De onderaardse tunnels van Doesburg
Doesburg is een oude stad,héél oud en van oudsher bekend als stad van het losbandige leven.

Al in de middeleeuwen was het er  raak en dat laat zijn sporen na. Honderden jaren negatieve krachtvelden in Doesburg en dat is heden ten dage nog steeds te merken. Het oude Arsenaal vroeger een klooster geweest ligt in het hartje van Doesburg. Het voormalige nonnenklooster (1441) werd voor het eerst genoemd in 1334 en hete toen Mariengrave of Beedehuijs . Daarna is het in gebruik geweest als Arsenaal. Wil je info of iets weten dan merk je gelijk dat je tegen wordt gewerkt. Niemand geeft antwoord,nee dan hult iedereen zich in stilzwijgen en tja dat moeten ze bij mij nou net niet doen ,want dan krijg ik de kriebels en ga zelf op onderzoek en wat vind je dan ?Tunnels onder de stad Doesburg ,die willen ze geheim houden. O ja ! Ik ga op onderzoek:

     

Het oude Nonnenklooster in Doesburg. Er hangt een mysterieus tintje om heen.
Verbergt dit oude Arsenaal de Kerkschatten van de vermoorde Paters uit de 2e wereldoorlog
Er hangt een sluier van Mysterie rond dit gebouw ! Niemand zegt iets ,weet iets, maar ze geven allemaal verkeerde antwoorden

  Deze foto gaf een gezicht weer (pijl) en op deze aanwijzing zat ik te wachten , er is meer aan de hand bij het oude Arsenaal. Heftig dat is nu zeker !Er woonde niemand meer werd er gezegd , ja hoor is goed zo er wonen nog 3 families in die woningen. Waarom steeds de verkeerde antwoorden ?

Op het moment dat ik dit zit te tikken vliegt er nu voor de 3e keer het licht aan in de kamer , dat is wel een aanwijzing dat er op paranormaal gebied iets aan de hand is . Het heeft te maken met de tunnels onder Doesburg.

Wordt er ook nog de aandacht getrokken van de 6 kleine bovenraampjes als je je daar op oriënteert staat er ook een gezicht en er komen 2 paters in voor die willen zeggen , nee: vragen help ons . Ik denk , nee ik weet zeker in de tunnels wordt wat vastgehouden wat los moet ! Het is een heftige situatie,diegene die het licht bij mij aan deed was puur negatief en had te maken met het mysterie van Doesburg. Ik heb hem dan ook direct hier bij mij te grazen genomen en afgevoerd,wegwezen ! Maar het geeft wel aan dat er iets speciaals staat te gebeuren want om de moeite te nemen bij mij binnen te komen en dan ook nog met de lampen gaan spelen staat gelijk aan zelfmoord. Dus nu is mijn interesse helemaal gewekt.

Het geheim van de kelders zit van het oude Arsenaal ,hier zit de ingang tot de ondergrondse geheime tunnels van Doesburg. Maar je komt er niet binnen ! Er zijn in de 2e wereldoorlog enkele paters gefusilleerd door de Duitsers in de tunnels net nadat zij de kerkschatten hadden begraven en daar door hebben zij de plek waar het begraven moet liggen mee genomen in hun graf.  Wilde verhalen doen de rondes maar niemand weet iets .

Er zijn 2 soorten tunnels ; eerste is de monniken riool vanuit de Middeleeuwen, tweede de tunnels. En het frappante is dat de ingang van de tunnels zit in de kelder van het Arsenaal. Maar zo gauw je er over begint zwijgt iedereen , nee schrikt zelfs iedereen dat je het weet. Dus mooi niet naar binnen. Het is wel de plek volgens oude insiders waar de paters zijn gefusilleerd door de Duitsers. Kunnen we stellen zijn zij op zoek naar de kerkschatten,omdat het in een mysterie wordt gehuld.? Dat de ingang daar zit weet ik van iemand die daar als kind heeft gespeeld en die wist mij te vertellen dat er daar 4 tunnels uitkomen en 2 ingangen zaten. Helaas laat zijn gezondheid het afweten dus kan ik er niet naar toe met hem.

De eerste tunnels van het Monniken riool kan het niet wezen want die is maar 50 tot 75 cm hoog en oude tunnels zijn gemaakt op een hoogte van 150 tot 180 mtr. Daar zijn voorbeelden genoeg van uit de tijd van plm. 1500.

Updatet : Er komt via via informatie binnen : De Tunnels bestaan! Er zijn zelfs foto's van en die zijn bekeken op het Gemeente Archief. De Ingang zit in de Kelder van het Oude Arsenaal en daar waar vroeger de Ex Kapel heeft gezeten. De Tunnels zijn open ! En niet zoals ze beweren dicht gegooid . Maar later bleek dit niet te kloppen want de tunnels waren wel dicht gemetseld. Maar waarom weer die geheimzinnigheid er om heen ? Ik had gelijk dat ze er waren ! In de Staatsgevangenis onder het Gemeentehuis zit ook een ingang alleen die is dichtgemetseld. In de IJskelder zat ook een ingang ,alleen die is in 1938 gesloopt.

Van alle plekken gaat de tunnel steeds weer naar het Oude Arsenaal. Ook de Wallengordel heeft een ingang . maar waar ?
En ook deze lopen naar het Oude Arsenaal. Maar alles bij elkaar blijft het geheimzinnig !

De foto's van de dichtgemetselde tunnels.

       

       

Nou dit zijn de tunnels , althans een gedeelte er van. Maar waar zit de ingang naar die andere tunnels in Doesburg? Het is omgeven met een mysterieuze waas en iedereen zwijgt er over, of ze weten van niks. Een kleine tip van deze mysterieuze waas is inmiddels opgelost nu de rest nog. Jarenlang is de kelder niet toegankelijk geweest, nu mag je er wel inkijken en dan kom je uit op het gedeelte waar de tunnels zijn dichtgemetseld. En juist hierachter lopen de tunnels onder de stad Doesburg. Waarom is het al die jaren verzwegen? En ook nu nog wordt er geheimzinnig over gedaan. Gaat het nog steeds om die kerkschatten die er in die tunnels moeten liggen?EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie