Duivelskuil een " Poort " van negatiefen Heidense Priesters.

Lieske Coolbonders pleegde in 1571 zelfmoord in de Duivelskuil in Kasterlee.(B)

Dit is het bos achter de ondiepe kuil. We hoorden voetstappen in het bos. Ook de fotograaf van het Gazet van Antwerpen hoorde dit en hij kreeg een druk op de borst. Meerdere keren werden er voetstappen en gekraak van takken waargenomen.

Lieske Coolbonders pleegde in 1571 zelfmoord in de Duivelskuil in Kasterlee. De duivel in hoogsteigen persoon dreef het arme kind tot wanhoop, fluistert de geschiedenis. Vijf eeuwen later boezemt de Duivelskuil passanten nog angst in. Alleen vinden wij de put des onheils zo niet meteen in het pikdonker. Geen probleem voor Joost. Die wandelt op zijn dooie gemak steeds dieper het donkere bos in. Joren en ik volgen op enkele meters en bibberen bijna uit de broek. Mochten we geen journalistieke macho’s zijn, dan hielden we elkaars hand vast.

“De put is een poort”, voelt Joost. “Een poort is een deur naar een andere dimensie. Langs hier passeren ontelbaar veel entiteiten. Het is onverantwoord de poort open te laten. Hier passeren te veel wandelaars, vaak met kleine kinderen. Voor je het weet neemt een negatieve entiteit bezit van een kind. Ik weet waarover ik spreek want ik werk als exorcist. Sta met toe deze poort te sluiten.” In een kort maar intens gevecht zwaait Joost met een denkbeeldig zwaard. “Dat is het zwaard van Michael. De aartsengel is één van mijn ‘jongens’. Sommige noemen het beschermengelen, maar ik spreek liever over mijn jongens omdat ze me altijd bijstaan. Ooit leverde ik slag met een leger van tweehonderd jongens achter me. Mijn jongens zijn de reden waardoor geen angst voel. De poort is nu voor eeuwig gesloten en dit bos is in kilometers omtrek weer volledig veilig.” Graag gedaan, Kasterlee. Alleen is slapen op een veilige plek niet mijn opdracht.  Bovendien nadert middernacht, het spitsuur voor spoken. “Onzin”, weet Joost. “Entiteiten leven volgens hun eigen uurschema. Na mijn pensioen schrijf ik dat allemaal op voor het nageslacht. Net als mijn ontdekkingen over satanische babymoordenaars in Belgische bossen.” Ja, zo kan ie wel weer. Op naar de volgende locatie.

Bron: Gazet van Antwerpen 2011

Deze langwerpige ondiepe kuil in het koningsbos spreekt al vele eeuwen tot de verbeelding.
Hij heeft zijn grizelige naam waarschijnlijk te danken aan het feit dat heidense priesters bij deze waterplas hun rituelen hielden en dat latere christenen de plek bijgelovig als een duivelse plaats vermeden.

Uit opgravingen is gebleken dat hier in de buurt een voorhistorische begraafplaats was.
reden genoeg om onze-nog niet zo verre-voorouders, in de tijd van spoken en heksen en boze geesten, de stuipen op het lijf te jagen als ze bijvoorbeeld bij deze kuil moesten passeren.

Ik kreeg een lijst voorgeschoteld van de Journalist met meerdere locaties.
welke zijn goed om naar toe te gaan? Rustig ging ik de locaties bekijken en verschillende vielen af , er was niks paranormaals aan. Maar bij deze zag ik het direct! Dus op de lijst er bij gezet om te bezoeken.
Dat ging niet makkelijk in de nacht. W zijn uren aan het zoeken geweest om te locatie te ontdekken.
Ik had al gezegd dat er een Poort zat, een demensie deur die toegang gaf toto negatieve entiteiten. Ze kunne er in maar ook weer uit. Denk aan een voordeur in je huis open en dicht.
Ik wou deze Poort dan ook sluiten. Op slechts enkele meters van deze Poort liepen mensen langs, maar ook kinderen, en wat dacht je van ma met de kinderwagen. Dus sluiten die hap en rust herstellen.

Lieske Coolbonders pleegde in 1571 zelfmoord in de Duivelskuil in Kasterlee. Dat was deze kuil!
Hier heeft zij zelfmoord gepleegd en haar ziek doolde nog steeds door het bos heen. Tot de nacht dat de Poort werd gesloten door Joost.

Achter deze plek lag de poort verscholen. Slechts enkele meters van af het naastgelegen openbare pad. En dat was niet best!
Denk aan kinderen die er langs zijn gelopen, of hun ouders de kans dat zij met een Negatieve entiteit te maken kregen was heel erg groot aanwezig.
Nu is het rustig! De Poort is er niet meer, gesloten en dat merkte je direct, de rust was weergekeerd en de spanning op de borst bij de Fotograaf was verdwenen. Ik had gedaan wat ik moest doen.
het heeft nu alleen nog de naam Duivelskuil, maar er is niets duivels meer aan.
En dan is het mooi dat je die kracht hebt om het aan te pakken.

 

 

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER |

  Nieuwe filmsite op YouTube
TheGhosthunterMovie

 

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie