Kasteel Biljoen


Kasteel Biljoen heeft zijn paranormale eigenschappen!

Historie:
Kasteel Biljoen is een van de oudere kastelen van Nederland. De eerste vermelding van het kasteel dateert al uit 1076. In een akte is dan sprake van een schenking van "de Broekerhof" door Hendrik IV aan het kapittel van het bisdom St. Pieter te Utrecht. Het toenmalige huis (er was waarschijnlijk nog geen sprake van een kasteel) werd gebouwd op de grens van droog en nat: tussen de heuvels van de Veluwezoom en de uiterwaarden van de IJssel.

In 1530 werd "de Broekerhof" verkocht aan Karel van Gelre. Deze liet een nieuw Broekerhof bouwen, gebruik makend van materialen, afkomstig van het door hem verwoeste kasteel Overhagen, dat ten zuiden van Biljoen was gelegen. Vanaf dat moment kreeg de Broekerhof de naam "Biljoen".
De naam "Overhagen" wordt voor het eerst genoemd in een rekening uit 1373. Echter, in 892 wordt het grondgebied van het latere Overhagen al aangeduid in documenten.Graaf Walto schonk in dat jaar een hoeve aan de abdij van Laresham, in de verwachting dat de abdij er een kerk zou stichten. Dit ging niet door, maar er werd wel een slot gebouwd (Overhagen), dat in 1373 in bezit kwam van de edelman Johan Mompellier.
Vermoedelijk waren er op "Overhagen" in de 14e eeuw een ronde toren met bijgebouwen, omringd door een binnengracht en een poortgebouw aan de noordzijde.
Vanaf 1401 tot 1530 wisselde het landgoed Overhagen regelmatig van eigenaar. De laatste eigenaar was Joachim Wisch. Hij stond op vijandige voet met zijn buurman Karel van Gelre. Karel verwoeste in 1530, na een ruzie met Joachim, het kasteel Overhagen en bouwde vervolgens in 1531 "Kasteel Biljoen".
Joachim vertrok na de verwoesting van Overhagen, naar het land van Kleef en kwam pas terug na de dood van Karel in 1538. Joachim stierf kinderloos in 1541 in Zutphen.
De legende van Kasteel Biljoen:

Mooi An.
De dochter van de heer van Velp, mooi An, had een verhouding met de jonker van Biljoen. De jonker van Biljoen ontvoerde haar, maar door één of andere omstandigheid, raakte mooi An in de vijver van Biljoen en verdronk. Sinds die tijd verschijnt mooi An van tijd tot tijd op feestjes en klampt willige mannen aan om hen hetzelfde lot te laten ondergaan wat haar is overkomen. Het is niet bekend hoeveel mannen inmiddels voor haar zijn gezwicht.

Paranormale activiteiten:
Weer een optrekje van de beruchte familie van Gelre, dus positief klinkt het niet. Blijkt ook wel als je ruzie hebt met je buren om hun kasteel maar even met de grond gelijk te maken.Tja dat was wel typische het werk van de Heren van Gelre.Normen en waarden ? Het zwaard was hun hobby.
Nou de legende klopt in ieder geval niet! Mooi An is er niet en komt er ook niet in of bij het Kasteel Biljoen.
Nee mensen hebben wel dingen gezien,  gehoord en waargenomen .Vroeger en nu ook nog.
Maar in het verleden werden wel de sterke verhalen in de Herberg verzonnen onder een groot glas bier en als de dorpelingen er over gingen praten dan was deze actie uiteraard geslaagd.

Gelijk bij het entree van het kasteel staat een clubje negatieve Entiteiten de boel in de gaten te houden. Het buiten gebied is van hun en binnen in het kasteel gebeuren ook dingen. Deuren die openstaan, dingen die verplaatsen en geregeld wandelt er wat door de gangen en het trapportaal.
Er moet nog een geheime tunnel zijn onder het kasteel welke nog niet ontdekt is. Tevens zijn er meerdere geheime plekken in het kasteel aanwezig.
Iemand heeft 's morgens om 4 uur iets horen lopen op het grind, vlak bij de brug. Ook zijn er door hem geluiden waargenomen een soort van vlagen muziek die hij te horen kreeg.
Bij de oude paardenstallen staan nog steeds paarden van vroeger, ook een grote zwarte hengst is er aanwezig en loopt geregeld over de binnenplaats. Er is iemand geweest die heeft het geluid van hoefgetrappel gehoord op klaarlichte dag. Ook vernam zij geluiden uit de oude paardenstallen.
Maar de negatieve die aanwezig zijn op het terrein en die je opwachten bij de brug willen hun geheim bewaren, het geheim van de dingen die er zijn gebeurd en welke het daglicht niet kunnen velen.
In de tijd van Karel van Gelre zijn er mensen gedood, opgehangen, gemarteld en onthoofd. Er zijn nog veel meer dingen gebeurd en vandaar dat die energieën daar zijn blijven hangen. 
Kortom Kasteel biljoen heeft zijn paranormale activiteiten en hebben allemaal in min of meerdere zaken te maken met de heer van Gelre die daar woonden in 1530 en dat was geen lekkere! Maar ja dat kwam ik vaker tegen op reportage.

Het kasteel en buiten terrein is niet toegankelijk en in privébezit en ten strengste verboden toegang.

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie