Ernstig spokend landhuis uit 1300
Uitgebreid paranormaal onderzoek en grote zuivering van een bedrijf.
Dag en nachtopnames met paragnosten en mediums uit binnen en buitenland.

In 1984 werd er al gewaarschuwd om de zolder niet te betreden!
Er zat toen schooljeugd in het gebouw en in die tijd was het al bekend dat er rare dingen gebeurde en er angstige momenten waren op zolder.De kelder trap naar de plaats waar een vrouw uit de Middeleeuwen werd vast gehouden.
Ook de klanten hoorden af en toe ketting gerammel en een huilende schreeuw in de vorm van een vrouwenstem.Hier werd de vrouw vastgehouden omgeven door een cirkel.
Iedere keer als je de kelder betrad dan merkte je direct dat er iets was.
Zelfs mensen die totaal niet een paranormaal gevoel hebben of kennen zeiden onafhankelijk van elkaar wat hangt er hier een rare sfeer.

 

Een bedrijf op het randje van de afgrond. Een sfeer om te snijden. In de nacht geluiden uit de kelder. Voetstappen door de gangen, Harde klappen in de gang, Deuren die open of juist dicht gaan. Zwarte schimmen in het gebouw. Er is veel gebeurd in het verleden.
Vorige eigenaars werden er ziek. Pleegden zelfmoord. Gingen failliet, konden het niet meer opbrengen.
De meesten van hen zaten er geen 2 jaar of zij waren al weg.
De kortste tijd dat er iemand heeft gewoond was 4 maanden. Eigenlijk wilden ze al na 2 maanden weg wezen daar, terwijl het een miljoenen object is.
3 Mediums hebben enkele keren een uitdrijving gedaan ook dit lukte totaal niet. De eigenaar ging op zoek. Hij was wetenschapper en ging altijd van de gedachten uit dat 1+1=2 maar nu kan het ook wel eens 3 zijn!
Het meest interessante van het verhaal was dat ze op zoek zijn gegaan naar iemand die dit aankon. Via Venezuela en ItaliŽ kwam steeds die ene naam naar voren "Jost " En toen was ik snel gevonden en nam ik de uitdaging aan!
Het werd een kei harde strijd!In de 2e wereld oorlog is er van deze trap een zwangere vrouw naar beneden gegooid door de Duitsers. Hierbij heeft zij haar nek gebroken en is overleden.
Heden ten dagen ziet en hoort men de vrouw nog steeds! Ook is zei verschillende malen waargenomen als zij door de tuin via de toegangspoort naar het bos wandelt in de vorm van een wit gedaante.

Door het hele gebouw hangt een spanning. De Duitsers hebben er mensen vastgehouden, gemarteld en dood geschoten.
Al die sferen waren waargenomen in het grote langgoed, door meerdere mensen.
Op 1e foto zijn Orbjes te zien.

De 4 Mediums hadden deze plek aangewezen waar zij de 2 Demonen hadden gelokaliseerd en dat klopte!
Van uit het niks in 1 keer een stel Orbjes die naast de schoorsteen te voorschijn kwamen.
4 a 6 seconden later waren ze weg. Ook zat er een Poort tussen de 2 Demonen in en die moest wel gesloten worden.

De Mediums waren hier op het verkeerde been gezet dor de Demonen. Zij kunnen hun energieveld op een geheel andere plek laten voelen en de Mediums dachten dat die bij de andere schoorsteen was.
Nee, ze zaten niet tegen over elkaar maar naast elkaar, de Poort bewakend.

Vroeger toen er nog een school in was gevestigd hadden de leerlingen deze locatie al opgemerkt en vonden het een enge plaats om te komen. Toen 30 jaar geleden hebben ze een Demonenkop op de schoorsteen getekend en er gelijk een waarschuwing bij achter gelaten niet betreden. Door de verschillende eigenaars van het landgoed is ook van af de zolder veel lawaai opgemerkt.
Het was dan ook een zeer zware spooklocatie!
 

Wat Mediums zeggen: Ach is de weg kwijt, ik zal hem naar het Licht brengen. Nou op dat moment vliegen de veters uit mijn schoenen!!
Zit iets jaren te knoeien en iedereen in feite depressief,ongelukkig, een zelfmoord en financieel een ramp te veroorzaken en dan roepen "het moet naar het Licht". Ze zien het Boven aan al komen, wat moeten ze er mee?
Nee dan mijn aanpak alles wat voor mijn voeten loopt en het predicaat negatief op heeft "sneuveld". Er wordt wel verwacht met zuiveringen dat er iets gebeurd en opgeruimd wordt en dat zo'n bedrijf weer een gezonde werksfeer heeft.
En dat was dan ook de aanpak van die avond en nacht. Het waren zware jongens dus, de harde aanpak! Ik ben er klaar voor.
 

Voor dat de Entiteiten werden opgehaald was dit de verzamelplaats geworden.
Ze zaten te wachten dat ze werden opgehaald en waren vrij rustig er onder, ze wisten dat ze verloren hadden.
Slechts een enkele kwam nog even in opstand maar dat werd snel de kop ingedrukt.
 

Wat zat er allemaal zo'n beetje? 2 Demonen, 1 Poltergeist, een heel regiment negatieven, Een vrouw in de kelder waar zij geregeld geluiden van hoorden en het rammelen van kettingen. Een oude bewoner in een schilderij, een vrouw die uit het raam keek en wachtend op haar echtgenoot en tot slot nog eens 2 poorten die gesloten moesten worden.
Op zaterdag 0m 13 uur was ik er. De Mediums waren gearriveerd 4 in totaal.
We begonnen aan de rondgang door het Landgoed. We constateerde dingen en het werd bevestigd wat ik vooraf had gezegd.
Plekken wees ik aan waar wat zat en de eerste negatieven had ik al te pakken en dat is door gegaan tot 5 uur in de ochtend, maar toen was de hele zuivering een feit! Iedereen merkte het, het was rustig! Alles was weg en er straalde een heel andere sfeer in en om het landgoed.
De Mediums hadden al aangegeven waar de Demonen zaten; op zolder. Vroeger toen het van de Hogeschool was het gebouw hadden ze tekeningen op de schoorsteen gemaakt van een demonen kop. Vreemd! Was het toen al bekend dat er iets was op de zolder? Ook waren er papieren met teksten er op en ook die waren van die tijd.
Toen we op zolder kwamen deed ik net of ik niks in de gaten had en zei hier is het rustig. Pas later op de avond zou ik op deze plek in actie komen tegen de Demonen en om de Poort te sluiten.
In de berging zat volgens de Mediums ook een Demon, maar dat was een Poltergeist. Hij zou nog een enorme harde klap geven op de filmband. Verder liep die maar van de snuif geluiden te maken. Ook dit is vast  gelegd op de filmband.
 
Het is een prachtig bedrijf maar door het hele spookgebeuren is het gekelderd tot een minimale omzet.
In het verleden heb ik wel vaker dit soort dingen gezien en tegen gekomen en iedere keer als het was aangepakt dan begon zo'n bedrijf ook weer uit zijn dal te klimmen en kwamen de klanten weer terug.
Het is zelfs voorgekomen dat bij een reservering voor overnachting de klant zij hier blijf ik niet slapen!?! Dus in feite hebben veel meer mensen het gemerkt dat er iets aan de hand was. Het is juist dat afstotende gevoel.
Ik had al gezegd dat als de zaak aangepakt gaat worden er een heel andere sfeer komt te hangen. Het zwaarmoedige gevoel is dan weg.

De man in het schilderij.
Hij probeerde het huis te beschermen al die jaren. Leuk geprobeerd maar het was dweilen met de kraan open.
1 Week van te voren wist ik de aanpak met hem al. Hij was niet negatief dus zat aan de goede kant. Hij was wel 1 van de oude bewoners van het landgoed.
In de middag als ik door het huis ging en ik bij hem in de kamer kwam zou ik hem een knipoog geven, hij wist dan precies wat de bedoeling hier van was. Dat was onze afspraak. Meer kon ik op dat moment niet doen want de overmacht aan negatieve invloeden waren zo groot dat er een speciale aanpak nodig was.
Bij de avond opname op verschillende plekken in het huis had ik ook bij hem een camera opgesteld.
Toen deze waren afgelopen liep ik naar het schilderij en haalde hem op voor een veilige aftocht. Zijn werk zat er op.

De vrouw die op haar man zat te wachten.
In een andere zaal zat een vrouw op haar man te wachten, ook zij was niet negatief maar positief.
Bij binnen komst in de middag zag ik haar op een stoel zitten. Ze wou niet weg dus ik heb eerst geprobeerd dat mijn Begeleiders haar zouden overreden om daar weg te gaan. Haar man kwam toch niet, dat was een vreemdgaande echtgenoot geweest en was bij een ander blijven plakken. Dus dat hoefde niet, vergeefse moeite.
Ging eerst nog even naar een andere kamer om te kijken en gaf hiermee de Begeleiders  de mogelijkheid om met haar te praten.
Na 20 minuten kwam ik terug en ze wilde niet weg van die plek , ze wou blijven wachten. Toen heb ik haar weggehaald en is ze vertrokken. Het had toch geen zin meer om haar daar achter te laten.

Hoe ik de Demonen heb aangepakt ga ik niet uitleggen maar was wel succesvol. Dit moest ook eerst gebeuren wou ik de Poort kunnen  gaan sluiten.
Alle Mediums stonden er om heen en voelde de kracht, de energie welke dit onderdeel nodig heeft toen ik bezig was. Ze hebben het overduidelijk gemerkt en gezien.
Maar goed dit onderdeel op zolder was klaar , Demonen weg en Poort gesloten.

De Poltergeist, Aan de verhalen te horen dacht ik nog van dit moet wat gaan worden. Want de etage waar hij op zat kwamen de geluiden vandaan in de nacht. Deuren open en dicht, klappen, voetstappen, schuiven van voorwerpen zoals stoelen, tafels etc.
Tja dan kunnen ze rare dingen gaan doen. Dus ik was behoedzaam op alles wat er kon passeren.
Wat was de teleurstelling groot van mijn kant toen ik niets merkte! Hij was er wel, zeer zeker, maar hij ging precies die kanten uit om uit mijn buurt te blijven. Wat zou het dan die nacht gaan doen moet hem toch te grazen nemen.

De Nacht en de Poltergeist,
De grote zuivering was aan de gang en alle aanwezige die dag waren er bij aanwezig.
De Demonen die had ik al en de Poort was gesloten.
Maar nu kwamen we op de etage van de Poltergeist. In 1 keer een keiharde klap. Ik wist gelijk dat dit een soort van waarschuwing was van zijn kant wegblijven en niet dichterbij komen. O jee is die boos?
Maar goed we gingen de trap op en ondanks zij rare capriolen  die hij uithaalde kon ik maar 1 ding vaststellen. Zo flink die was hij was weer verstoppertje aan het spelen.
In mijn gedachten was ik al bezig hou nu verder als hij zich blijft verstoppen?
Maar als je Helderwetend ben dan krijg je op die manier ook je antwoorden.
Ik stond muisstil in het donker met een klein zaklampje om niet mijn nek te breken in het donker.
En in 1 keer komt het via de Helderwetende manier binnen: De kamer recht vooruit en dan uiterst rechts. Dus daar zat die, nu niet wachten en in 1 keer die kamer binnen gelijk naar rechts en uithalen. Bingo hebbes! ! !
3 uur later bleek dat mijn bedje 1.50 meter van de plek was waar hij te grazen was genomen. Maar het was goed gegaan want ik heb heerlijk geslapen.

 

Dit is de plek waar de Poltergeist zat. Hij was moeilijk  waar te nemen omdat hij steeds voor ons uit liep en zich verstopte.
Toen ik de filmcamera op de hal zette waar hij steeds door heen liep hoorde we een snuivend geluid en in 1 keer een keiharde klap.
Ook deze Poltergeist is verschillende malen waargenomen. Niet alleen door de huidige eigenaar maar ook door zijn voorgangers.
 

Het hele bedrijf is gezuiverd een zware klus geweest en nu afwachten wat de resultaten zijn voor het bedrijf.
Zou het bedrijf zich snel herstellen? We wachten af.

1 Week later, de telefoon gaat. Joost het gaat goed! Zelfs het personeel wat van niks wist voelt een duidelijk verschil. Het is rustiger, vriendelijker en iedereen is op zijn gemak.
En of het er nu mee te maken heeft of niet maar er hebben zich nieuwe klanten aangemeld en het frappante was dat het op zo'n gemoedelijke manier ging.

1 Maand later:Alles was rustig er is niets meer voorgevallen.

 

 

 

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie