De spokende Rentmeester

Uit de tijd van Willem van Oranje.

Jarenlang heeft hij lopen Spoken op het landgoed om de Hervormde Kerk in Kloosterzande. Hij was de Rentmeester van Willem van Oranje en dat niet alleen! Hij was de grootste galbak die je je maar bedenken kon. Zelfs na zijn dood liep hij de buurt te terroriseren. In de volksmond verscheen hij dan in een gedaante als een ziedend van kwade hond. Vele verhalen zijn en doen er de rondte over hem. En toen ineens kwam de kans (2003) bij een documentaire over de Spokende Rentmeester. Hij zat binnen in het Kerkje verstopt en daar moest hij weg maar hoe?De Hervormde Kapel waar de Spokende Rentmeester en zijn hond actief waren. Nu is de rust weergekeerd.

Bij het maken van een documentaire werd ook de Legende van de Spokende Rentmeester aangedaan. Bij diverse opnames in de nacht om het kerkje heen kreeg ik steeds wel iets raars te zien of te voelen maar nooit een perfecte opname. Tot op een nacht er van uit de ramen waar het Orgel staat een soort van muziek klonk. Ik kon er helemaal niets mee en het was een heel raar geluid je kon er geen EVP van maken. Of ik had met de opnames dat je voelde dat hij in de buurt was en dan zag de camera hem niet. Wat heeft die negatieve Entiteit mij zitten jennen daar in de middernachtelijke uren. Dichtbij kwam die niet alleen op afstand en als ik dan mijn Begeleiders vroeg hem te pakken was hij ook weer zo verdwenen. Tot het moment van de opnames. Eindelijk konden we na maanden voorbereiding de Kapel in. Ik wist dat hij zich daar verscholen had, dus nu een kwestie om de Kapel af te sluiten en hij kon er niet meer weg. Bij het betreden van de Kapel voelde je de spanning oplopen. Hij was er !!

De Crew had een interview met de koster van de Kapel en ik en een camera man liepen door de Kapel heen, voelend waar hij zich had verstopt. Ik deed net of ik heel geïnteresseerd was in de inrichting van de Kapel, maar niets was minder waar, ik stond op scherp!Zoekend om me heen van waar zit die. Hij verschoof door de hele Kapel heen en ineens voelde ik een heftige kou bij mij in de buurt en dat was het moment dat ik hem had. Nu moest ik er snel van af want het was geen lekkere, dus snel overdragen. Ik ging naar buiten en zag tot mijn verbazing de Producer met een kwaad gezicht naar mij kijken. He dit klopt niet ! Ook hij had iets bij hem en dat moest ook weg , overgedragen aan Boven want dat was ook negatief. Kom maar mee dan zal ik je verder helpen. Tjonge zei de Producer wat was dat ? Negatief maar is nu weg bij je. Ik kon je wel naar je strot vliegen zo kwaad was ik. Goh dan had jij die rothond. Hoezo ? Nou ik had de Rentmeester, heb hem net overgedragen dus die is weg ! 2 Jaar later ging ik er heen met de Film Academie van Amsterdam en vertelde het verhaal in een nieuwe documentaire van hun. Ze waren heel nieuwsgierig hoe het nu na 2 jaar zou aanvoelen het terrein om de Kapel. Een ieder was het er over eens ; het was rustig ! Geen krachtvelden of iets van dien aard, nee volledig rustig. Dus de Legende van de Spokende Rentmeester is ten einde! Hij is uitgespookt en hij niet alleen maar die spookhond ook. Dus het was niet zo dat de Spokende Rentmeester zich in de gedaante van een hond kon manifesteren, néé het was de Spokende Rentmeester en zijn Hond die er 's nachts rondliepen.

Meer informatie vind u op: www.exorcistonline.euEEN PAGINA TERUG | HOME | SHOP | CONTACT | TGH-FILM | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie