Oldenzaal Spookt! De Spookstad van Twente!
Spooklocaties, Zwarte Magie en Mysteries.
 


Oldenzaal, een oude stad in Twente.

De oudste plekken zijn al bekend sinds de Romeinen.
Die hebben er ook nog gezeten en hebben zelfs een Tempel gezet op de Tankenberg om een Godin te eren en daar mensen te offeren om haar gunstig te stemmen.
Het is een drukte van jewelste in Oldenzaal. Veel dingen hebben paranormale activiteiten maar ook rariteiten. Het onderzoek is gedaan mede door de gegevens en bevestigingen van de bewoners van Oldenzaal.
Het kerkhof met de verloren zielen.
Hier hebben bewoners een Maria verschijning gezien! Dit op een speciale plek van het Kerkhof, wat ze wel noemen de plaats van de verloren zielen.
Hier zijn ongeboren en na een kort leven overleden kinderen begraven.
Bewoners, Mediums en Paragnosten hebben dingen waargenomen,gezien en allen zijn met een diepe indruk weer naar huis gegaan.

De Tankenberg ( De Tempel)  van de Germaanse godin Tanfana die daar vereerd werd met offers.
Op n van de wanden in de koepel is nu een spreuk van Tacitus te vinden:

 IL PROFANA SIMUL ET SACRA CELEBERRIMUM ILLIS GENTIBUS TEMPLUM QOUD TANFANA VOCABANT SOLO AEQUANTUR (TAC.ANN.1 CAP LI.)
OFWEL:
ZOWEL DE GEWIJDE ALS DE ONGEWIJDE DINGEN, OOK HET BIJ DE DIE VOLKEREN, MEEST BEROEMDE HEILIGDOM VAN TANFANA, ZOALS ZIJ HET NOEMDEN, WORDT MET DE GROND GELIJK GEMAAKT.

De krachtvelden waren ruim voldoende aanwezig in en om de oude tempel van de Romeinen

Paragnosten en Mediums zijn mee geweest naar de onheilsplek zoals zij dat noemen. Vroeger zijn er mensen gefolterd en geofferd en dat alleen om een Godin te eren.
Ja er is veel leed geweest bij de Tankenberg in Oldenzaal.

 

En nog meer mooie krachtvelden in de oude Tempel.                         

https://www.youtube.com/watch?v=EpaTbDPQZkI


De Tankenberg ( De martelvijver)                  

https://www.youtube.com/watch?v=a0zlF7eWHSINog voor de Tankenberg aan de linkerkant ligt de oude martelvijver. Nu nog te herkennen als een soort van well. Ook hier zijn paragnosten en Mediums mee geweest op onderzoek. Zij hoorden kinderen schreeuwen en huilende vrouwen. Ook hier en daar een vloekende mannenstem.
Op deze plek zijn mensen gemarteld en vermoord. De oude kracht en energievelden zijn nog aanwezig ondanks dat het al zo oud is de plek.
Om bekentenissen af te dwingen werden mensen onder water geduwd tot ze bekenden, of ze het gedaan hadden kwam niet ter sprake.De oude nu bijna dichte wel waar ze gemarteld werden. Een energetische plek waar veel energie vrij komt. De Mediums voelden en zagen van alles uit de vroegere tijd.


Het Gemeentehuis.Het lijkt niet op een Gemeentehuis. Al is het onder Architectuur gebouwd. Iedere Oldenzaler vindt het een drama van een gebouw. Op afstand kan het een kazerne zijn, een ziekenhuis of wat je maar wil bedenken over dit grauwe grijze kille gebouw.
Maar 1 ding is het wel! Een Spook gemeentehuis. Van een paar ambtenaren hoorde ik dat zij overdag wel rare dingen hebben gezien in het gebouw op hun werkplek.
Dit ging van het waarnemen van geluiden, het zien van een schim en ook is er eens een dichtslaande deur waargenomen.
Zijn er nog gemeente ambtenaren die hun eigen ervaring hebben beleefd, dan hou ik me aanbevolen voor informatie. Uiteraard onder geheimhouding.

Het Oude gemeentehuis,De oude eigenaresse was blij dat ze de zak verkocht hadden. Steeds maar weer op 1 plek was het paranormaal raak.
Ook enkele klanten hebben dingen gemerkt die niet klopte!


Ook daar spookt het. De Grijze Oude is hun buurman en van de vorige bewoners en uitbaters van een restaurant hoorde ik dat de vrouw op een bepaalde plek in het restaurant steeds een rot gevoel kreeg en een barstende koppijn. Zij kon er niet aan wennen en na nog een paar rare ervaringen hebben ze uiteindelijk de tent verkocht. Wegwezen, nee het spookt als en gek.
Ook waren er geregeld vreemde geuren waar te nemen zoals zwavel en een rioollucht.
Vroeger hebben er kerkers onder in het gemeentehuis gezeten. Waar de vrouw altijd last kreeg was exact op de plek waar vroeger de kerker zat. Maar waarom dan juist die plek?
Vroeger keek men niet zo nauw met veroordelingen. En tja als je onschuldig werd veroordeeld ging dit meestal gepaard met woede, kwaadheid en verdriet. En juist deze waarnemingen kunne blijven hangen op zo'n plaats. Wat ook vaak voorkomt dat zo'n Entiteit hierdoor plaats gebonden is. Dus dan wordt het een spooklocatie.

De Oude Grijze - Basiliek van Oldenzaal

  
                                                                                   
Bij avond hoog in de toren een Orb.

Daar is het niet pluis. In en buiten de Basiliek lopen de Entiteiten op straat en de Basiliek in en uit!
Een gedeelte hiervan komt door de opgravingen, dit geeft een spanning af.
Als je in en om de Basiliek loopt voel je direct de spanning op je af komen en op en vrijdag samen met een Medium zagen wij in de kerk bij het beeld van Michael een Entiteit weg duiken, een zwarte waas vloog door de kerk. heen. We zagen het allebei gebeuren.
Dat het zo rumoerig is in de Basiliek komt omdat zij de graven die honderdenjaren onaangeroerd zijn gebleven zijn gaan opgraven.
Het is een vaststaand feit dat op ieder kerkhof waar dit gebeurd er altijd een spanningsveld hangt over de te ontruimen locatie.
Vaak kom je dit tegen. Als zijn ze honderden jaren oud! Een antwoord is er nooit opgekomen van waarom? Nee het gebeurd gewoon.
Is de plaats ontruimt keert de rust ook meestal weer terug. Het is juist dat stukje verzet wat er speelt en dat ze op de een of andere manier het niet accepteren dat ze gestoord worden.

Oud Psychiatrisch ziekenhuis (Kelder)In het oude ziekenhuis van Oldenzaal bevond zich vroeger een psychiatrische afdeling voor zware gevallen in de kelder van het ziekenhuis aan de rechterkant. Nu is het verbouwd en is er een andere medische afdeling in gekomen maar!! Het personeel neemt rare dingen waar. Ik heb 3 medewerkers gesproken die hoorden dingen van deuren die open en of dichtwaren gegaan tot voetstappen en vreemde geluiden. Ook werd er iemand zijn naam geroepen en die schrok zich wezenloos die late avond.
Mensen zijn er aangeraakt en hebben zich vaak lelijk gestoten terwijl er geen aanleiding voor was.
Meestal in de avond loopt de spanning op, het slaat op je borst en vreet energie van diegene die er werkt of gewoon langs loopt.
En dat heeft allemaal nog te maken met de oude afdeling van de Psychiatrie. 

Het oude ziekenhuis nu in 2009.

De Driehoek Spookt

 

De Driehoek Oldenzaal- Het Spookt er! Er gebeuren onbegrijpelijk dingen. Bepaalde winkel lopen niet en hebben van af  het begin nog nooit goed gelopen. Iedereen die er met frisse moed begint verliest het!

De Driehoek in Oldenzaal een winkelcentrum dat spookt! Eigenlijk loopt het spookgebeuren door de hele driehoek heen, maar er is 1 plek die er uit schiet. Ondernemers redden het hier niet , gaan failliet en steeds zit er een andere ondernemer in die met vol goede moed begint om na een aantal maanden er achter te komen dat er iets niet klopt. Nu staat de winkel leeg en de laatste winkelier was een rijwielzaak.
Het pand heeft ook allerlei mankementen en er is ook steeds sprake van om het hele complex af te breken. Maar ja dat lost het spookverhaal niet op! Het zit in de grond en heeft te maken met het verre verleden. Dat zal aangepakt moeten worden. Doen ze dat niet dan zal ook het volgende gebouw wat ze op die plek neerzetten blijven spoken !
En ding staat vast, het is oude grond, hl oude grond uit de tijd van de Romeinen.

Het hartje centrum Entiteiten lopen gewoon over straat op de koopavond.Op koopavond kwamen er allemaal Orbjes in zicht in de binnen strad van Oldenzaal. Zij waren duidelijk te voelen met een krachtveld.Ik zei nog er hangt een spanning hier in de oude straatjes. Het sloeg op de borst, je begon te zuchten en te blazen en de druk werd heftiger.
Ik pakte mijn fotocamera en begon te knippen op de plaatsen waar ik een koude windvlaag voelde. En ja hoor de Orbjes kwamen op de foto te voorschijn terwijl de luchtvochtigheid nihil was.
Dus we kunnen stellen dat er meer aanwezig is op de koopavonden als dat je ziet lopen.
Nog wel even dit: Een Orb kan je vast stellen als je hem waarneemt! Dus paranormaal waarnemen. Niet klakkeloos afdrukken want niet iedere bol is een Orb! Een echte Orb zit vol energie. En dat merk je. En als je niet gevoelig bent voor dat soort zaken merk je niks.


Ook hier een vrij grote Orb op straat.De Vloek van het Buitenhuis.

 

Gebouwd na dat het vorige bekende restaurant was afgebrand. Vorige eigenares heeft zelfmoord gepleegd en toen is de vloek ontstaan.

Dit is wel een heel apart verhaal! En met de opnames van een bewegend beeld op de film werden de nacht opnames afgesloten.
De 2 aanwezige bekende Mediums uit Twente stonden stomverbaasd toen de beelden voorbij kwamen.

  

Rechts in de hoek bij 1e deur zou die nacht een bewegend beeld komen van meerdere entiteiten
Ik had al aangegeven dat dat de plek zou zijn. De Mediums zagen het gebeuren.

Iedereen kent het Het Buitenhuis in Oldenzaal. Het ligt buitenaf en is een veelgebruikte wandel route.
Het Buitenhuis is een Discotheek geweest en failliet gegaan.
Dus een interessante locatie om eens een kijkje te gaan nemen.
Direct bij aankomst in de middag zei ik al, het staat te wachten voor de deur!
Er klopt iets niet! Foute boel! Een ieder die hier een bedrijf wil vestigen zal het moeilijk krijgen. Dit werd door 2 Mediums en een Paragnost bevestigd. Maar wat was er dan aan de hand dat deze plek zo aangetast was door negatieve invloeden.?
Ik zei al het is getroffen door een vloek! Ik zie een zelfmoord! Een vrouw. Jaren geleden toen er iets anders op deze plek stond.
En dat klopte! Hiervoor stond er een goed lopend restaurant. De vrouw die met  dit restaurant te maken heeft gehad heeft zelfmoord gepleegd en een vloek uitgesproken op het moment dat zij een einde aan haar leven heeft genomen.
Ik was nieuwsgierig uiteraard of dit klopte, dus gingen we op zoek naar de waarheid.
We vonden een oud politieagent uit Oldenzaal die met het antwoord kwam. Hij was er bij betrokken geweest.
Het staat me bij dat er een melding was van een zelfmoord in het oude restaurant. Toen ik daar aankwam met mijn collega's vonden wij de dode vrouw. (Ik was blij dat mijn waarneming bevestigd werd door hem)
Korte tijd later is het restaurant afgebrand en daarna is het weer opgebouwd tot wat het nu is.

Een prachtig groot pand, een parel voor Oldenzaal, maar helaas!
 

Het oude kerkhof en de vergeten zieltjes.

  

De plaats van de verloren zieltjes.

In het hartje van Oldenzaal ligt het oude kerkhof. Op uitnodiging van 2 Mediums en 2 Paragnosten gingen we een kijkje nemen naar de plek die ze ook wel de plaats van de verloren zielen noemen. Dit is een speciale plek waar dood geboren baby's worden begraven.
Maar! Op deze plek hebben verschillende ouderen een bijzondere ervaring beleeft, of wel wat zij hebben gezien wordt vertaald in een Maria verschijning. Het vreemde aan het verhaal was dat een ieder steeds kwam bij het waarnemen van een vrouw in het blauw.
Tja en als je dit hoort van 4 verschillende mensen zal ik niet roepen kan niet!
Maar de plek zelf was heel onrustig en de druk sloeg op je borst .
Er waren heel veel krachtvelden waar te nemen, Heftig kan je zeggen.
In de nacht schoot er een entiteit precies tussen ons door iedereen zag het gebeuren.
Het begon al toen we arriveerde op het kerkhof, nog geen 3 meter er op en het eerste filmbeeld was binnen. Dit was ook de plek die in de middag heel rumoerig aanvoelde. Op de film is er een transparantie waas te zien en begeleid door een transparante waas van een kind van een jaar of 16 oud.Rond deze plaats was het heftig. Iedereen merkte dingen op en er vloog een entiteit dwars tussen ons en de camera door.
De plek is nu weer rustig!

Bekijk ook de film   .Nacht opnames                                Bekijk de film Dagopnames

Het Oude Museum: 'Het Palthe huis"

In het oude museum van Oldenzaal het Palthe huis lopen meer medewerkers in de rondte als dat ze officieel weten!
Alle oude spullen van jaren geleden zijn hier te vinden, maar ook nog enkele personen van jaren geleden.
En ding is een vaststaand feit, diverse mensen voelen het. Ze hebben de krachtvelden waargenomen en vinden het een zware last die het Palthe huis met zich meedraagt. Zelfs zijn er enkele die er helemaal niet meer naar toe willen omdat zij terug kwamen na een bezoek aan het museum met een barstende koppijn.
Dus een eenduidige conclusie! Het Spookt in Museum Het Palthe huis!!
De foto's spreken voor zich!De Orbjes zijn duidelijk in beweging. 1 Paragnost en 1 Medium kregen een rot gevoel bij dit museum.
Maar het is wel leuk als je van uit de paranormale wereld antwoord krijgt.


Het waren de dagen wel daar in Twente. Zoveel onderwerpen in 1 stad. Het leuke is dat ik ze niet allemaal kon doen want er waren er nog een stuk of 20 extra.
Oldenzaal is een oude stad van uit de Romeinse tijd. Er is veel gebeurd. In de Tempel is geofferd voor een Godin Tanfana.
Mensen gemarteld in de wel voor de Tempel. Kortom alle sis wel terug te vinden op internet over de oude historie.
Nu is de zaak afgehandeld met een paranormaal stukje geschiedenis.
Met dank aan alle paragnosten en mediums die hieraan hebben meegewerkt met dit onderwerp. Het was razend interessant.
 


 

EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie