Fort Liefkenshoek (B)Fort Liefkenshoek onder de rook van Antwerpen. Zo ziet Fort Liefkenshoek er uit.

Militaire vesting

Historiek Het fort Liefkenshoek werd in 1582-1584 in opdracht van Willem van Oranje door de staatsgezinde Antwerpenaren als tegenhanger van het fort Lillo opgericht. Op 10 juli 1584 werd het fort reeds door de Spanjaarden veroverd en op 3 april 1585 werd het vanuit Lillo heroverd door de staatsen. Vanuit Liefkenshoek werd een poging ondernomen om de schipbrug over de Schelde te vernietigen, doch dit mislukte. Antwerpen gaf zich op 15 augustus 1585 over, maar de forten Lillo en Liefkenshoek bleven staats. Bij de Vrede van Munster in 1648 werd dit bevestigd. Vanaf dan tot aan 1786 was er een veerdienst Lillo-Liefkenshoek en Liefkenshoek-Antwerpen, waarbij de heer van Kallo een aandeel kreeg in de opbrengst van het veerpacht. Rondom Liefkenshoek werd in 1664 bij de grensvasstelling ook een overstromingsgebied voorzien. Het fort werd tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog in 1747 door de Fransen veroverd. Bij de vrede van Aken in 1748 werd Liefkenshoek terug aan de Noordelijke Nederlanden toegewezen. In 1785 werden ten gevolge van het verdrag van Fontainebleau de forten Liefkenshoek en Lillo aan Oostenrijk overgedragen.

Van 1792 tot 1814 werden de Zuidelijke Nederlanden door Frankrijk bezet. In de jaren 1811-1812 werd een halfcirkelvormige bomvrije kazerne, bestaande uit twaalf kazematten, gebouwd. Hierin konden 400 soldaten gelegerd worden. Voordien, in 1809, was het fort al uitgebreid met een kruitmagazijn, dat tot 1929 die functie bleef behouden. Na de nederlaag van Napoleon te Waterloo werden de Zuidelijke en Noordelijke onder Willem I verenigd.

Pasop bewaking met honden! Streng verboden toegang.
Foto's zijn allemaal verkleint dus is het bij de een beter te zien dan de andere.

       

       

       

       

       

       

       

       

Het zijn bepaalde plekken die heftig zijn. Het verplaatst zich ook steeds. Het leuke is dat als je op een zolder komt dan zijn de foto's raak en even later is het muisstil want dan zitten ze ergens anders. Op een andere locatie slaat de druk op je borst en begin je zwaar te ademen. Best heftig Fort Liefkenshoek. Ik vond het leuk om eens een keer bijna alle foto's van Orbjes op de site te zetten. Denk nu niet dat ze het allemaal zijn, nee ik heb er nog eens 3 keer zoveel! Maar ja kan ook niet altijd alles op de site zetten. Dit is ook duidelijk het verschil tussen opnames alleen of dat je met een groep bent, want dat werkt niet! Maar dat zal bij de meeste angst zijn.

Belijk de film van The Ghosthunter over Fort Liefkenshoek.

https://nl.youtube.com/watch?v=51EWb8QSCKAEEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie