Spookcafe in verval

Jaren lang stond het leeg en te koop, maar het bleef leeg en te koop. Er kwam nooit een nieuwe eigenaar!

Het is nooit verkocht of dat zich een serieuze verkoper heef aangediend in die jaren.
Het ligt aan een doorgaande weg in de gemeente Halfweg met veel mogelijkheden, maar helaas. Niemand was geïnteresseerd. 
Het leuke was dat op het moment dat ik een afspraak met een journalist had ik midden in het gesprek zei "Staat hier een oude boerderij leeg"? Niet dat die wist en nadat ik weer in de auto was gestapt kwam ik 10 minuten later dit Spookcafe tegen! Toeval ? Héé toeval bestaat niet! Maar het leek de bouw te hebben van een oude boerderij. Sterker nog het was een boerderij geweest met koeien vroeger.
Het eerste wat ik riep was er is iemand dood gegaan in dat café.
We reden de parkeerplaats op en ik zei nog dat ding spookt als een gek! Ook Nico zei , dat voelt niet goed. Hij kreeg een druk op de borst.
Later toen we weer in stapte en onze weg wilden vervolgen zat er één naast me in de auto diep te zuchten, te zweten en te blazen en een beetje wit om de neus.
Wat zit jij te zuchten, er is wat met je mee gegaan. Ik haalde het weg bij hem en 3 minuten later was alles weer goed met Nico. Hij was weer het heertje.


Na jaren leeg en te koop te hebben gestaan is het nu vervallen. Als je naar het pand kijkt voel je de ogen je aanstaren.
Het ene raam dat voelde heftig aan en als je de paranormale gevoelens er op zet dan weet je en dan voel je dat er 3 Entiteiten je aan staan te kijken.

 
De gezichten zijn goed waar te nemen op de foto's. Niet alleen te zien maar als je naar het raampje kijkt ook een koude rilling. Of wel kippenvel een soort van bevestiging.
Even later zat er een Entiteit in de auto.
Nico begon ineens te zuchten en te blazen. Hij had visite gekregen. Ik heb hem geholpen en het weggehaald. Enkele minuten later was hij weer helemaal opgeknapt. Verbouwereerd en een beetje pisserig was die wel, moest mij dit nu overkomen? Ja, hij wilde weg daar. Tja en dan kan zoiets als dit gebeuren.


Het Sportcafe Dieren

Het gebouw was tot 1970 boerderij met koeien en ander vee Daarna is het een café geworden. Ook voelde ik de dood in het gebouw. Er is iets om het leven gekomen. Buiten het pand zijn wel de nodige zaken gebeurd, die minder voor de hand liggen. In de oorlog was het gebouw voedselopslag en verblijf van de Duitse bezetters en tegenover was een zoeklicht die een Engelse bommenwerper uit de lucht heeft geschoten De brokstukken en 3 bemanningsleden kwamen in de ijsbaan terecht (waarvan 2 dood). Verder is het bekend, dat vanaf het begin tot heden van het café  er zeker 12 tot 13 dodelijke verkeersslachtoffers op de weg voor de deur van het café zijn gevallen.

Gek eigenlijk, 2 personen die naar een vervallen pand kijken en tot de conclusie komen dat er iets niet klopt.
Nee het pand klopt voor geen meter. Het spookt is er erg druk want bij alle ramen voel je duidelijk de kracht en energie velden.
Eigenlijk spookte het er al voor dat het een kroeg werd. Het zat er in de boerderij en is gewoon blijven zitten en toen het een café werd wist de eigenaar niet dat hij meer personeel had als dat die zelf wist. Nee, het is in de loop der jaren uitgebreid met negatieve Entiteiten. Ze zijn gewoon aanwezig gebleven en ontmoeten ze andere negatieve dan kwamen die ook naar het café en bleven daar.
Zo is in de loop der jaren een ware spooklocatie ontstaan.
Er wordt ook niets vastgehouden dus alle negatieven zitten er uit vrije wil. Wellicht heeft de 2e wereldoorlog er ook mee van doen. Er is daar veel gebeurd.
Is het zwaar daar? Nee valt wel mee, het is het aantal negatieven. Ze komen uit het grijze gebied. Maar velen bij elkaar geven wel een energie veld of krachtveld wat niet lekker aanvoelt.
Maar wat is dan de oorzaak dat het café nooit verkocht is?
Nou als je een zaak wil overnemen en er hangt een sfeer in de winkel met een spanningsveld dan heb je geen zin meer. Iedereen kan het voelen. Je wilt zo gauw mogelijk weer in de auto en weg.

Er zijn mensen die het paranormale niet serieus nemen. Bestaat niet, kan niet, die zijn gek, maar het meest bekende van die figuren is dat zij er  bang voor zijn. Want iedereen wordt paranormaal geboren en op een gegeven moment wordt er meestal door de ouders gezegd tegen een kind van doe normaal anders ga je weg. Dom! Laat een kind zichzelf ontwikkelen, vindt die het leuk ontwikkeld die zich goed. Vindt die het niet leuk dan is het snel over, maar dwing ze nooit!
Maar goed iedereen heeft wel zijn 6e zintuig! Ga maar na bij jou in de stad of dorp daar is een plek, winkel of iets van dien aard waar je niet graag komt. Denk maar na je weet het! of straks schiet het in je gedachten. Nou dat is je 6e zintuig c.q. paranormaal.
En dat is ook het gevoel wat deze winkel uitstraalde een negatieve energie golf wat mensen opvangen en daar op reageren misschien onbewust , maar vandaar toch jaren leeg en geen koper gevonden.

Dit verhaal staat niet alleen. Er zijn meer winkels, huizen en zelfs buiten terreinen die niet  verkocht worden omdat er paranormale activiteiten aanwezig zijn. Vele voorbeelden zijn er. Wellicht ook bij u in de omgeving.
Ook winkels waar om het half of heel jaar een nieuwe eigenaar in zit. Nooit zal de loop er in komen en is het bij voorbaadt al gedoemd om te mislukken. ook dat is een stukje van de negatieve zijde van de paranormale wereld.

De oude situatie van de Sportcafe Dieren
Met dank aan Oud Zelhem foto archief.Zo was het vroeger voor het in verval raakte. Alleen toen vielen er al veel doden op de weg gelegen voor de deur van het Café.
 

Het Sportcafe Dieren verlaten door de kastelein en zijn klanten,
wachtend op het verval.

En zo is het geëindigd! 2009

 

Archief foto's: Bron Oud Zelhem

EEN PAGINA TERUG | HOME | SHOP | CONTACT | TGH-FILM | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie