Slot LoevesteinHet optrekje is in de 14 eeuw gebouwd door Ridder Dirk Loef van Horne. Toen was het een tol kasteel.

Tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten was Jacoba van Beieren de eigenaresse
en had er een gevangenis van gemaakt voor haar vijanden. 

Opnames 16-12-2004

In de 80 jarige oorlog is het bestormd door de Geuzen en tijdelijk bezet. In de 17 eeuw had het de status "Staats gevangenis" en was in (1621) de meest bekende gevangene Hugo de Groot die ontsnapte in een dekenkist. Via Historicus(Drs. Robbie Dell'Aira ) vernam ik dat het er volgens een oude legende spookte in Slot Loevestein en ook hij zal er bij aanwezig zijn. Er is een oude legende van de Spokende  man zonder hoofd , dit is een héél bekend spookverhaal  uit de 16e eeuw. In 1572 is Herman de Ruiter (een Geuse aanvoerder ) gevangen genomen en naar Den Bosch gebracht en daarna onthoofd. Volgens deze legende is hij het die loopt te spoken zowel in als buiten Slot Loevestein.

De Opnames : 16-12-2004  Slot Loevestein

    

    

Slot Loevestein anno 2004 ,ondanks de problemen met de opname apparatuur kunnen we stellen dat Slot Loevestein Spookt !

    

Als je goed kijkt op de eerste foto zie je een gezicht in de Orb .
Deze foto is genomen in de kamer van Herman de Ruiter. Daar zou het allemaal om draaien. 
Op de 2e foto is de Orb verplaatst naar de schouw van de schoorsteen. 
Het voelde heel heftig aan in de kamer en gaf je een druk op de borst.

    

Ook in de Ridderzaal kwamen veelvuldig lichtbollen  (Orbs) te voorschijn.De kamer van Herman de Ruiter om hem zouden deze opnames draaien. Hij wilde zijn hoofd terug en toen ik aankwam rijden met de auto wie stond er aan de poort op mij te wachten - Juist , Herman de Ruiter! Een ijzige kou vulde mijn auto en ik wist dagen van te voren al dat dit zou gebeuren. Toch was het even wennen en een uurtje later had ik zijn hoofd gevonden en uit de grond getrokken om hem daarna aan Herman te geven en Herman was weer compleet. Het leuke was dat ik ondanks ik nooit op Loevestein ben geweest ik al wist dat er 2 binnen plaatsen waren en dat op de 2e binnenplaats aan de kant van de muur in het midden Herman de Ruiter zijn hoofd was. Deze gegevens klopte allemaal. In het midden van de binnenplaats lag een bloedput. Vroeger werden hier mensen onthoofd en stond er een galg  en op het moment dat ik op zoek ging naar het hoofd werd het ijzing wekkend koud op de binnenplaats.

   

Orb op tafel in de kapel en 2e foto direct er achter aan Orb andere kant tafel .Toen ik hier in de Kapel binnenkwam
sloeg er een druk op de borst, hetgeen al aangaf  dat er genoeg krachtvelden aanwezig waren in de Kapel.

    

De Voorraad zolder met hijsinstallatie om proviand naar boven te hijsen.
Het is druk en 2e foto direct er achteraan gemaakt alles weg en nog 1 over !

    

De toegangs poort van Slot Loevestein Ze staan nog steeds op wacht.

In deze wachttoren kamer zou alles mis gaan die avond de opname apparatuur werd afgezet ! In de middag voelde het al heftig aan  en er kwamen ook nooit mensen in die ruimte , dat was maar zelden .Ik voelde de krachtvelden en zou ook hier de camera´s neer gaan zetten maar de volgende ochtend stond het spul uit !Zo kijkt de nieuwe apparatuur in de nacht , in het volledige duister geeft hij een perfect beeld weer.
(Opname in de Dodenkamer boven in de Waaltoren)

Die kwamen thuis al .Het heeft te maken met Herman de Ruiter.Dus de legende heeft een waarheid. Meerdere mensen hebben hem dan ook waargenomen in Slot Loevestein. Ik ging er eens dieper in en wat bleek,de vraag kwam boven "mijn hoofd". In eens had ik een beeld van een stuk op de binnenplaats van Slot Loevestein , daar in die buurt moet het hoofd zich bevinden van Herman. Als de opnames zijn ga ik naar die plek kijken en weet 100% zeker dat er iemand naast me staat ; zonder hoofd. Maar ja met die wetenschap  dat ik die klus moet klaren a) omdat Herman de Ruiter niet Negatief is maar Positief en b) dat daar een aards persoon bij aanwezig moet zijn die de klus moet klaren. Een hele verantwoording rust er op mijn schouders.

Er komt een kink in de kabel:

Volgens de gegevens is Hermen de Ruiter onthoofd op de Markt in Den Bosch door de Spanjaarden. Hoe komt dan het hoofd terecht in Loevestein? Ik begreep er even niets van zou ik op een verkeerd spoor zitten met het zoeken naar het hoofd van Herman? Enkele uren later kwam het bericht binnen van het Archief van Bommelerwaard : Herman de Ruiter is vermoord in Slot Loevestein. ! Toen wist ik het ; ik zat goed !!

Er kwam een nieuw bericht achter aan van Drs.Robbie Dell'Aira die ook de bevestiging gaf.

Spaanse soldaten als monniken verkleed probeerden zij Loevestein binnen te komen en staken kastelein Arend Dejeude neer om het Kasteel binnen te komen en namen het Kasteel Loevestein over. 2 dagen later kwam er vanuit Den Bosch een versterking aan van een tiental aanhangers en zou er vanuit Duitsland extra steun onderweg zijn. Het liep echter allemaal anders. De Duitse troepen raakte vast door sneeuw en Ijs en het stadsbestuur van Gorchem wilde of kon niet overlopen. Integendeel de Drost waarschuwde Alfa. Deze zond onmiddellijk een kleine troepenmacht onder bevel van Lorenzo Parreja waarbij zich nog de schutterij van Woudrichem en Gorichem bevond.

Na enkele dagen van beschietingen over en weer werd er op 19 december het Kassteel herovert. Herman de Ruiter bleef zich tot het uiterste verzetten Hij trok zich terug in een bovenkamer waar hij al eerder kruit had gestrooid (buskruit) en stak er de brand in. Hierdoor kwam Herman de Ruiter zelf om het leven. De opdracht om hem aan een staart van een paard uit te leveren had geen zin meer daarom sloeg men zijn hoofd van het verbrijzelde lichaam en spijkerde het in Den Bosch op de Markt vast aan een galg.

En met name deze gewaarwording gaf de doorslag over het hoofd van Herman de Ruiter : Logisch, bij een overleden persoon verlaat in tijdbestek van5 tot 30 minuten zijn ziel het lichaam. Dat houd dus in dat zijn ziel niet compleet was , het hoofd immers. Ben wel blij met deze bevestiging en ga dan zeker ook alles proberen zijn hoofd te vinden op Slot Loevestein.

De Nacht opnames binnen in Loevestein

Op de volgende locaties werd de apparatuur opgesteld ,alhoewel ik toen nog niet wist dat ik een fout zou maken die heel veel beeld materiaal teniet zou doen. Maar ja ik ben ook maar een mens. O ja ,  ja !

    

De eerste 15 minuten kwamen er veel Lichtbollen (Orbjes) door het beeld , daarna was het muisstil.

Dodenkamer boven in de Waaltoren. Deze gaf een mooi beeld in het donker en heel veel Orbs kwamen op het beeld voor grote en kleine alleen na plm. 15 minuten hield dit op ! Ook waren er geluiden op de camera gekomen van een grendel die verschoof , andere geluiden waren van een raampje wat los zat en door de wind af en toe stond te klapperen.

De Ridderzaal ,  alles op zijn plaats gezet aan apparatuur , ingesteld en een perfect beeldje.
De volgende ochtend bleek dat de speciale lamp verdraait was en dat ik een veel te donker beeld had gekregen zodat ik als er iets op
beeld zou staan ik dit nooit terug zou kunnen zien.

   

Het uitzicht van uit de dodencel in Slot Loevestein.

De laatste check in de kamer van Herman de Ruiter alles wordt opgesteld en uitbelicht.
Naast het bed , rechts is een gezicht waar te nemen.

   

Wachttorenkamer boven de Poort .
Voelde heel heftig en toen ik alles op zijn plek had en geïnstalleerd had was er
een grapjas die hem weer uit had gedaan !

De Kapel, Het begon al toen ik bezig was met de opstelling van de apparatuur viel met een rotklap de deur dicht van de kamer van Hugo de Groot die naar de trap loopt van de Kapel. Ik nog kijken maar er was niemand aanwezig , nou ja niemand aanwezig , in ieder geval geen levend wezen. Verder wel een goed beeld maar geen paranormale activiteiten.

De kelder van de Waaltoren

Ook hier was op voorhand al bekend dat er positieve Entiteiten werden vastgehouden en die zijn er allemaal uit gehaald die nacht. De band van de bandstemmen die daar in de kelder waren opgenomen bleken verdwenen te zijn en zijn ook niet meer terug gevonden.  Jammer , maar wel raar ! Zou het er spoken ?

DE NACHT OPNAMES

Voor mij totaal mislukt!   De wachttorenkamer uit gezet , de Ridderzaal was de lamp verdraait en dus te donker en evenzo de kamer van Herman de Ruiter deze was ook te donker. En dit kwam met name omdat we het zo hadden afgesproken het Kasteel op slot dan zouden de opname punten 4 uur lang opnemen en zien wat er in beeld kwam. Weinig dus want toen het Kasteel op slot ging was na 15 minuten  het heel rustig op de camera's . Dus eind conclusie is dit zo niet meer doen maar er gewoon bij blijven dat geeft de meeste mooie beelden. Maar ja ook ik kan wel eens een foutje maken en een verkeerde inschatting doen. Maar wat een primeur moest worden met de nieuwe apparatuur was gedeeltelijk mislukt. Dus volgende opnames blijf ik er bij .

Maar de dag opnames zijn wel geslaagd zowel de foto's als de filmbeelden.
Weliswaar geen Entiteit die door het beeld liep maar wel veel Lichtbollen (Orbjes) te zien.

Met medewerking van:

 Drs.Robbie Dell'Aira - Kasteel Historicus - Onno Nieuwenhuisen - Gids - Maartje Heinen - Lieke Smeets - Jack MombersHet is alleen jammer dat er geen rekening is gehouden met het oude Kasteel. Teveel computer programma's zijn er aanwezig en wat vooral storend is ,is de centrale verwarming , maar vooral al die beroerde inbouw stopcontacten. Dat konden ze niet in 1320. En tja daar door wordt zijn cultuur historische waarde verminderd nee : verkracht !

Eén ding is jammer met Loevestein, ze zijn nieuwsgierig of het spookt en als het spookt en je brengt het in beeld, moet je maar je mond houden want dat past niet in het beleid van het Kasteel. Nee ! Ik geef een verslag van de daar genomen beelden in het onderzoek naar paranormale activiteiten.

 


 Film Loevestein

https://www.youtube.com/watch?v=hBgIMZiy18I

 Film Loevestein 2

https://www.youtube.com/watch?v=vhbxdH1IIWc

 

 

 

Het Kasteel ging op slot en 's morgens waren alle lampen verdraait!

Spookt het dan of niet ?

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie