Bookmark and Share

Kasteel HeukelumBaron van Heeckeren:  Het spookt in mijn kasteel!

Bekijk ook de film: 

Waarschuwing!
Ik had al aangegeven dat er 2 rottweilers het kasteel bewaken.Toch zijn er een paar jongelui geweest die het wilde proberen. Nou daar zijn ze dus achter gekomen. Regelrecht het ziekenhuis  in en een proces verbaal er achter aan.
Het is privé terrein met hondenbewaking!

Een goed onderhouden Kasteel waarvan de eerste resten nog zijn uit de 12e eeuw. Een historie als Kasteel van de Rechtspraak en aan de andere kant van het Kasteel ligt het toernooi en Galgenveld. Wat zijn op deze plaats de paranormale activiteiten? The Ghosthunter ging op onderzoek en kwam opmerkelijke dingen tegen. De vorige Kasteel heer haalden de Kranten koppen met: Het Spookt in mijn Kasteel! Hij hoorden ze lopen en zag 's nachts iemand uit het schilderij stappen die om de ronde tafel liep en toen weer terug ging in het schilderij.

De baron was een martiale figuur: Hij was officier bij de cavalerie geweest van 1932 tot 1940 en na de Tweede Wereldoorlog werd hij officier bij de Koninklijke Marechaussee, laatstelijk in de rang van Majoor. Overigens was hij ook veehouder. En daar leent deze streek zich voortreffelijk voor, want kasteel Merckenburg ligt juist ten zuiden van de dijk van de Linge, die van Leerdam naar Gorinchem stroomt. Als je hier over de Lingedijk wandelt dan zie je hoe de Linge tussen vruchtbare weilanden stroomt. Het hele gebied ademt rust. En dat geldt ook voor het kleine stadje Heukelum, dat wat verder westelijk half op de Lingedijk lijkt geschoven te zijn.

Rudolph Alexander, baron van Heeckeren van Brandsenburg werd geboren in 1909. Hij overleed te Gorinchem op 11 mei 1980. De baron was wellicht de meest illustere bewoner die kasteel Heukelum, dat ook de Merkckenburg wordt genoemd, ooit heeft gekend. Jarenlang heeft hij alleen het kasteel tegen de boze buitenwereld verdedigd. De baron was een strijdvaardige figuur, die vond dat hij het kasteel als familiebezit moest bewaren in de situatie die hij altijd gekend had. De baron was een man met een feodale instelling. Als ‘Heer van Heukelum’ vond hij bij voorbeeld, dat hij er recht op had, als hij in Heukelum een winkel binnenstapte, daar meteen geholpen moest worden; stond men niet onmiddellijk voor hem klaar, dan liet hij dat heel duidelijk blijken. Hij haalde meerdere keren de kranten met zijn vaststelling dat het in zijn kasteel spookte.Hij heeft het zien gebeuren. Ook was hij in de 2e wereldoorlog de persoonlijk adviseur van Koningin Wilhelmina.
Nu spookt hij er zelf!


Door de eeuwen heen heeft dit Kasteel veel meegemaakt. De belangrijkste periode waren de Middeleeuwen, Franse revolutie met Napoleon, 80 jarige oorlog en de 2e wereld oorlog. Ontstaan: 13e eeuw. 2 keer verwoest en weer opgebouwd. 1e keer in 14e eeuw en daarna in 1672 In de oude Appelkelder zit een huismuseum. Kasteel Merckenburg of te wel Kasteel Heukelum.Kasteel Heukelum een trots Kasteel.
Privé bewoning en streng verboden toegang!Een modern T-shirt uit de 80 jarige oorlog.
De steek gaten zitten er nog in.  3 stuks.Er zit een Orb op de witte muur. Maar gelijk die middag heb ik op de zelfde plek een POORT gesloten. Een witte Orb op een witte muur, goed kijken je ziet hem.


Bij de gordijnen Orbjes. Bij sommige kamers is het koud en bij anderen bloedheet. Het zweet breekt je direct uit! Ben je de kamer uit is het over.


Ik zei het loopt voor ons uit en ook hier weer Orbjes.


De gang was even heftig op dit stukje veel Orbjes.


J. zei steeds als ik in deze kamer kom voel ik iets in die hoek. Ik draai me om klik af en daar is die.


4 seconden later is er 1 weg en die ander verplaatst zich. Trouwens in deze kamer was het koud!

Met deze slaapkamer is iets bijzonders aan de hand!
Niemand wil hier slapen. Zelfs de werkster wil niet in deze kamer komen! Nou dat is wat voor mij. In de nacht op een stoel gaan zitten in het donker en  wachten. En toen kwam ik er achter dat ik in de maling werd genomen. Hij zat niet in de kamer, nee hij zat er pal boven op zolder en de krachtvelden straalden door naar beneden. Dus ik naar boven op zolder.

Wat mij direct opviel in deze kamer dat de vorige bewoner nog steeds in die stoel zit te kijken door het raam naar de toegangs weg naar het Kasteel. Zo kan die precies zien wat er aan komt. Ze horen met de regelmaat van de klok iemand door het Kasteel lopen. Net of die een wandelstok bij zich heeft want het gaat gepaard met tikjes.

Als je op de stoel zit dan is dit het uitzicht over de laan van het Kasteel. Het raam wou niet open dus moest hem door het glas nemen de foto. Een prachtig uitzicht om alles goed te kunnen overzien. En ik heb het idee dat als hij uitgekeken is dan wandelt die  door zijn oude Kasteel heen met stok.

Het verhaal van de Dode Rechter. Kasteel Heukelum is een vroegere Rechtbank geweest en er zijn vele mensen veroordeeld. Nou wil het verhaal dat deze Rechter al was overleden en er van iedereen een schilderij was maar van hem niet. Dus opgraven weer in model zetten en schilderen en weer terug de grond in. Wat ook leuk is dat er op het schilderij een paar Orbjes zitten. Zou die toegekeken hebben?

Ook in deze kamer was het heftig. Heel warm en het zweet brak je direct uit. Net of je in een sauna terecht kwam. De foto spreekt voor zich een mooie Orb kwam in beeld. Enkele uren later met de rondgang met de filmcamera was het nog steeds op de zelfde plekken warm en op de andere kamers koud.

Die middag bij binnenkomst en ik dit schilderij zag voelde ik een enorm krachtveld er van af stralen, ik trok er gelijk een negatieve entiteit uit. Later bleek dat de vorige Kasteelheer hem uit het schilderij heeft zien komen om vervolgens nadat hij om de tafel was gelopen weer terug te keren in het schilderij. Dus mijn gevoelens waren goed. Het voelde ook steenkoud in deze kamer. Later dacht ik nog zou ik  misschien mijn bewegend beeld verwijderd hebben?

Ook hier Orbjes rechts op de deur en 1 in het midden van de vloer. In deze kamer was het koud! De grote verschillen van temperatuur was héél duidelijk te merken tussen de ene en de andere kamer. Op deze etage hoorden ze geregeld iemand lopen! Ik zag en voelde nog een spookhond en een vrouw in een bruidsjurk. Och een aardig Spookkasteeltje.

 
Ik kreeg een brief van iemand die daar heeft gewerkt in 1976 op het kasteel.

Hallo Joost,

Allereerst wil ik je zeggen dat ik het erg leuk vind dat je je bevindingen over het kasteel op internet hebt gezet. Ik vertelde vandaag toevallig op mijn werk over mijn ervaringen bij de baron. Omdat mijn collega's nieuwsgierig waren geworden over hoe het kasteel er uit zag ben ik op zoek gegaan op internet naar foto's van het kasteel en zodoende kwam ik op de site waarop jij je verhaal doet. Ik was toentertijd 18 jaar, woonde op Terschelling en wilde graag van het eiland af toen ik een advertentie zag staan waarin stond dat er een jongeman werd gezocht van rond de 18 jaar, niet rookte, geen drank dronk, geen drugs gebruikte en geen lang haar had en renpaarden wilde verzorgen/trainen. Hoewel niet alles klopte wat hij vroeg kwam ik medio december 1976 op het kasteel te wonen. 

Het merendeel van mijn verhalen gaan natuurlijk over de rariteiten van de baron zelf. De 2 rottweilers, het winkelen waarbij iedereen voor de baron week, het nooit met je handen in je zakken mogen lopen en altijd links van de meisjes moeten lopen enz. enz..
Daarnaast heb ik meerdere keren meegemaakt dat wij beneden in de keuken zaten te eten en dat wij geluiden hoorden uit de kamer daarboven. Het was altijd aan het eind van de dag/ begin van de avond. In de eerste instantie denk je dat de baron zelf iets in scène zet maar het kwam ook voor dat wij allemaal, inclusief de baron, beneden zaten en dat we de geluiden hoorden. De baron zelf gaf altijd aan dat het neef Eduard was die ronddwaalde in zijn eetkamer. Neef Eduard zou een van de vroegere bewoners zijn geweest die op jonge leeftijd op het slagveld was gestorven maar nog altijd energie had om actief te verschijnen en rond te dwalen door het kasteel. Hoewel ik het zelf nooit heb gezien, zou je wanneer je op tijd in de kamer was neef Eduard kunnen zien. Je zag dan een soort nevel die dan langzaam het schilderij in trok. De baron gaf als verklaring aan dat iedereen een bepaalde hoeveelheid levensenergie heeft, deze hoeveelheid energie is voor iedereen verschillend. Na je dood kan het zijn dat je energie niet meer actief is maar het kan ook zijn dat je energie nog zoveel kracht en onrustig is dat het actief blijft.

Het verhaal van de baron heeft mij altijd zeer aangesproken en hoewel we nooit weten hoe het zal zijn na onze dood hoop ik het na mijn dood zo zal zijn.

Je beschrijft in je verslag dat er krachtvelden in verschillende vertrekken aanwezig waren. Hoewel ik deze krachtvelden nooit heb gevoeld of in ieder geval niet als zodanig heb herkend, kan ik wel bevestigen dat er altijd een ongewone sfeer hing in het kasteel. Er waren inderdaad kamers waar je je niet prettig voelde. De zolder was daar ook zeker een van. Ook had je vaak het gevoel bekeken te worden.

De negen maanden die ik op het kasteel heb gewoond zijn een ongelofelijk mooie en bijzondere ervaring geweest waar ik altijd met plezier aan terug denk. Hoewel je zo af en toe in mijn omgeving probeer te vertellen over mijn belevenissen merk ik dat de verhalen zo ongewoon zijn dat anderen er weinig van snappen.


Met vriendelijk groeten,
A.S.

Het Kasteel en terrein is in Privé bezit en ten strengste verboden toegang voor onbevoegden!

Pasop: Hondenbewaking!

 

 


Winkel DVD

 

 

 

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie