Het spokende jachthuis -  Echelkuil.

Het Spokende Jachthuis, ook het dorp zegt dat het er spookt.

Gezamenlijk op pad met een Journalist en een fotograaf van het Gazet van Antwerpen
Het werd leuk, het werd heel leuk!
En ik had gezegd het zit op de 2e etage. Zit er dan een 2e etage op? Niemand wist het!
En toen we op de plek aankwamen wat zagen we toen? Een 2e etage en daar zaten de spoken.
Nou ik kon niet meer stuik met mijn voorspelling!

Midden in het landschapspark De Liereman in Oud-Turnhout ligt domein de Echelkuil. Strikt genomen is dit privéterrein dus wacht Luc Van Gompel ons op. Luc is coördinator van de Liereman, een natuurgebied van 435 hectare. Hij gidst ons naar het spookhuis van de Echelkuil. “In de vijvers van dit gebied kweekte ene dokter Smagghe ‘echels’ oftewel bloedzuigers. De dokter kocht op de markt oude paarden. Hij deed de dieren laarzen aan en bond ze vast aan een paal in een vijver. De bloedzuigers zogen zich vast aan een paardenbeen en lieten zich wanneer ze volgezogen waren vallen. Netjes in een laars. Dokter Smagghe verkocht de beestjes aan Franse ziekenhuizen en apothekers. In 1934 kocht meneer Misonne het domein. Hij bouwde er een jachthuis volledig uit beton.  Toen een zeer duur materiaal. Het lijkt alsof het huis gebouwd is met natuursteen en hout, maar het is dus allemaal beton.” Boven de voordeur staat de merkwaardige spreuk ‘sICUtl nYCtlCoraX In paLUDIbUs LIMosls’. “Dat is Latijn voor ‘Zoals een kwak in de slijkerige moerassen’. Als je de hoofdletters als Latijnse cijfers optelt, krijg je het bouwjaar.” Curieus en mysterieus.

Het is meteen prijs. Joost ziet iemand lopen op de tweede etage. “Onmogelijk”, stelt Luc. “Hier is niemand aanwezig en het huis is hermetisch afgesloten. Op de tweede verdieping liggen de woonvertrekken. Volgestouwd met opgezette beesten, allemaal jachttrofeeën.”

Toch is Joost zeker van zijn stuk. “Een schim staarde ons vanachter het raam aan. Het was duidelijk een entiteit, een overleden persoon dus. Entiteiten verstoren het energieveld. Je kan ze dus perfect voelen. Zelf ben ik helderziend, helderhoren en helderruikend. Ik zie ze zo. Om een entiteit te spotten, heb ik geen toestellen of metertjes nodig.” Luc en ik voelen niets, maar fotograaf Joren krijgt een benauwd gevoel in de borst. Typisch volgens Joost. Hij wil ons van dichtbij met de entiteit laten kennismaken.

Bron: Gazet van Antwerpen-2011

Ik had gezegd 2e etage daar zitten ze. Ik had het jachthuis nog nooit gezien maar verteld een week van te voren dat het er spookte.
De oude dokter zit nog bij zijn vijvers. Ik heb hem waargenomen bij de bosrand. daar zag ik hem, heel snel een grijze schim en weg was die weer. Tot 3 x toe.
In het huis zit wat anders en heeft temaken met de huidige familie. Ik zag hem voor het raam geheel rechts en bij het 2e kleine raampje kijken wat er allemaal gebeurde die dag.
Zelfs het nabij gelegen dorpje noemt het jachthuis een spooklocatie. Alhoewel het ver van het dorp af ligt en niemand er mag komen van de boswachterij geven de buurt bewoners aan dat er rare dingen gebeuren.
Ik hoorde zelfs een paard lopen door het bos heen vlak bij de betonnen brug.

Het spokende jachthuis. Ik zei al 2e etage en ik had het gebouw nog nooit gezien.
maar ook het buiten gebied om het jachthuis spookt. Er lopen nog paarden en de oude dokter loopt e rook nog in de rondte.!

De ingang van het jachthuis geheel van beton opgebouwd en zelfs de reling is van beton gemaakt. Toen in die tijd een bijzonder en dure bouw.

Kijk naar het raam en je voelt dat je aangekeken wordt van achter de gordijnen.
Ja het jachthuis heeft wat en is zijn naam spookjachthuis waardig!

Bij het raampje geheel rechts stond iemand te kijken. Het is bekend dat er allemaal jachttrofeeën staan en opgezette dieren.

Hier stonden de paarden met laarzen aan om bloedzuigers te kweken voor apothekers  en ziekenhuizen o.a. in Parijs.

Fraaie opnames en belevenissen. Bij de Fotograaf sloeg het op zijn keel. Tja de entiteiten liepen gewoon in de rondte.
Binnen en buiten ze waren aanwezig.

 

 

 

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER |

  Nieuwe filmsite op YouTube
TheGhosthunterMovie

 

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie