•  

   

     


   


  Sanatorium Joseph Lemaire Tomsbeek-Brussel
  Paranormaal Onderzoek
  Met stip binnen gekomen op 1 van de TOP 5 van Belgische Spooklocaties!

  Al meer dan 20 jaar staat het sanatorium leeg. Het heeft een goede tijd gekend en een slechte periode, zowel zakelijk als qua verzorging.
  Het is in de loop der jaren veranderd van een sanatorium in een vrijplaats voor Entiteiten.
  1 week van te voren had ik de plekken op papier aangegeven. De heftigste plekken in het gebouw. En steeds kwam er weer terug als je voor het gebouw staat de 2e etage daar is het te vinden! En dat alles klopte exact, we kwamen het tegen, voetstappen door het gebouw heen op klaarlichte dag. Dat moest 's avonds toch een veelvoud van waarnemingen teweeg doen brengen.
  Maar wat we 's middags nog niet wisten was dat er 's avonds een Poltergeist zich zou aanmelden. Steentjes en glas vloog om ons de oren. Ook waren er overdag stemmen op de band gekomen. En weer een heel rare stem!! Het omdraaien de stem en toen kreeg een Entiteit de boodschap door voor een andere Entiteit "Ormnani SOS" Veel foto's met Orbjes en veel andere aanwijzingen op de film en de foto's.
  Degene die bij me was werd omgeven door Entiteiten en veelvuldig aan zijn T Shirt gepakt, hij voelde zich niet lekker. En toen kwam het geluid van een Entiteit op de filmband die hem uitlachte!
  Het is zelf zo ernstige spooklocatie dat als je er niet gevoelig voor bent het zelfs moet merken en voelen  dat er dingen niet kloppen!
   

  In de nacht begon het pas echt op te spelen in het Sanatorium. Het werd steeds drukker.

  Zowel buiten als binnen ging de spanning omhoog lopen.

  Op deze plek werd S. bij zijn T Shirt gepakt door meerdere Entiteiten.
  Ook vlogen stukjes glas van de 2e etage naar beneden.
  En bij de andere kant werden steentjes naar de camera gegooid.

   

  De Dag opnames:

  Bij aankomst op een zonnige en warme dag stond er gelijk al iets van achter de ramen ons aan te kijken. Dus ze wisten dat ze visite kregen. Bij binnenkomst kom je in een grote hal terecht en vandaar zijn er verschillende mogelijkheden om door het gebouw te gaan.
  Bij de conversatiezalen was het vrij rustig alleen wat steeds maar weer opviel waren de voetstappen, duidelijk te horen en steeds maar weer door het hele gebouw heen op klaarlichte dag! Dat zou voor de nacht een heel apart effect moeten geven want het is bekend dat negatieve Entiteiten zich niet lekker voelen en ook heel rustig zijn bij felle zon en warme temperaturen.
  Op een gegeven moment kwamen we in de kelders aan. Hier was het vrij rustig wel weer een voetstap maar niet zo als boven werd waargenomen. Op de 1e etage liep er een Entiteit mee deze was duidelijk waarneembaar.
  En met al die kleine dingen was ik benieuwd naar de nachtopnames. Want als het al zo druk is overdag wat moet de nacht dan wel niet brengen? We waren benieuwd en vervolgden onze weg door het gebouw.
  Op een gegeven moment ging de grote filmcamera stuk en hij sloeg uit op de gekste momenten. Dat heeft wel nog veel en goed beeldmateriaal gekost wat erg jammer was.
  Op de 2e etage liepen we te voelen, te wroeten in het verleden en ik zag een zeer goede een rijke tijd voor het sanatorium. Maar even later zag ik ook een rot tijd van het gebouw. Mensen die ziek waren, mensen die dood gingen en opgeslagen werden in het mortuarium in de kelder. Je zag van alles uit het verre verleden. Mannen, vrouwen, kinderen alles gaf zijn beeld en verhaal.
  Zowel op de 1e als de 2e en 3e etage waren plekken waar energie en krachtvelden zich ophielden.
  Vanaf de 3e etage van het hoge gebouw stond ik te scannen naar het bos. Links voelde goed,  Rechts voelde goed, maar recht vooruit wat een vrij lange strook is zat een bepaalde plek en die voelde niet goed. Ik haalde de tekening uit mijn zak en liet hem zien S. keek er naar en zij wat is dat? Ik had op de tekening een week van te voren aantekeningen gemaakt en het gemarkeerd. Heb jij niks met die bomenrij hier recht vooruit? S. zelf Medium voelde en zij dat er een bepaald stuk was dat een raar gevoel gaf. Nou kijk maar naar die tekening, er is wat maar kan het niet plaatsen. Nou hier het kruisje zoveel honderd meter het bos in is een Satanische kring. Wel niet meer in gebruik maar hij straalt uit en dat merk je. S. kon alleen nog maar een bevestigend antwoord geven.
  Satanisme komt veelvuldig voor in Wallonië. Heb er al velen ontdekt.

  Entiteiten lopen gewoon op de trap en door de gangen heen. Houden ze zich rustig? Nee! Je hoort ze gewoon lopen!

  Ook in deze galerij hoorden we voetstappen, stemmen en een blaffende hond.

  Door de grimmige vormgeving van het gebouw en de gangen lijkt het vanzelf al een spooklocatie.

  De Nacht opnames:

  23.30 uur arriveerde we op de plek. De spanning was al aanwezig en zou alleen nog maar verder oplopen die nacht.
  S. ging bij de filmcamera staan en ik liep naar de hoofdingang. Trok daar mijn foto's en hoorde al weer het zou eentonig worden maar er waren weer voetstappen. In de grote hal trok ik een foto met Orbs er op, dus ze stonden me al op te wachten.
  Ik voelde dat er een grote overmacht aan Entiteiten aanwezig was en toen de druk in mijn hoofd begon op te lopen sloot ik mij volledig af en ging weer naar buiten.
  Naast het midden gebouw staat een stuk van 3 etages hoog en ineens werd er van de 2e etage stukjes glas naar beneden gegooid.
  Wat krijgen we nu weer? Ik bleef staan er er ontstond een hevig lawaai als of er een man of 4 a 5 aan het schuiven waren met allerlei dingen. Is daar iemand, riep ik. Niks alleen het lawaai bleef en het glas bleef maar naar beneden komen. Het werd steeds heftiger.
  Het was jammer dat ik geen opname apparaatje bij me had want dan moet het geluid er vast en zeker hebben opgestaan.
  S. stond een 100 meter van me af bij de filmcamera dus kon ook niets betekenen voor me dus ik moest het zelf zien op te lossen.
  Ik stond nog te denken wat voor een soort Entiteit dit wel niet moest zijn die zo'n herrie maakte, maar door de drukte van de 2e etage dacht ik niet zo snel na en stond te kijken en te vragen of hij zich kenbaar wou maken en zich wou laten zien.
  Maar er gebeurde niets meer. De herrie was ook voorbij en de rust was terug gekeerd maar niet voor lang!

  Ik liep de kant uit naar S. en vertelde mijn verhaal. Hij had even daar voor nog meegemaakt dat er steentjes naar de camera werden gegooid en was er vol van. Dit had hij nog nooit meegemaakt!
  Kom we gaan nog even terug naar de glasgooier.
  Terwijl we er naar toe liepen kwam er van binnen uit het gebouw stemmen, duidelijke vrouwen stemmen en weer die blaffende hond.
  We kwamen op de plek weer aan van de glasgooier. Alles rustig op dat moment en we praten over de dingen die er waren gebeurd.
  Toen in één keer begon de herrie op volle toeren!! Weer glas naar beneden, weer het geluid van dingen die heen en weer schoven.
  Ik heb het!! Riep ik. Het is een Poltergeist die er zit! Dit kan geen gewone Entiteit. S. zei ook dat dat wel eens heel erg de waarheid kon wezen. Maar het gekke was hij zat alleen daar op de 2e etage te gooien en herrie te maken.
  Er kwam een stuk glas wel heel dicht bij mij! Ik werd pisserig en wou het liefst het gebouw in rennen om die Poltergeist te gaan zoeken maar dat ging helaas niet omdat er gaten in de vloeren zitten waar je zo door heen kan zakken, dus ik moest iets anders bedenken.
  Het was weer even zo snel rustig als dat toen de herrie uitbrak.
  We gingen naar de hoofdingang van het sanatorium voor het maken van een paar foto's. De eerste de beste foto stonden Orbs op in de hal bij de trap.

  We liepen weer terug en kon het even niet laten om toch nog bij de Poltergeist te gaan kijken. Als ik niet naar hem kon op de 2e etage dan moest die maar naar mij komen. Ik voelde dat ik heel goed beschermd was, had heel veel positieve energie om me heen.
  Wat opmerkelijk was is dat bij de filmopnames stemmen stonden. Er was één bepaalde stem die heel duidelijk was en er toch niets van kunnen brouwen. Tot een stemmetje zei "omdraaien" Dus ik het geluid niet van voren naar achteren maar van achteren naar voren en toen kwam er Ortnamus SOS !! Een zeer fraaie en duidelijke waarschuwing.
  Het werd in een soort van code gezegd maar het was de bedoeling om de Poltergeist te waarschuwen dat er iets aan de hand was voor hem, iets bedreigends.

  En ineens begon die weer! Weer die herrie weer het schuiven van materialen op de 2e etage. Het is nu of nooit, ik moest iets doen. Want als ik het niet deed en er zou iemand anders op die plek per ongeluk komen dan kon het wel eens heel anders uitpakken.
  Met gedachte kracht kreeg ik contact met hem en toen ben ik gaan schelden tegen hem. Ik zal niet herhalen wat ik allemaal tegen hem gezegd heb, maar hij was zo pisserig dat die naast me stond en ik reageerde a la minute. Ze hadden hem!!
  Zo snel kon je niet kijken of de rust was in 1 keer volledig hersteld. Het hele sanatorium was muisstil geworden.
  Dus de aanpak was zinvol geweest en de leider was te grazen genomen.

  We hebben de spullen ingeladen en nog een keer in de nacht om het sanatorium gelopen. Er was niets meer te merken. Alle was volledig rustig geworden. Operatie Tomsbeek geslaagd.

  https://www.youtube.com/watch?v=sqPFYbtXt2I


  Op deze locatie een harde klap en ook weer voetstappen, heel duidelijk te horen.

  S. zei Joost hier moet je een foto maken, de foto spreken voor zich!
  Houd er rekening mee dat er 4 a 5 seconden tussen iedere foto zit.

  En bij de 3e foto was alles weer rustig en verdwenen.

  Op heftige spooklocaties is het bekend dat als je overdag al dingen ziet, hoort en waarneemt dat dan de nachten explosief kunnen zijn met de aanwezige Entiteiten en dat wist ik al een week van te voren! Alle spookplekken daar waren me al bekend.

      


   

   


   

  EEN PAGINA TERUG | HOME |  | CONTACT | | YOU TUBE | DISCLAIMER

   

  Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
  Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
  used with permission and/or here for review purposes only.
  Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

  THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

  Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
  Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
  Firefox met
  IE VIEW 0.86 extensie