Chateau La Romagéres

De valtrap en de kelder van een waanzinnige Bisschop en Kasteel heer.

Op de dia's hier boven is te zien de vervallen en op instorten staande "valtrap " in het Kasteel. Vanuit de Bisschops kamer zat een deur en als je niet gewenst was werd je via deze deur uitgelaten en de valtrap deed zijn werk. Velen zijn hier omgekomen in de ijzeren pennen. Vandaar dat hij de naam had Foute bisschop,hij was net zo gek als zijn broer die Kasteel heer was.

De dorpelingen hebben het er nog steeds over , het spookt en is gevaarlijk en iedereen wordt ziek. De oudere dorpelingen hebben er vroeger gespeeld als kind en die zeiden dat ik moest oppassen voor ijzeren pennen in de grond. Tevens zat er een valtrap in de toren, was je niet gewenst dan hopla de pennen in. Tja ,dat was niet zomaar wat, er was een boekje verschenen en daar stond het verhaal ook in en toen bleek dat dit één van de slechtst aangeschreven Chateau's was. Het kasteel bestaat uit 2 delen het oude en nieuwe Chateau. Ook lopen er onderaardse gangen naar andere Chateau's en een Kapel in de buurt. Er gaan dan ook de meest wilde verhalen over dit Chateau La Romageres.

Het oude kasteel waar het geheim wordt bewaard in de kelder. Daar zijn de onderaardse tunnels .

De afgestompte toren(dit moest in de Franse revolutie) met daarin de valtrap voor ongewenste bezoekers.
Ook zaten er in de tuin stalen pennen in de grond die bij benadering omhoog kwamen.
Dus niet voor niets dat dit kasteel een slechte naam hieraan heeft overgehouden.

In 1180 trok er een stoet van rovers, bestaande uit 500 personen, rovend, plunderend, moordend en verkrachtend door het midden van Frankrijk. In 1183 is de aanvoerder gevangen genomen in de bossen van La Romageres  en daar opgehangen. Tevens is de hele bende door autoriteiten ingesloten en afgemaakt. De meisjes die ze bij zich hadden zijn levend verbrand nabij het Chateau. Er heeft nog een lokale rechter gewoond tot 1609 en in 1610 werd de familie Le Groing de nieuwe eigenaar en met name deze familie heeft een bijzonder slechte indruk achtergelaten bij de plaatselijke autoriteiten. In de Valleien van dit kasteel werden vrouwen opgejaagd ter vermaak van de edelen. Heel veel Edelen zijn gevlucht om hun kans te ontlopen opgepakt te worden, vele zijn wel opgepakt en verbannen.

In 1834 is Charles Le Groing vermoord door een boeren opstand, hij was wat ze toen noemden een bloedbak met gestoord gedrag.
Hij had een broer die was bisschop en die had de kamer die uitkwam op de valtrap met de ijzeren pennen. Hij werd dan ook in de volksmond genoemd de foute bisschop. Waarom ik interesse kreeg in dit onderwerp was dat paragnosten bij het zien van de foto zeiden dat er heel veel leed en bloed was gevloeid bij dit Chateau. Alle archief gegevens die ik heb achterhaald komen uit het boek: "Memoire des Communes Bourbonnaise " In en om het Chateau ben ik op zoek geweest naar aanwijzingen , vele heb ik gevonden. Niemand wist waar  de geheime gangen lagen maar ik ontdekte het geheim van de kelder en daar liggen de gangen. Veel foto's gemaakt maar niets  sensationeels er op gekregen alleen kleine aanwijzingen, bijvoorbeeld op de foto boven aan de bosrand daar zit iemand te wachten.
In de TV kamer zag ik een zwarte schim voor mij uitvluchten, alleen had de camera niet klaar, dus ook geen beeld !

Op de 1e etage heb je de bisschopkamer , een kamer van 6x5 meter en afgewerkt met een houten lambrisering. Alleen wie goed kijkt als je de kamer inkomt aan de linkerkant is daar een stuk betimmerd waar vroeger de deur zat naar de valtrap. Iedereen die niet gewenst was had een probleem! Een ernstig probleem, want via die deur kom je uit bij de inmiddels verrotte trap en een bepaald gedeelte was zo bevestigd dat als je dat stuk had bereikt het scharnierde en dan naar beneden viel en terecht kwam in ijzeren pennen.

Die Bisschop werd dan ook niet voor niets genoemd "Foute bisschop" hij was al net zo slecht als zijn broer.
In die tijd hebben zij dan ook alle edelen die daar kwamen opgepakt en verbannen, slechts enkelen konden nog vluchten.
Jarenlang is er een schrikbewind geweest voor de omliggende dorpen en hun bewoners.

Bij het onderzoek naar de kelder onder het kasteel bleek al gauw dat er iets niet klopte. Aan de kleur van het leem was te zien dat er aanpassingen waren gedaan. ook de schuine rand onder aan de muur ontbrak en normaal is een muur van een kasteel aldaar zo'n 85 cm dik, doch deze muur niet. Via de pendel werd aangegeven dat er op een afstand van 1 meter van de linker muur een onderaardse tunnel moest wezen. Deze liep rechtdoor onder de geïmproviseerde muur door.EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie