Gevangenpoort Den Haag
SPOOK-MUSEUM (1296)

Opnames: Vrijdag 13-01-2006
Kon geen betere dag bedenken!

Bekijk de film van The Ghosthunter over de Gevangenpoort.

 

https://nl.youtube.com/watch?v=WYkn-dlsk70Naar aanleiding van de opnames met de AVRO Televisie en Museum Bende werd een afspraak gemaakt voor opnames in de gevangenen Poort. Gezien het verleden en de uitstraling van paranormale activiteiten heden,is het een leuk onderwerp. Het is Heftig! Zelfs de medewerkers van het museum hebben hun eigen ervaringen en belevingen meegemaakt en iedereen zegt ook "het is niet pluis" in dit museum. Je hoort ze lopen, deuren gaan open (zelfs deuren gingen van het slot af!) Maar dat 's morgens de deuren open staan als het personeel binnen komt. Dus kan niet wachten, op onderzoek. Foto en Film wordt er gemaakt en dan maar hopen dat ze héél veel lawaai gaan maken.

Aankomst:Deze lamp stond wel heel zenuwachtig te knipperen toen ik aan kwam bij het Museum en toen een klap en stuk.  (Ingang Pijnkelder)

Dat begon al goed, een knipperende lamp buiten die even later stuk was en nog geen 4 meter verder een lamp die wij aan wilden doen om binnen te kijken in de pijnkelder en die gelijk stuk spatte! Dat was de aankomst, gezellig.

Enkele dagen later had ik Jan Wagemakers weer aan de telefoon Hé Joost weet je wat er gebeurd is ? Nee, De lampen die wij dachten dat ze stuk klapten, deden het 's morgens gewoon weer, niets aan de hand ! ??  Vreemde gebeurtenis, wij hebben toch allebei die klappen gehoord want alle 2 dachten we ook dat de lampen stuk sprongen. Er gebeuren rare dingen, het spookt !Hier knalde de lamp al stuk toen we nog niet eens binnen waren! (Pijnkelder)

Ook is hier in 1541 Catharina de Chasseur om het leven gebracht in de pijnkelder. Daarna is zij 500 meter verderop aan het spoken gegaan in de oude Engelse Ambassade en heeft hier mee in Den Haag een bekendheid gekregen. Heden ten dage is er niet in dat huis te wonen waar zij rond waard!Een vrij grote Orb in de pijnkelder. Het is wit op wit dus goed kijken.
Even een kort overzicht hetgeen het personeel waarneemt in het Museum: (Dus komt wel van een betrouwbare bron!) Bij het kleine kantoortje loopt iemand op zolder,duidelijk waargenomen. Ook zien ze daar steeds een man met een zwarte mantel en capuchon op voorbij lopen, let wel, alleen bij 1 raam te zien en daarna niet meer.

Ook is er een jongen waargenomen met een mank been die door het cellen complex wandelt.

Het Mysterie van de tireribs, worden celdeuren met een tirerib op slot gedaan, dan is 's morgens en de tirerib weg en de deur staat open!

Bij deze cellen kwamen een paar geluiden op de film.  Ook heel vreemd is dat diverse tireribs niet meer terug te vinden zijn.
Verdwenen als sneeuw voor de zon!

Nog een rariteit:

In de Ridderkamer ligt het bed 's morgens anders dan 's avonds,
Jan Wagemakers en zijn collega's zeggen dan ook: "Er is weer in geslapen vannacht".Het bed in de Ridderkamer. Hier ligt 's morgens het bed anders.
Ik heb nog geprobeerd contact te leggen met diegene die in de kamer  aanwezig was maar dit mislukte,wel kwamen er een paar
bevestigings tikken van uit de kamer en de gang.De Examineerkamer

De foto opnames; Er kwamen weer veel lichtbollen in zicht, alleen omdat het zo heftig is had ik er meer van verwacht!
Op héél veel plekken had ik een zware druk op de borst, hetgeen aangaf dat er zeer duidelijk Entiteiten aanwezig zijn.
De beste opname foto's had ik met een verrassing shot.

Overzicht foto opnames. Heel veel kleine Orbjes, maar ook hele fraaie!

   

   

   

   

   

      

   

  Midden van deursponning (links) is een Orbje te zien.
Maar 1e deur rechterkant staat 's morgens open, ook al is deze door het personeel met tireribs op slot gedaan!!
Er gingen 15 personen in 1 cel en is vanaf 1550 in gebruik genomen.Dit zijn de bewuste tireribs die verdwijnen als sneeuw voor de zon en hoewel afgesloten, de deur is 's morgens weer openOp deze foto is links een krachtveld te zien. Binnen de muren van een museum mag niet gerookt worden, dus dit is het niet!

   

Officieel oud document van een cipier waaruit blijkt dat in deze cel iemand zich heeft opgehangen.

De filmopnames; Door het Museum heen en een vaste opstelling bij de cellen op de 1e en 2e etage.
1e etage bij de celen een 2 tal geluiden en in de Examineerkamer een 2 tal Orbjes in beeld.

Wat wel héél vreemd was dat de 2e camera in het cellen complex op de 1e etage uit was gezet!
Ik zei nog tegen Jan dat kan niet HDV loopt 60 minuten! Bij het terug kijken voor de bewegende beelden zag ik het.
Toen Jan en ik de deur open deden om naar de camera te kijken vloog die uit, en dat is mysterieus! Het spookt zeker.Gezicht kijkt door het raam.Bij deze zwaarden die aangegeven zijn met een pijl zit een krachtveld.
Dit zijn de zwaarden van de beulen van de Gevangenpoort, alleen die met de pijl er boven , dus de 2e van rechts daar is en apart verhaal bij: Toen Jan Wagemakers en zijn collega's het van de muur wilden halen kregen ze het niet los en kwam er zwarte rommel van uit het zwaard. Allen waren hiervan erg onder de indruk. Het is ook de enigste die een raar handvat heeft een soort van dierenkop er op.

Bij de filmopnames kwamen enkele kleine dingen naar voren een paar geluiden en orbjes. De geluiden kwamen van uit het cellenblok waar a) de camera was uitgezet en b) de tireribs van de deur werd gehaald. Het blijkt wat ik wel vaker al gezegd heb, het kan nog zo heftig aanvoelen met krachtvelden,maar om het dan op beeld vast te leggen is een ander verhaal!

En kleine dingen moet je ook kunnen waarderen. 

EEN PAGINA TERUG | HOME | CONTACT | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie