Kasteel Reuversweerd - BrummenKasteel Reuversweerd : De klok is stil blijven staan op het moment dat de Kasteel heer is gefusilleerd.
Nu na al die jaren is het een heftige Spookplaats. Maar buiten dat alles is stil blijven staan in dit Kasteel.

   

In de 2e wereldoorlog is de toenmalige bewoner en kasteelheer door de Duitsers doodgeschoten in een treffen tussen de soldaten.
De eigenaresse van het kasteel Barones Sietema heeft het toen hermetisch laten dicht timmeren en staat nu al sinds de 2e wereldoorlog stil en verlaten er bij. Aan de achterkant van het gebouw zitten de kogelgaten van de gevechten met de Duitsers nog in de gevel , een bizar gezicht, alsof toen de tijd op die plek is stil blijven staan. De Barones heeft de klok stil laten zetten op het moment dat de Kasteel heer is gefusilleerd door de Duitsers , daarna is er nooit meer iemand in het Kasteel geweest en begint het aardig in verval te raken. 
Trouwens op Internet is heel weinig tot amper iets terug te vinden over het kasteel net of ze willen dat het niet meer bestaat. 
Nou ik zal er even nieuw leven in blazen.

In het buurtschap Cortenoever (gemeente Brummen) Ontstaan Het huis is gebouwd in 1830.Geschiedenis Het huis, gebouwd in de romantisch classicistische stijl, staat sinds april 1945 leeg toen het aan het einde van de oorlog ernstig beschadigd werd. In dezelfde tijd werd de toenmalige eigenaar, J.G.W.H. baron van Sytzema, door Nederlands SS'ers gefusilleerd. Reuversweerd was vroeger, ten tijde van de familie Colenbrander (voor 1933), beroemd als hengstendepot en stoeterij. Het huis is bewoond door drie generaties Colenbrander gevolgd door het geslacht Van Sytzema. In de oorlog was het pand bezet door de Duitsers, die er een radiopeilstation hadden geļnstalleerd. Als gevolg van de beschietingen door de Canadezen werd Huize Reuversweerd onbewoonbaar. De familie Van Sytzema hebben het pand sindsdien alleen gebruikt als kantoorruimte en opslagplaats. Het huis is altijd verbonden geweest met het naast gelegen landbouw en veeteelt bedrijf.

Eigenlijk door deze tragedie en ook mede door de vele doden die daar zijn gevallen is er een heftig plekje ontstaan die zich uitstrekt ,niet alleen tot het gebouw maar ook de aangrenzende behuizing heeft er last van. Ook de bewoners van de aangrenzende panden voelen zich niet lekker en wilden me wegsturen maar ja nooit zonder een foto. Wat zou ik daar graag een keertje 's nachts door heen wandelen. Want wat opviel dat er veel gezichten te zien waren op de foto's.

       

Overal wordt je gevolgd dat bleek wel uit de grote verscheidenheid aan gezichten op de foto.

In de serre staat iemand half verscholen mij aan te kijken. Trouwens er naast staat ook iemand!

   

Vanaf 1945 staat het er leeg en verlaten bij dit eens zo fraaie optrekje.

   

De kogelgaten van de Duitsers en Canadezen in de achtergevel.

   We kunnen stellen dat dit Kasteel zijn paranormale activiteiten heeft en best heftig !EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie