. Er zou een Poort zitten tussen de Molen en de werkplaats.
De Molen voelde rustig! Maar was dat werkelijk zo? Nee, bij de late avond opnames wist ik het.
Het was toch de Molen. Ik was in de maling genomen.
Maar ja, als negatieven iets willen verbergen kunnen zij dat! En in dit geval een Poort ( voor hun van levensbelang) dan trekken ze alles uit de kast om dat te voorkomen. Of wel wat in de meeste gevallen bekend is ze leggen de energie kracht op een andere plek neer.
Je voelt en dan kom je op de verkeerde plek uit. Maar zodra je merkt dat er iets niet klopt ga je weer opnieuw zoeken.
Alleen dan scherper want ze kunnen niet alles in het energieveld ombuigen en daar kan wel eens een paar uur tussen zitten eer je daar achter bent gekomen.

De nachtopname bij de Coops Molen.

Onder het toeziend oog van 2 Journalisten gingen we op weg naar de Coops Molen. - 15  voelde het aan. Een koude Oostenwind waaide over het terrein. Ik was wel benieuwd of ik de journalisten iets kon laten voelen of zien van de paranormale activiteiten want daarvoor waren ze mee, dus willen ze graag een stukje paranormaal gebeuren mee beleven. Maar ja daar heb ik me nog nooit druk over gemaakt want ik weet dat gaan ze ondanks de kou toch wel zullen gaan voelen en de veranderingen die plaatsvinden gaan merken.

Apparatuur opgezet tussen de Molen en de werkschuur. Dat was in eerste instantie de plek van de middagaanwijzing. Ik zei dat er een Poort moest zitten en dat de kans groot was dat er een leuke bewegende opname van een Entiteit in zou kunnen zitten.
We stonden te kijken naar het filmschermpje of er iets ging gebeuren. Nou dat duurde niet lang. Ik liep te brommen het klopt niet we worden in de zeik genomen.!
Ook had ik de pech dat mijn nachtlampen het niet deden. Ook de reserve lamp liet het afweten. Later bleek dat hierop tegen werd gewerkt. Enkele dagen later bij een andere opname was er niets aan de hand met die lampen.
Ik liep door de tuin om te voelen en de anderen stonden naar de opnames te kijken. Ik liep het terrein af maar niks , helemaal niks.
Het klopt niet, het klopt niet ging maar steeds door mijn gedachten.
Toen liep ik naar de molen ! En toen ...................................... We zijn op het verkeerde been gezet riep ik!!Die Molen is het toch! Die spookt! Ik voel het ze zitten er in, meerdere.
1 Journalist Frank er bij voel maar eens, wat voel je ?  Een zware druk en spanning. Klopt het is toch de Molen die spookt.
2e Journalist Freddie mee genomen naar de ingang van de Molen. Nou voel eens merk je het verschil? Ja ook hij een spanningsveld en hij voelde zich draaierig en vreemd worden, een heel apart gevoel. De Journalisten waren het er over eens een duidelijke verandering van de druk en spanning in en om de Molen.
Nou dus dat was de eerste zet de Journalisten overtuigen en het laten meemaken, voelen van paranormale fenomenen  en dat was geslaagd!

De apparatuur opnieuw geïnstalleerd en nu bij de deur van de Molen.
Nou laat dan nu de pleuris maar uitbreken! Ben er helemaal klaar voor. En dat was iets wat ze schijnbaar niet durfde want zo erg is het ook niet tekeer gegaan die nacht. Wel perfecte opnames maar geen rondvliegende voorwerpen zoals ze die middag bij Nico keihard in zijn oor hadden staan tetteren.
Het eerste wat ik deed de Poort sluiten die in de Molen was. Toen dat klaar was stond er een Entiteit naast me die de gedachte had om via de Poort terug te keren, maar helaas de Poort zat echt weer potdicht. Ik voelde paniek opkomen naast me.
Bij de foto sessie zat nagenoeg niets bijzonders op de foto. Nee ik had de indruk dat het geheim moest blijven wat er zich afspeelden.
Maar ja dat is moeilijk om voor mij iets geheim te houden. Toen ik zei dat er iets werd vastgehouden en dat het ook met kinderen te maken had kwam er spontaan een raar geluid op de film band.
En bij de ingang van de Molen waar Nico en de 2 journalisten stonden te kijken kwam een soort van Orb te voorschijn op de film. Later bij het terug kijken van de film  bleek dit een zeer snelle flits te zijn.
De Entiteiten zaten op de eerste verdieping en ik wou wel naar boven maar de trap was in die staat van ontbinding dat ik daar maar van af moest zien anders zag je alle plankjes van boven naar beneden in 1 keer naar beneden verdwijnen.
Dit onderwerp was klaar. Wat boven zat is in gedeelten weggehaald en de rust is hersteld in de Coops Molen.
Het was wel een heel interessant onderwerp om te doen, ondanks dat ze mij op het verkeerde been wilden zetten had ik het snel in de gaten. En neem dan de gedachtegang van paranormaal uitzoeken en de tijd  van beeld en geluid op de filmband dan heb je een perfecte paranormale reportage. Ofwel op het moment dat ik iets constateer wordt het op de filmband vastgelegd met extra tastbare informatie.
Ook de 2 journalisten vonden het een ware belevenis om dit mee te mogen maken. Ze waren enthousiast.
 


© Foto: Frank

De foto's die Frank gemaakt heeft (Journalist) met zijn GSM in de nacht. Duidelijk is waar te nemen  dat er iemand voor het raam staat op de foto direct er achteraan zie je een beweging in  het raam. Het lijkt net of hij iets voorover staat gebogen naar ons te kijken.
Bij het onderzoek die nacht bleek dat de Entiteiten boven zaten. Maar omdat de trap niet betrouwbaar was kon ik niet naar boven.
Eigenlijk jammer dat het niet met een gewone camera is gemaakt dat waren de foto's duidelijker.In eens kwam er een grote flits op de film. Het was pikdonker en dit is een infrarood opname.
Foto van Film.
Maar dit was niet het enigste wat er in beeld kwam. Nee, er was veel meer te zien aan flitsen.
Zelfs toen de film kant en klaar gemonteerd was kwamen wij er nog 2 tegen.
Bij elkaar genomen is dit één van de meest indrukwekkende paranormale documentaires. Zoveel stemmen, aanwijzingen, flitsen en noem maar op, alles verscheen in beeld!

 De Heks is niet alleen!!  

De oude Heks Smokshanna tegen de muur van het oude Spoorweg station in Zelhem.
Rechts op de foto haar onechte zoon Plaggen Hendrik.


En toch de grote vraag, wie is toch  toch Caluwet die steeds geroepen werd in de nacht???? Dit zal voor altijd het grote mysterie blijven.
Of heeft Plaggen Hendrik verkering met een vriendin die Caluwet heet? Of is er nog een locatie die spookt en waar ene Caluwet door de nacht wandelt?
 

Bijzondere stem opname van de Coopsmolen. Met weer iets nieuws op paranormaal gebied.
De omgekeerde stem op de filmband een uniek exemplaar!!

Alle opnames zijn op waarheid berust, zonder trucage. © 2009- All Rights Reserved_"Exclusief."

 

 Bekijk de film trailer

Het terrein is verboden toegang voor onbevoegden. Het is privé terrein.
Archief informatie: Oud Zelhem.

 © TGH Film-The Ghosthunter® All Rights Reserved 2009

EEN PAGINA TERUG | HOMECONTACT YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie