Spookkasteel Tongelaar
Het Kasteel Tongelaar te Mill.  Een echt spookkasteel van klasse.  
We zetten hem bij de top 5 van Nederland!

Het Kasteel van Tongelaar staat bekend als een spook kasteel. Er zou een vrouw door de gangen van het Kasteel wandelen en is meerdere keren gehoord door diverse mensen en de eigenaar. Dus na een tip zijn we met de crew  er naar toe gegaan op 15-03-04. 
Nog even J. als medium meegenomen  en op pad.

Aangekomen en bij de eerste rondleiding door het kasteel  uiteraard bewapend met infra rood camera's viel het op dat er bepaalde plekken niet rustig waren. De Jachtkamer is héél heftig en de daar aanwezige krachtvelden  lieten merken dat ze er aanwezig waren!
J. zei direct "hier is iemand vermoord in deze kamer" Niet dat bekend was alleen Floris de 5e, Graaf van Holland is door de Heren van Cuijk daar in het kasteel vermoord. Op onze rondtocht door het kasteel verder merkten dat we niet alleen waren , integendeel er liep ook steeds iets met ons mee door het gebouw , ook hoorden we allemaal vreemde geluiden en een paar keer liep ik en de crew dwars door een entiteit heen. Maar we wisten die middag nog niet wat de avond zou brengen! We waren niet zo erg welkom bij de Spoken.

   

(links) Joost onderzoekt de toren op de 1e etage. Nacht. (rechts) Joost in de torenkamer beneden wat ooit vroeger de ophaalbrug is geweest, dit is de meest heftige plek van het Kasteel Tongelaar. De hele toren.

Het eerste gedeelte is uit 1200  en werd in 1282 overgedragen aan Floris de 5e . En de Toren is van 15e eeuw en juist de toren daar waart  Helwig van Merwick rond. Ooit heeft zij in het kasteel gewoond met echtgenoot en kinderen. en de eigenaar weet nog te vertellen dat op een avond tegen 23 uur toen hij op zijn kantoor achter de computer zat iemand op de boven etage hoorde lopen. Hij ging naar zijn vrouw en zei dat er iemand in het gebouw was , zo duidelijk ! Maar er was helemaal niemand , later heeft hij geregeld haar horen  lopen, ook hoorde hij een soort van geluid van een  jurk stof die met het geluid  voorbij trok.! Ook heeft Paul meegemaakt dat op een avond op de zelfde plek een gezicht heel duidelijk voor het raam verscheen , een gehard gezicht met sterke trekken  in het gelaat (Geestverschijning) Zijn bureau is inmiddels verwijderd naar een rustige plek.

De avond 23 uur.

De opstelling van de crew was 2 buiten bij de oude ophaalbrug van de toren, twee in de jachtkamer en ik en J. naar de Toren beneden,1e en 2e etage. Ik ga nu een paar ervaringen van de crew op een rijtje zetten van het geen is gebeurd die nacht in het Kasteel Tongelaar.Dit is de bekende spooktoren in deze ruimte waart het spook rond.
Bij de eerste buiten opname van mij in mijn eentje aan de waterkant hoorde ik iemand wat zeggen.
Achter mij hoorde ik iemand op het grint lopen wat een uur later zich herhaalde bij de crew die daar stonden te filmen.
Binnen hoorde de jongens die in de Jachtkamer zaten steeds veelvuldig geklop en iemand lopen.
En in de toren op de 2e etage hoorden ik ook allemaal rare geluiden en terwijl we wisten dat ze er was heb ik daar  geen 
bewegende beelden gehad. Deuren vielen met een rot klap dicht en op sommige plekken hing een vieze lucht die wel meer voorkomt bij paranormale zaken en ook weer zo vlug verdwenen is. We waren duidelijk niet welkom. Slecht enkele dingen  op de camera vast kunnen leggen maar wel voor iedereen een belevenis die nacht en vele mensen willen er bij donker niet eens in de buurt komen van het kasteel.

   

Op de trap in het Kasteel  vlak na dat de deur met een harde klap was dichtgevallen van de blauwe kamer  verscheen er een Orb op de trap. We hadden steeds het gevoel dat er iemand met ons mee liep om ons in de gaten te houden. De Kok van Kasteel Tongelaar ging nooit alleen van het restaurant naar het Kasteel als het donker was. Begrijpelijk je hoeft beslist niet paranormaal te zijn om te weten dat het er niet pluis is. En toen de Entiteiten met de deur begon te smijten was het  een feit  Kasteel  Tongelaar Spookt en vele mensen weten het , zullen ook nooit in de toren de ronde trap betreden naar boven toe.

Alleen  Paul de eigenaar  sprak over 1 Entiteit de vrouw van de toren maar er zitten er meer , 4 stuks binnen in ieder geval. Kan ook niet anders als je in de toren het waarneemt dat het spookt en de jongens beneden  iets waarnemen , maar dan ook nog buiten een beeld hebt van iemand uit het water , dan kun je gerust stellen dat er  buiten er ook nog enkele zitten.

Even dacht ik nog in de blauwe kamer dat  er 1 zich zou manifesteren ,toen ik daar binnen kwam stond die pontificaal voor mijn neus en ging niet opzij. Ook was hij het die de deur met een klap dichtgooide. Dan er maar dwars doorheen. Wat mij wel opviel dat enkele het niet prettig vonden in het donkere Kasteel.

Een opmerkelijk iets was dat voor we naar het kasteel gingen we al wisten dat er iets zou afspelen daar. Er stond een vrouw bij mij in de kamer en die vroeg naar haar kind. J. en ik hebben de zaak veder onderzocht en toen bleek dat die vrouw de kasteel bewoners heeft gekend maar er niet heeft gewoond , wel vaak geweest. Zij kon niet bij haar kind komen , deze was naar het licht gegaan en zij was aan aarde gebonden. Al enkele malen heeft zij de kans voorbij laten gaan om naar het licht te gaan en herenigd te worden met haar kind .Dit zou dus ook de laatste keer zijn dat zij die kans kreeg. Na afloop zouden mijn en J. haar jongens haar naar het licht begeleiden. 

Eigenlijk door de drukte van de opnames had ik er niet  meer aangedacht en een week later kwam het in één keer in mijn gedachten op "bedankt"  toen begreep ik het direct ; moeder en dochter zijn herenigd.  Een periode van enkele honderden jaren is afgesloten.

 https://www.youtube.com/watch?v=bYN4YmxTs4Y  film

https://www.youtube.com/watch?v=POTHnbpWRwQ  de deur wordt dicht gegooid

https://www.youtube.com/watch?v=ZdCmLtHbUI0      Vortax

 

 

Over dit onderwerp is een DVD gemaakt met ook nog andere onderwerpen.

Deze DVD is verkrijgbaar alleen in onze DVD Shop

www.ghosthunter-shop.nl

 

Het meest beroemde deel staat er ook op met 2 camera's vast gelegd:

De deur die werd dicht gegooid midden in de nacht!!

 

EEN PAGINA TERUG | HOME | SHOP | CONTACT | TGH-FILM | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie