Kasteel Tongelaar en weekblad Panorama
Ze wilden een bewijs en kregen het bewijs in de nacht van dit spookkasteel.De oude toren van Kasteel Tongelaar. 
Een heftig geheel met zeer veel krachtvelden. 

Opnames in Kasteel Tongelaar met Weekblad Panorama. 14-02-2005.

Middag en Nacht opnames in één van de meest heftige Spookkastelen van Nederland.
Ronald (Panorama) en Danny 2 free-lance verslaggevers wilden een bewijs , spookt het echt of verzin ik het.
De meeste mensen roepen al die is gek ! Maar hoe gek is die ? Want in deze komende nacht wordt door Ronald en Danny het bewijs aan geleverd HET SPOOKT ECHT ! En ze waren wel héél sceptisch toen ze aan deze klus begonnen.
Zelfs Ronald zou nog een foto aanleveren met zijn bewijs.

Ik had me voorgenomen mijn foto's te schieten en de films op te nemen en dit onder constante controle van Danny die mij dan ook geen moment uit het oog heeft verloren. Om plm. 23.30 uur mijn spullen ingepakt en weer huiswaarts gekeerd hun achter latend in het Kasteel van Tongelaar. Ik wou geen invloed uit kunnen oefenen of een storende factor wezen op hun belevenissen die komend nacht.

De Opnames:

Het begon met de foto's. En uiteraard stonden hier ook weer dingen op. 
Ik keek naar het schaakspel in de Blauwe Kamer en iets zei me dit klopt niet. Paul de eigenaar van Kasteel Tongelaar zei dat hij de indruk had dat er 's nachts geschaakt werd omdat er dingen verschoven op het bord. Ik zette de schaak stukken weer op hun plaats en binnen een uur waren er 2 stukken aan het verschuiven gegaan. Toen we alle stukken heel scherp hadden neergezet om direct te kunnen constateren dat er mee geschoven was hield het op. De hele nacht en avond bleven ze op hun plekje staan en werden geregeld gecontroleerd door Ronald , Danny en mij.Hoewel alles in een rechte lijn stond verschoven de 2 schaakstukken op het bord. Dit gebeurde in de middag al en heeft zich een paar keer herhaald. Steeds hebben we het weer goed gezet op 1 lijn en weer verschoof het. Dit was voor mij wel een leuke bijkomstigheid , het schuivende schaakspel.Rare vlek in beeld zonder dat er iets op de lens zat ! Op de volgende foto,s was niets te zien , dus geen vlekje maar echt! Hier stond vroeger het oude Kasteel Tongelaar en deze plek is ook zeer heftig te noemen en iedere keer weer als je hier naar dit stukje grond kijkt weet je dat je niet alleen bent. Het zit vol met krachtvelden. Paul weet er over mee te praten , toen hij 's avonds aan het werk was in zijn werkkamer stond iemand hem aan te kijken door het raam, een rare ervaring, heel duidelijk gezien door hem en hij was hiervan erg geschrokken. Heeft zijn werkkamer toen ook verhuisd naar een andere plek in een ander gebouw.

  

Nou, Ronald had zoiets van "Ik ben er helemaal klaar voor" Alleen wat hij niet zag op dat moment dat hij niet alleen was. Het was erg koud die dag en het waaide af en toe behoorlijk echt Spookweer. Lichtbollen zijn met het blote oog niet waar te nemen je komt ze tegen na het terug kijken van de foto's. En nog even voor de zeurende slimmeriken het is geen stof of reflecties, want op 5 andere foto's op de zelfde locatie gaf het niets in beeld. Trouwens je voelt wel de aanwezigheid van krachtvelden in die kamer en dan is het nog maar sporadisch dat je ze kan vastleggen op de foto. Ronald heeft het ook geprobeerd met zijn camera , alleen had hij niets op beeld staan.

    

Met name de 2e etage van de toren gaven veel lichtbollen weer ! 
Niet zo verwonderlijk dat niemand in deze Torenkamer wil verblijven .

Al jaren is het bekend dat de velen te voelen Paranormale krachtvelden hier altijd veelvuldig aanwezig zijn. In deze ruimte zou Ronald de hele nacht verblijven om te kijken wat er ging gebeuren. Ik zou die avond op diverse plekken nog veel meer bewegende lichtbollen krijgen op film. Op meerdere foto's had ik lichtbollen en door het Kasteel heen lopend voelden wij de ene na de andere krachtveld om ons heen en ik drukte nog een paar opmerkelijke foto's. Ronald bemerkte toen hij via de Blauwe kamer naar de hal liep dat de deur achter hem werd dicht gedaan, hij ging terug maar zag niets en Danny en ik zaten voor in de Ophaalbrug kamer. Dit was dezelfde deur die toen die nacht werd dicht gegooid met een klap en dat er een hele film crew vandoor ging, die ik nooit meer gezien heb.Boven de piano hing een energieveld terwijl 3 foto's die ook genomen zijn van de piano niets lieten zien, alleen die ene foto was raak. Achteraf bleek in het gesprek met Paul dat deze piano een geheel eigen verhaal had en toen werd bevestigd dat er iets met de piano aan de hand is. De vroegere eigenaar van die piano speelde dagelijks op de piano en toen zij overleed is de piano door de kinderen verkocht , alleen de kinderen bemerkte ook al vreemde dingen aan dit instrument bij hun thuis, daar gebeurde ook het één en ander , dus vandaar dat deze piano een geheel eigen historie en energie heeft.Wazige vlek tussen 2 stoelen,welke heftig aanvoelde. Verstopte of dook het weg voor mij? Ook is deze kamer vroeger de werkkamer van Paul (eigenaar Kasteel Tongelaar) geweest en zat hier 's avonds te werken en hoorden dan ook dingen voorbij lopen en andere geluiden. O.a. duidelijke voetstappen van een vrouw en het bewegen van haar jurk. Dit kwam ook voor in de Concertzaal waar personeel geluiden en rare dingen hoorden in het verleden.

Het was me het dagje wel, veel foto's en informatie, heel veel foto's ook met gezichten er op. Ook veel spul waar ik niks mee kan. Zoals iemand die loopt te fluisteren. Ook een soort van muziek op video band welke niet  goed gehoord kan worden. Je hoort muziek maar moet heel goed luisteren net of het héél ver weg is. Ook opmerkelijk veel foto's met lichtbollen (Orbs) en heel veel gezichten bij de buiten opnames. Eén ding is zeker Kasteel Tongelaar is en blijft  in de TOP 5 staan!

Met de film opnames zag ik bij het terug kijken dat er flauwe beelden waren in de Blauwe kamer. Je zag steeds iets door het beeld lopen maar was een zwak beeld en bij bewerken gaat dit geheel verloren en is het effect weg. Het stukje dat de deur werd dichtgedaan staat er net niet op , de band was vol en in de jachtkamer waar iedereen de krachtvelden waarnam en deze krachtvelden zich ook steeds verplaatste was ook niet veel op de film waar te nemen. Alleen in de schermzaal boven waar de meest gevoelige camera ter wereld stond had ik buiten een perfect beeld 2 mooie lichtbollen (ORB) ook een raar iets boven de deur. Er kwam een soort van stevig energie veld in de vorm van een mistwolk die zich manifesteerde boven de deur , terwijl er niemand aanwezig was. Ik had nog nooit eerder zo'n beeld gekregen en heb hem een paar keer terug moeten zien en toen had ik nog zo iets van "wat was dat nou "? Maar vreemd was het en in ieder geval Paranormaal. Wat die avond opviel was dat de aanwezige Entiteiten mee liepen met ons door het gebouw, alsof we met argusogen in de gaten werden gehouden. Ook Danny voelde de ogen in zijn rug en het viel hem op dat het zich zo verplaatste , dan op de ene plaats en dan weer op de volgende, heel raar vond hij het allemaal.

Zo zagen de camera's het in een volledig duistere nacht , UNIEKE beelden !Camrecorder met speciale verlichting geeft dit beeld in het volledige duister in de Jachtkamer. Het zijn unieke opnames geworden met veel kleine aanwijzingen op video die avond. Het is trouwens altijd waar te nemen in de Jachtkamer daar is iemand vermoord in het verre verleden. Ook de eerste keer bij de opnames 2 jaar geleden waren er heftige Paranormale Activiteiten waar te nemen.  Je hoopt dan ook dat iemand in beeld plaats gaat nemen op de stoel achter het bureau.

   

Let op de bovenkant van de deur daar is iets wat zit te rommelen een soort van Energieveld. Vreemde opname !

Deze opnames zijn gemaakt met de meest gevoelige camera ter wereld en speciale nacht verlichting .In het pikdonker gaf het een perfect beeld weer. Op de eerste foto kwam iets raars in beeld een soort van energie veld verscheen in de deuropening en we hebben het beeld wel 20 keer steeds opnieuw bekeken en kwamen tot het verrassende resultaat het een manifestatie was. Van af D.V.D op een televisie is het nog beter en véél duidelijker te zien. Op de foto van video opnames is hij genomen op het moment dat er een gezicht duidelijk werd. 
Er was niemand in de buurt. Ik en Danny zaten beneden in de Ophaalbrugkamer en Ronald zat in de torenkamer op de 2e etage. Héél bijzondere opname! Ga de 2 foto's vergelijken met elkaar en dan zie je het verschil.

Op de 2e foto kwam een lichtbol (Orb) van de ladder in het midden zo de zaal in en de camera legde het hele gebeuren vast. Er zijn meer Lichtbollen op de Video Opnames te zien op diverse banden. Deze opname heeft 3 uur op een vastgestelde locatie gestaan in het volledige duister. 's Morgens om 8.15 uur trok Ronald deze foto met rechts de dakkapel waar een vrouw hem stond aan te kijken. Duidelijk gaven de gevoelens hem in dat er iets was waar nemen. Hij noemde haar "Mona Lisa".

   
© Foto: Ronald Kennedy Panorama (8.15 uur)

Bij hun rondgang 's morgens door het kasteel werden de volgende fenomenen door Ronald en Danny waargenomen.

In de Schermzaal kreeg Danny een por in de rug en werd Ronald flink aan zijn haren getrokken. Op de trap naar beneden richting Blauwe Kamer werd Ronald bij zijn broek; hoogte zijn knie beetgepakt en werd Danny bij zijn haren gepakt. Met name deze gebeurtenis heeft Ronald en Danny de zekerheid gegeven dat Spoken bestaan! Hoe sceptisch ze in het begin waren, ze konden er niet meer omheen. En ik : niemand kan zeggen dat ik getruct heb of iets van dien aard , want ik zat allang lekker thuis. En ik ben nog nooit zo in de gaten gehouden als die dag. Zelfs Danny moest toegeven dat hij het één en ander heeft opgevangen in Kasteel Tongelaar. Hij voelde de krachtvelden in de Blauwe Kamer en de Jachtkamer. Ook de concertzaal bij de piano zag hij flitsen wegschieten en had hij op bepaalde plekken  een druk op de borst. Zowel Ronald als Danny vonden het een ware belevenis om dit meegemaakt te mogen hebben en zullen er zeker de komende tijd nog over praten. Nu moeten ze bijkomen van de zware koude en vochtige nacht. En ik ben blij dat ze deze nacht niet gauw zullen vergeten want iedere keer weer moet ik me bewijzen en op deze manier vind ik het ook prima dat het bewijs op zo'n manier wordt geleverd.

Drs.Robbie DellÁira (Kasteel Historicus) kwam ook nog even kijken en zei dat het jammer was dat er zo weinig informatie over Kasteel Tongelaar is bewaard gebleven. Hij liet in de Jachtkamer zijn gedachten de vrije loop en merkte dat iets hem aan zijn hoofd raakte. Een soort van tinteling op zijn voorhoofd. Hé Joost wat is dit dan? Ach, ze zeggen je gedag.Drs.Robbie Dell'Aira hier in de Groene Kamer proeft hij de oude sfeer van welleer.

Wellicht dat er nog mensen zijn Beroeps of Amateur onderzoekers die nog oude informatie hebben over Kasteel Tongelaar en met name over het gesloopte gedeelte waar vroeger het oude kasteel heeft gestaan en misschien nog oude tekeningen die hier of daar op zolder liggen , laat het even weten , bedankt alvast.

Een week later had ik Danny aan de telefoon en vroeg hem om zijn ervaring op papier te zetten in een korte reactie. Toen kwam het.
In zijn mailtje gaf hij na al de gebeurtenissen aan dat het naar alle waarschijnlijkheid iets aan de hand was maar ......... Kijk en van dit soort figuren die mee komen en al bij voorbaadt de instelling hebben van als er niets gebeurd dan heb ik die vent en dan kan ik hem slopen en als er dan wel iets te beleven valt en ze het duidelijk merken om dan terug te krabbelen ,met dit soort figuren ben ik dus helemaal klaar! Hadden ze hem dan van de 2e etage van de toren moeten gooien de Entiteiten of had die dan nog een ander excuus gehad? Nee Danny ; het was niet de kou of vermoeidheid en dat weet je.Ronald en Danny in de Jachtkamer van Kasteel Tongelaar.
Danny heeft mij als een Pitbull in de gaten gehouden en heeft mij die nacht niet één moment alleen gelaten.

Nou ik vond het weer een razend leuk onderwerp in mijn onderzoek naar Paranormale Activiteiten en de bewijzen die ik op film heb gekregen. Eén ding weet ik zeker! Ik krijg nog eens een voltreffer. Wanneer ? Geen idee maar het zit er aan te komen. 

Met dank aan de directie van Kasteel Tongelaar - Paul en Marijke voor hun goede zorgen.EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie