De Mirakels van Saint Remi (F)

Nog dagelijks komen er mensen van uit alle winstreken naar deze bekende Kapel in San Remi.

De legendes zijn niet van de lucht ,vele, zeer velen zijn er in omloop en ieder jaar op 24 juni wordt er een processie gehouden ter ere van St.Jean de bescherm Heilige van de Kapel. Alle geloofs overtuigingen komen daar bij elkaar en onder het genot met hun beroemde drankje Anis en uiteraard het Bronwater worden er vele liters weggedronken. Komen de verhalen boven wat er allemaal gebeurd is in de loop der jaren en dat is heel veel.!!

Mensen die ten dode waren opgeschreven zijn daar bij de bron genezen. Ja; volgens de dorpelingen uit de omtrek zijn er heel veel wonderen gebeurd. St Theresa waakt over de bron (1e en 2e dia) en als dank voor haar hulp liggen aan het beeld de voeten allerlei giften van mensen die genezing hebben gevonden. Het mooiste vond ik dat het er nog lag na al die jaren, hoef je in Nederland niet te doen of het is weg. Ik ontdekte dat er iets leuks was. Hoe kan het water tegen een berg op stromen??
Nou dat gebeurd daar wel. De kapel staat boven op een berg en het bron water stroomt zomer en winter door! Ook al vriest het 20 graden maakt niks uit het blijft stromen. Bij navraag krijg ik ook steevast het antwoord Och het zijn Mirakels.


St.Theresa 

 De Bron

St.Jean

 St. Magdalena

Bij onderzoek in een Spookkasteel vlakbij er in de buurt ontdekte ik oude Glasnegatieven uit 1890 en ook hier stond deze 400 jaar oude Kapel op. Mijn verbazing werd gewekt toen ik de glas negatieven afdrukten want toen zag ik het verschil. Er was in die meer dan honderd jaar niets ,maar dan ook niets veranderd in of buiten de Kapel. Zelfs het altaar was nog exact het zelfde. Zelfs de spulletjes stonden nog op de zelfde plaats en de beelden van St.Jean en St.Magdalena waren er ook nog steeds. Nu in 2003 zijn de muren gestukadoord en is alles een beetje opgeknapt.

Dat ik zelf ook iets heb ervaren geeft te raden natuurlijk !

het al 400 jaar oude Altaar

De Bron en buiten Bron

De Kapel


Wat ik daar beleefd heb.

Ten eerste zat ik vol verbazing dat het water omhoog kon lopen en dat doet het nu al 400 jaar zo. Maar toen ik er voor de eerste keer kwam voelde ik bij de Bron een hevig krachtveld, normaal wordt een positief krachtveld niet zo sterk waargenomen. Dus dit was de eerste verrassing zo sterk ze aanwezig waren en met wat een kracht!

Op een dag toen wij er weer waren kregen wij een begeleider mee die met J. zou gaan werken. (een genezende Entiteit).
Bij een heel zware uitdrijving brachten wij het negatieve naar deze plek en werd halverwege het pad al te grazen genomen door Boven en zo snel was het nog nooit gebeurd.  Deze plek bezat buitengewone sterke krachten.

Maar het mooiste was toen J. als Exorcist een negatieve Entiteit tegen kwam van de zwaarste klasse en zij veel moeite had om hem in bedwang te houden en zei : Dit hoeft voor mij niet meer, zo zwaar waarom moet dit, dit is onmenselijk. We moesten 4 km. rijden om bij de Kapel te komen en door de strijd duurden het wel een uur. J. had aan St.MichaŽl gevraagd voor extra hulp  voor haar. De weg er naar toe is kronkelig en er kunnen geen twee auto's naast elkaar en ik was ook een bonk agressie en  continu de zaak in de gaten houdend of het wel goed ging. Op een gegeven moment zegt een stem "STOP" ik sta boven op mijn rem en duik automatisch al de berm in , nog geen 3 tellen later komt er een Fransman de bocht omscheuren en eer ik het besefte was die er al vandoor. Ik vond dit wel een heel sterke van Boven.

Maar we kwamen bij de Kapel aan, weer halverwege het pad naar de Bron toe waren zij J. al te hulp geschoten en pakte het  negatieve in zijn nek en weg was die. J. ging bij de bron zitten om even bij te komen en bij mij kwam het ook weer tot rust. We hadden het er nog over hoe zwaar dit was geweest ,niet normaal meer. We reden weg van de Kapel en in 1 keer gingen de  lokken luiden !? Ik stond boven op mijn rem en reed met een noodgang achteruit met de auto, wat was dit? Ik zei tegen J. dit kan niet!Ik stapte uit de auto en ging kijken wie er in de kerk was, niemand, alles zat op slot, alle deuren!!  Ik kwam bij de auto en J. zat met tranen in de ogen. Wat is dit?? J. vertelde Ik heb St.Michael gevraagd om mij meer helpers te geven voor mijn werk voor hem, omdat goed te doen.  Dit was zo zwaar werk vandaag , het was er een van de demoon klasse en dit wil ik niet meer! Ik ben ook maar een mens !! Ik heb hem ook gevraagd om mij een teken te geven ik wil niet meer ! Nou en dat teken heb je gehoord. Nooit bungelen de klokken want daar is de ophanging te oud voor en niemand in de Kapel. Ik ben niet gauw onder de indruk maar toen wel. Bij thuiskomst stapten we binnen en daar stonden ze al te wachten op ons.

De volgende foto is gemaakt van een oud Glasnegatief uit 1890 van de Markies Jean Berthellier.Zo zag de Kapel er uit in 1893EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie