Spookhuis-Jufferschans te IJzendijke


Het oude Herenhuis "Jufferschans"
te IJzendijke - Zeeuws Vlaanderen .
Het huis staat al tientallen jaren leeg en komt steeds meer in verval terecht. Pogingen om binnen te komen mislukte steeds en de mensen, ook de buren gingen steeds geheimzinniger doen. Het straalde niet alleen van het herenhuis af dat er iets mis was de hele buurt lijkt er bij betrokken te raken. Had ik al eens zwart-wit foto's gemaakt van de buitenkant en daar zaten allemaal gezichten op. Er was een stuk muur uitgevallen en dan kijk je zo in het oude interieur. Het vreemde van het huis is dat de bewoners die zijn overleden en dat de familie het huis zo heeft laten staan tot het verval met de complete inventaris er nog in of ze ieder moment thuis kunnen komen. Nog enkele jaren en dan stort het in elkaar. (1998 eerste opnames The Ghosthunter )
Laatst kreeg ik een mailtje dat ze er waren wezen kijken en dat de spanning hoog opliep in en om het Herenhuis. Ze zagen zwarte schimmen door de kamer lopen en zijn als de bliksem weergekeerd. Meerdere mensen hebben hun nekharen rechtovereind gehad toen ze om het gebouw liepen en allemaal hebben ze hun eigen ervaring beleefd. De één nog heftiger als de ander.
In het midden van het hek een Orb.

Bij de rond gang door het huis heen voelde je dat je angstvallig in de gaten werd gehouden. Alleen was het nu een grote warboel van rommel en dat is gekomen na de brand van de grote hooi schuur aan de achterzijde.

Op de 1e etage waren met name de slaapkamers aan de voorkant en achterkant héél heftig , alleen contact wilden de Entiteiten niet met mij, ze liepen voor me uit om weg te komen. We zijn ook maar niet langer gebleven want je hebt ook zo maar het idee dat het ieder moment in elkaar kan storten.

Er staat iemand in de kamer van het Spookhuis Jufferschans.
Zo af en toe is het best heftig op dat plekje.
Het lijkt ook net of ze er niet voor vast zitten  de Entiteiten, het wisselt geregeld de paranormale gevoelens.

 


Het oude statige huis staat nu al zo'n 25 jaar leeg. Alle meubels stonden er nog in of de bewoners gewoon even weg waren , even boodschappen doen. Maar de buurt wist het al jaren, het klopte daar niet, niemand wil ook maar iets vertellen en als je in de buurt komt van het huis staan ze achter de gordijnen te kijken wat je gaat doen. De hele omgeving van het gebouw is omgeven door een mysterieuze nevel.

De gemeente is er ook niet blij mee het huis staat op de monumenten lijst en ze hadden het graag bewaard zien gebleven maar helaas de eigenaar die het pand kreeg als erfenis doet er niets mee, komt er nooit en wil ook niet dat er ook maar iets aan publiciteit wordt gedaan.

Ben weer eens wezen kijken bij het gebouw en constateerde nog steeds krachtvelden in en om het gebouw. Is er een paar jaar geleden de schuur afgebrand die achter op het terrein stond , nu waren de ramen uit het gebouw en zat er een groot gat in de muur. Dit alles afgezet wegens instorting gevaar.

Opnames in 2009

Er maar weer langs kijken hoe de zaken er voor staan.
Het lijkt net of het heftiger wordt. In de huiskamer zagen we lichtflitsen, een paar vortaxen, een paar keer een grijze schim en wat vreemde geluiden.
Ook nabij de heg zagen we een paar grijze schimmen en hoorden we voetstappen.
Het was ook steeds een andere plek die steeds anders aanvoelde.
In de achtergelegen schuur waren Entiteiten waar genomen, bij de struiken en daarna weer op een geheel andere locatie. Het liep van de ene naar de andere kant.
Het rommelt met Entiteiten in IJzendijke en het wordt steeds drukker!
EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie