Kasteel-Rechtbank Turnhout (B)

        

Op weg naar het Kasteel had ik al een rotgevoel in de auto,ik wist niet wat er die dag boven mijn hoofd hing maar ik zou het wel ondervinden. De opnames waren gepland in 4 delen. Iedere keer een andere aanpak. Voor deze methode was bewust gekozen om dat er bij voorbaadt al bleek dat het kasteel best héél heftig was met paranormale activiteiten. Dat ik op een goed spoor zat met dit kasteel bleek al gauw toen ik binnen was en een tekening die ik thuis had gemaakt klopte van een ronde trap en dat de kelder groter was als er zichtbaar was. Er zat nog een gedeelte dichtgemetseld naar een vergeet put. Hier werden vroeger tijd gevangenen in gegooid en dan ging de deksel er op en werden ze vergeten. Het leuke was dat medewerkers die in het Kasteel werkten nooit iets hadden gemerkt van iets paranormaals. Maar toen de avond opnames starten hij moest toegeven dat er een enorm spanning veld hing in de kelders van het Kasteel. En ondanks de vele storende factors die in mijn omgeving waren is er toch de volgende reportage uitgekomen.

Historie;

Het Kasteel van Turnhout heeft ook zijn eigen "Legende" genaamd: Een vreemde zoetelaar in Turnhout. In het kort : Een paar Hollanders gooien de wachters bij de poort in het water en er komen een stuks of 10 ruiters te paard die het kasteel willen innemen,allen Hollanders. 
En zo hebben de Hollanders het Kasteel weer afgepakt van de Spanjolen in de Spaanse overheersing. plm. (1648)

Het Kasteel van de Hertogen van Brabant.

Hendrik de eerste geeft in 1212 de stadsrechten aan Turnhout. In 1371 komt Maria van Brabant aan de macht. In 1404 krijgt Margaretha van Male en gehuwd met Filips de Stoute het kasteel in handen en zitten we dus bij de Bourgondiërs. Antoon van Bourgondië richt het valkenhof op een Rechtbank voor Valkeniers. In de 16e eeuw komen we bij de Habsburgers onder Margaretha van Oostenrijk. 1 maart 1546 krijgt Maria van Hongarije het land van Turnhout en het Kasteel onder haar bevoegdheid, ze krijgt dit van Keizer Karel. Wanneer ze terug geroepen wordt naar Spanje bij het begin van de 80 jarige oorlog (tussen Spanje en de Nederlanden) wordt in 1597 het Kasteel in brand geschoten door Prins Willem. Bij de vrede van Munster 1648 komt het Kasteel toe aan de Nassauers, Amalia van Solms de weduwe van Frederik van Nassau laat het restaureren door Pieter Post. In 1675 geeft Willem de derde stadhouder van Holland en Koning van Engeland het vruchtgebruik aan Maria van Zimmeren. Bij haar dood in 1688 gaat het Kasteel naar de Pruisen. Zij zijn niet geïnteresseerd en het Kasteel wordt in 1753 verkocht aan de familie de Pestere heer van Seneffe. De Franse revolutie, men bouwt het Kasteel om in een gevangenis. In 1807 wordt het gekocht door de stad, in 1820 neemt de Rechtbank haar intrek. In 1907 wordt het verkocht aan de Provincie Antwerpen die het laat restaureren door Jules Taeymans, in 1936 wordt het geklasseerd als monument.

Middag opnames;Bij de middag opname had ik al iets met de deur.Dit is de oude prive vertrek van de Hertog.

Bij de avond opname kwam in deze ruimte een witte vlek heel statig door het beeld, niet snel,niet langzaam het was een zeer statig voort beweging Had het zich volledig gemanifesteerd was dit de perfecte opname geworden.

Avond opnames;Op de dia aan de linkerkant van de foto bij het lichte raampje staat iemand mij aan  te kijken.

   

Thuis was er al een tekening gemaakt van deze trap en dat was de bevestiging dat de paranormale activiteiten via deze trap zich  verdeelden door het Kasteel van Turnhout. Bij opname met bewegende beelden had ik dan ook kleine flitsen op de trap een schim die heel licht zichtbaar was en waar ik eigenlijk niet veel mee kan omdat met overzetten het beeld kwaliteit iets achteruit gaat en het effect   verdwenen is en op de rechterfoto is ook iets raars te zien. In het midden van de trap lijkt het net of er iemand staat, het is weliswaar onduidelijk en zwak energie veld maar aan de muren kan het niet liggen want die waren helemaal nog egaal wit. https://www.youtube.com/watch?v=X5K8Y6eTp0c

EEN PAGINA TERUG | HOME | SHOP | CONTACT | TGH-FILM | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie