"Sago" Documentaire
de opnamen van - 12 tot 17 mei . 2003  

Deze documentaire heeft de 1e Prijs gehaald op het Film Plateau te Gent - SAGO Productions.(B) 04-02-2004

  

        

Wim Van Hecke -Camera / Roeland Schampaert - Klank t/m Donderdag / Wouter Lampens - Klank - Vrijdag / Sammy Goemaere- Regie / Christophe Stienlet - Reporter en Scepticus en Joost de Ghosthunter.

Legende "De spokende Rentmeester"  is ten einde !!  Avond opnames 20.30 uur 16 meiDe Kapel waar hij eeuwen heeft gespookt !

Historie

Op de plek waar deze kapel staat stond in 1575 verwoeste Cisterciënzer kloosterhof ter Zande.De kapel is herbouwd in 1609. In 1645 na de Spaanse 80 jarige oorlog kwam het in handen van de Oranje vorsten en die lieten er een groot huis met prinsenzaal bouwen.Hier op deze plek trokken de Oranje vorsten zich geregeld terug. Waren zij dan niet bijgelovig ?Of waren zij ongevoelig voor de kapriolen van de spokende Rentmeester?

De spokende Rentmeester was: Henricus Bornius,geboren in 1617 en werd Rentmeester der domein goederen van Prins Willem III te Kloosterzande.Het was een heel opstandig kereltje die wel met iedereen in aanvaring was .De kleine protestantse gemeenschap kon hem wel schieten sinds hij in 1645 de lakens uitdeelde.ook heeft hij vaak gedreigd de kerk dicht te spijkeren.Hij werd veroordeeld en door het Hulster Ambacht in het gevang gegooid.Bornius klaagde onmiddellijk zijn nood bij zijn werkgever de prins van Oranje een deze gelastte terstond dat Bornius en zijn helpers ,een schipper en een molenaar weer in vrijheid te stellen.In 1675 is hij gestorven .Hieruit zijn dan ook de spookverhalen ontstaan in Kloosterzande.En neem nu de trouwheid van Bornius aan de prins van Oranje dan klopt het inderdaad dat de prins er nooit last van hem heeft gehad terwijl de burgers er des te meer van voelden en zagen.

Volgens burgers en personeel van het grote huis van de Oranjes kon de ziel van Bornius geen rust vinden.Hij doolde door de kelders van het vorstelijke huis,blies de kaarsen uit van de werklieden,lachte bloedstollend,joeg de mensen de stuipen op het lijf door in de gedaante van een grote zwarte hond te verschijnen.En werd 1 maal in de honderd jaar gesignaleerd als hij met veel gedender en geraas in een vurige wagen de omgeving van het Oranjedomein doorkruiste.ook zag men hem wel op een vaal paard rond het vorstelijke huis rijden. Toen het vorstenhuis in 1856 werd afgebroken en de kelders dichtgemetseld werden werd er aan genomen dat het spook wel zou verdwijnen Maar niets was minder waar !!! Tot op de dag van heden zit hij er nog steeds !!

Bij deze kapel kreeg ik in het verleden al rare opnames.Op een nieuwe video band kwam 's avonds om 23 uur een paar vlagen van kerk gezang door het raam heen.Ook de Rentmeester stond mij geregeld aan te kijken maar omdat het transparant is en hij zich niet bewoog kreeg ik hem ook niet op film.Alle keren als ik daar was was het heftig !! Er was meer dan de spokende Rentmeester.

Op de avond van ons bezoek met het complete filmteam mochten wij naar binnen en direct bij binnen komst merkte ik het al,het was niet pluis in de kapel.Er zaten heel veel Entiteiten in de Kapel die werden vastgehouden door de Rentmeester en zijn kornuiten.Ik liep rustig door de kapel en liet alles een beetje op me in werken.Plots zei een stem dat ik naar buiten moest daar stond een reporter en ik zei tegen hem hou die man aan de praat er is iets ophanden en dat gaat door Boven geregeld worden.Neem een half uur de tijd dat is voldoende.Zo gezegd zo gedaan en alles verliep vlot en ik stond buiten in contact met Boven en wist beetje bij beetje wat er aan de hand was en waar ze mee bezig waren.

Buiten stond ook de regisseur zelf met de camera en ik heb verteld wat er was gebeurd:

Wij moesten naar binnen ook de beelden in het verleden hebben mij op een spoor gezet .Er was iets aan de hand.De Rentmeester stond bekend als een bloedbak een wandellende tiran was het geweest. En zoals altijd "als de tijd rijp is , is er ook het antwoord". Hij kon er niet mee ophouden met het terroriseren en ging heden ten dagen door.Alleen nu was het afgelopen , alle Positieve Entiteiten die werden vast gehouden door hem zijn door Boven bevrijd en meegenomen en ja,ook de Rentmeester moest mee en zijn makkers van de negatieve kant! Het is afgelopen met hem.Na afloop liep ik nog 1 keer de Kapel in en voelde; het was rustig ,er hing een hele vredige sfeer ,de rust was weergekeerd en ik had een héél goed gevoel.

De Legende is afgelopen DE SPOKENDE RENTMEESTER SPOOKT NIET MEER !  Van af plm. 1645 tot 16 mei 2003 heeft hij daar lopen spoken en donderjagen.Alleen vergat hij 1 ding zelfs hij kan en mag geen positieve Entiteiten te grazen gaan nemen.Nu is hij gestraft voor zijn daden en is de rust hersteld. Toen ik 's avonds thuis kwam voelde ik me moe maar voldaan


Het kasteel van Langebrugge België      Nachtverblijf. 17 mei. aanvang 0.45 uur

  

Het Kasteel van Langebrugge te België                        Door dit raam kijkt iemand mij aan.

Dit was vroeger het belastingontvang kantoor van Karel de Grote. Door Ketters in de brand gestoken en daarna weer opgebouwd op de eigen fundering.

In dit kasteel zijn we een hele nacht gebleven .Heftig was het alleen hier geen bewegende beelden en weinig Bandstemmen,dit omdat het te druk was. Rare dingen zijn er wel gebeurd .Iemand liep met de camera in de rondte en toen die wat zag had hij hem op standby staan,dus nog niks. Ik vloog met camera en al in het donker een kamer door waar een stuk van een matras precies voor de deur lag en aangezien het pikdonker is en ik ook geen lamp wou aandoen heb ik maar een salto gemaakt.

Wel waren er veel krachtvelden aanwezig in het kasteel. Ook kwam ik er achter dat er doodskoppen op een schoorsteenmantel  stonden en dit bij mij vragen opriepen en er ook het antwoord kreeg dat er occulte dingen waren gebeurd in dat kasteel. Maar het was ook lachen
daar , niet iedereen voelde zich op zijn gemak. Onze Reporter Cristophe wou er niet blijven slapen die had al zoveel gezien en meegemaakt en toen ook nog eens bewegende beelden ,maar we hebben hem goed op gevangen !

"Spookhuis Sas van Gent"   avond - opnames .17 mei - 0.20 uurHet Internationaal bekende Spookhuis  Sas van Gent. Ook nu spookt het daar nog steeds !!

Was wel weer even gaaf ! Toch nog even op de plek waar alles is begonnen voor mij.Zelfs de reporter Christophe voelde de kracht en
energie velden die daar waren. We zijn het huis binnen geweest en het spookt er nog steeds.! Dachten we eerst dat we gezien waren door de buren en duiken we allemaal in het hoge gras weg. Ook dat was spannend.

Kerkhof. 16 mei.23 uurOp dit kerkhof ging het een beetje mis. Te druk  er had een andere aanpak moeten wezen.
Op de achtergrond de rentmeester van Willem van Oranje.

Hier ging alles mis! Christophe was een storende factor en een opname ploeg ,het was te druk ! en alles viel in duigen terwijl dit één van de plekken was voor bewegende beelden.Ook de bandstemmen wilden niet te veel mensen op één plek.Jammer want er was al geregeld dat wij via de tuin van de buren er naast konden filmen zo onopvallend mogelijk voor de bewegende beelden.

Kerkhof. 17 mei - 23.45 uur      Bewegende BeeldenOp dit kerkhof kreeg ik bewegende beelden ! Ga naar het Diablad voor geestverschijning te zien op grotere foto!

Op deze locatie kreeg ik bewegende beelden !Maar er is meer ! op de 2e dia staat iemand te kijken bij de heg.Op het Dia blad is hij groter gezet zodat hij beter zichtbaar is. Een unieke opname !

Maar; de bewegende beelden hebben toch wel veel los gemaakt bij de hele Crew, iedereen was onder de indruk ,je zag er 3 achter elkaar aanlopen,weliswaar transparant maar toch goed te zien.Nu is het zaak om de beelden  perfect neer te zetten op de TV. Maar daar werkt
een professionele studio aan. Voor mij was dit wel even een heftig moment.En het leukste is dat ik 6 man getuigen er om heen had staan plus een extra camera die mij in de gaten hield. Ik heb weer het bewijs geleverd !!

Kasteel kervyn Mariakerke   België

12 mei  namiddag

  

Hier trok ik ooit de foto van het meisje met de lappen pop.! Zelfs nu ,spookt het er nog steeds.

Ben weer terug geweest naar de plek waar ik het meisje met de Lappen pop op de foto heb gekregen. Toen was het een stralende dag, nu regende het. Maar we zijn in de kelder van het kasteel geweest en daar zijn paranormale activiteiten aanwezig.

Met name de kelder onder de kapel daar stond er 1 in de hoek en bromde alleen maar dat we weg moesten gaan. En dat hebben we niet gedaan. We zijn gewoon een leuke reportage gaan maken. Een ding is zeker er zijn energie en krachtvelden aanwezig van de negatieve kant.Meisje met Lappen Pop

Al met al  is het een leuke week geweest met het filmen.Achteraf zou ik dingen wellicht anders hebben aangepakt om het te kunnen vastleggen maar de bewegende beelden zijn perfect geworden en hebben een diepe indruk gemaakt bij iedereen.Ook ik zelf was wel even van de kaart toen ik ze zag lopen. Weinigen is het gegeven dit soort beelden vast te leggen maar ook weinige om een zaak op te lossen zoals de Legende van de Spokende Rentmeester. En Sas van Gent niet te vergeten , dit was ooit het eerste adres waar ik spook foto's nam. En tussen toen en nu is er veel veranderd,veel geleerd,veel meegemaakt,etc.etc.Ook toen heb ik het meisje met de Lappen pop meegenomen om haar op weg te helpen.

En uiteraard zonder de Crew als Wouter Lampens, Wim Van Hecke. Sammy Goemaere, Roeland Schampaert en niet te vergeten onze scepticus die het toch maar allemaal even zag gebeuren Christophe Stienlet. Ach ook hij was aardig. Wel nog even extra vermelden dat midden in de nacht na alle heftigheid en bewegende beelden een stem klonk in het duister "Joost is er leven na de dood ?

Wat dacht je zelf Christophe ?  Ja, dan ben je toch een echte scepticus!

Ik vond het een geweldig team om mee samen te werken en het waren leuke opnames.

SAGO Productions (B)EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie