T.M.F. Televisie - Vlaanderen - België

Met Olli op stap naar het Spook Landhuis van St.Anna ter Muiden

Uitzending in België op: Zondag 31-10-2004 en wordt 10 x herhaald

"Olli" sloeg in de nacht op de vluchtHet Spookhuis van St.Anna ter Muiden ; 15 minuten van Knokke (B) en Sluis (NL).
 Bij het betreden van het terein had Olli al een druk op de borst en voelde zich niet optimaal, nog niet wetend wat de nacht zou brengen voor hem. Hij had veel vragen over zijn gevoelens die hij op dat moment waarnam en niet kon plaatsen.

 

Olli moest nog van de schrik bijkomen ! Hij zag; dacht hij een Entiteit ! 
Sammy Goemaere van T.M.F. deed het camera werk en had moeite Olli bij te houden.Aankomst en Olli wist toen nog niet wat de nacht zou brengen ! Olli was mij kwijt in het donker !

Om dat het een groot complex is had ik walkie talkies mee genomen, altijd makkelijk want in het donker is het soms erg moeilijk om elkaar te vinden, zeker als iedereen toch nieuwsgierig wordt en op onderzoek uitgaat. Een bijkomstigheid was dat de zaklampen niet gecontroleerd waren voor vertrek en dan ook niet in optimale conditie waren. De eerste 2 lampen waren al bijna direct leeg en ik dacht nog straks moeten we op de tast door het gebouw.

  

Een kijkje in het interieur van het Spook Landhuis. De trap is ontoegankelijk geworden en zelfs gevaarlijk.

Ik had het idee dat het dan lachen werd want Olli zat helemaal in zijn rol en voelde van alles en dat niet alleen, hij ging steeds meer zien!  Ik had hem al uitgelegd dat hij niet bang hoefde te zijn want we waren allemaal beschermd. Maar ik had het idee dat dit tegen dovemansoren was gezegd.

We kwamen bij de trap die leidt naar de kelder en waar met grote letters stond "Come to hell".
Ik stond bovenaan en bemerkte een krachtveld aan de linkerkant van de kelder en ging naar beneden.
Olli voelde dit ook en werd onrustig,kop op niet bang zijn , volg mij maar.

  

De kelder die heftig aanvoelt en waar occulte dingen zijn gebeurd.

In de kelder kreeg ik 2 kleine Orbs te zien en op een gegeven moment kwamen wij in een ruimte waar een kleed op de grond lag met kaarsen stompjes en theelichten. Ik bekeek de situatie en constateerde dat dit betrekking heeft gehad op geesten oproepen welke door jonge wicca's wel eens wordt gedaan ,alleen dan op een negatieve basis. Er stond "JA"en "NEE" nummers en andere voorbeelden op een stuk papier. Olli wou direct weer weg die voelde van alles. Ik had het idee dat we werden aangekeken op een veilige afstand door het raampje van de kelder.Deze kleine Orb schoot weg achter de deur in de kelder.

Ik constateerde dat die ruimte een doodse stilte uitstraalde , je voelde niets ,het voelde doods aan en dat is een teken dat op die plek iets gedaan is door zwarte heksen.  Ik ging weer verder op onderzoek.

En ja hoor daar piepte mijn W.T. en een stem "Joost!!!" waar zit je ?
Hier ,een lokaal verder . Mijn zaklamp scheen naar Olli en ik zag een stralend gezicht en de woorden Gelukkig, ik heb je gevonden. Samen gingen we verder op onderzoek in de met een laag water bedekte kelders van het landhuis. Olli bleef dicht bij mij in de buurt , stel je voor dat hij me weer kwijt raakte!

We kwamen weer boven in de hal met de grote kamers en Olli wou de camera vasthouden om te filmen. Ik dacht nog na over wat ik zou gaan ondernemen om iets van paranormale activiteiten te kunnen vast leggen , maar daar kreeg ik de kans niet voor .Op een gegeven moment hoorde we in nacht zoiets van "&%$#@##$%$#$#@ "Shit en Olli rende naar het raam en wou daar uit gaan. Niet doen daar staan grote bramen struiken !! Olli draait zich om en rende de kamer door naar de hal en stoof door de hoofdingang de trap af dwars door de struiken en dat alles met mijn cameraatje in zijn handen. Ik riep nog Héééé kom hier, doe rustig maar ergens in de verte rende Olli naar het grote hek en verdween in de Nacht. Weg was die, compleet in paniek. Sammy zei nog wat zou die gezien hebben ?Olli en Sammy in de nacht bij de hoofd ingang van het spookhuis.
We vonden hem bibberend bij de auto en ik deed hem weer rustig worden. Kom op naar huis dan gaan we zien wat er op staat. Thuis bleek dat er een mistnevel op stond. Maar Olli; dit is geen Entiteit ! Het was koud buiten die nacht en wat je ziet is een adem die aan de lens voorbij trekt dus waarom heb je je nu zo druk gemaakt.? We zaten te schateren van het lachen met zijn allen en Olli nog: nou ik heb toch van alles gevoeld wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Ja Olli, een spookhuis is geen supermarkt ,dat voelt anders.


Olli komt bij.

Olli zei op een gegeven moment dat hij hoofdpijn had. Ik ging hem checken en al gauw bleek dat door het paniek in het Landhuis Olli iets negatiefs bij hem had. Maatregelen getroffen en de negatieve entiteit er uit gehaald en hem gelijk van zijn hoofdpijn verlost en Olli was weer helemaal  het heertje. Geen sensationele beelden  maar wel een UNIEKE opname in het landhuis van St.Anna ter Muiden op Zeeuws Vlaanderen een grens dorpje tegen België aan. Ik liep door de hal naar een ander vertrek en daar kwam een Entiteit door die tegen me sprak op de video band. Het is een vrouwenstem ! Ze roept : "Ik vind het hier verschrikkelijk - Joost. " Toch wil ik nog even Sammy in het zonnetje zetten want met alle paniek in de tent bleef hij de camera bedienen en door filmen en tja dat zijn de camera mannen !

Nou ik heb ondanks alles het best naar mijn zin gehad in het donker en tja dat mensen er ook echt bang van kunnen worden , daar stond ik niet zo gauw bij stil. Maar het was leuk. Nog enkele foto's van de opnames

   

   

  

       

   

   EEN PAGINA TERUG | HOME | SHOP | CONTACT | TGH-FILM | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie