The Ghosthunter en TV Gelderland op onderzoek
Uitzending TV  woensdag 12 mei 2004 van :17.30 tot 18 uurKasteel Cannenburch Spookt

  

Kasteel Cannenburch komt in aanmerking als Spookkasteel.

Weliswaar is het niet van de laatste bewoners , maar meer wat er nog in de oude fundering zit en dat stamt uit plm. 1300.
Bij het betreden van de kelders voelde ik  diverse gevoelens , verdriet , angst , woede , agressie , onschuldig en toch veroordeeld.
Er blijkt in die tijd van het oude kasteel  dat daar gevangenen zijn gemarteld en vermoord en vandaar die angst gevoelens die je op pikt in de ruimte onder het Kasteel.

  

Het begon al bij het betreden van de grote trap naar de ingang van het Kasteel.
Toen ik rustig stond te scannen kreeg ik een benauwend gevoel op de borst en dat gaf aan dat het niet pluis is.

Ook in de kelder was het op bepaalde plekken heel onrustig en ik voelde een sterk krachtveld daar.
Ook zat er een  Entiteit aan de keuken tafel op zijn gemakje en toen ik even later weer bij die stoel uitkwam was hij verdwenen.
Ook had ik een paar keer het idee dat ik wat zag in beeld maar  dat was achter af  terug gezien klein en onduidelijk.

Maar wat jammer was er was weinig tijd om op het gemakje er door heen te lopen en alles rustig vast te leggen er wachten nog meer onderwerpen dus waren wij aan tijd gebonden. Ook is dit de eerste keer dat ik 's morgens om 1/2 10 uur spoken op de hielen zit.

Ik kwam op een gegeven moment op een plek in de kelder wat heel heftig was en liet een diepe zucht en dat werd beantwoord met een Entiteit die tegen mij praat. Wel een rariteit !

Kasteel Doorwerth Spookt !Kasteel Doorwerth zit bij de top 10 van Nederlandse Spook Kastelen!

Engelse onderzoekers hebben hier een nacht doorgebracht en wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Spoken in Kasteel Doorwerth.
Een foto gaf een silhouet zichtbaar waarop en Entiteit stond. Ook hebben zij met temperatuur verschillen en geluiden  geëxperimenteerd. 
Op zich zelf heel leuk  maar er zit meer in ! Maar ja  U kent het verhaal "ik wil geen spookkasteel" werd er geroepen en dus geen nacht opnames. Jammer ik had hem bewegend in beeld gehad , maar eigenlijk met de publiciteit was dat het al een spookkasteel.
Nos journaal , RTL 4 Nieuws , Telegraaf en diverse dagbladen , maar nee hoor we willen geen spook kasteel. !?  Wat noemen we het dan ?

  

Maar goed ; de tijd was kort maar toch gezellig en heftig.
Korte opnames van mijn kant en alles weer in record tempo want er moest nog meer gedaan worden die dag.

De Ridderzaal daar draait het om , heel vreemd toen de bezoekers er niet meer in konden liep de spanning omhoog. Het werd tot ieders verbazing erg warm in de zaal. Ik liep op mijn gemakje even te scannen en voelde een enorm krachtveld van af de schilderijen komen. Ik keek en kreeg een raar gevoel. Iets keek mij aan via de ogen van één van de 4 portret schilderijen. Alleen iets klopte niet! Er keek iemand regelrecht de zaal in maar er was iets dat niet klopte. Even later kwam de ontknoping door een medewerker van het Kasteel : In de oorlog is de inventaris verwoest van het kasteel en zijn er willekeurige schilderijen aan de muur gehangen  alleen zijn dat niet de schilderijen van de laatste bewoners van Kasteel Doorwerth maar gewoon willekeurig aan de muur gehangen en dat had dus bij mij de aandacht getrokken dat iemand keek, maar dat het niet de persoon op het schilderij was. Toch wel knap om daar achter te komen!

Ik had een camera vast op gesteld op een bepaalde plek in de Ridderzaal en hem gewoon laten draaien en zag 3 keer een bewegend beeld (klein Orbje) maar dit was  veel te klein om goed in beeld te brengen op de website omdat er lichtverlies is echter op TV beeld is het waar te nemen. En op het laatst als Juliette van T.V.Gelderland praat over degene die door de ogen van het schilderij kijkt begint er een hond te blaffen .En toen begon er een hond te blaffen. die er helemaal niet was?
Geluid kunt u horen bij bandstemmen en video stemmen.

Op de film vraagt Juliette "waar hangen deze schilderijen ? " En op dat moment begint er een hond te blaffen !
Héél duidelijke opname. Alleen er waren geen honden aanwezig in het Kasteel , mogen zelfs niet binnen !
Waarschijnlijk heeft dit te maken met een hond van één van de Kasteel heren , die was verzot op jagen op groot wild.
Een mooie perfecte opname.Graaf Willem Bentinck (1704-1773)
Heer van Rhoon en Pendrecht sedert 1739 ook van Doorwerth

Hij is degene die is vast gelegd door de Engelse onderzoekers en hij is degene die door de ogen van de portret schilderijen de boel in de gaten houdt van Kasteel Doorwerth. Ook bij zijn uitvergrote foto in een bijzaal was hij aanwezig   toen we een interview hielden, ik voelde het dat hij weer keek en betrapte hem.

We hebben in die korte tijd toch kunnen vast stellen dat Kasteel Doorwerth een Spook Kasteel is kleine bewijzen en de mooie opnames van de blaffende honden geven dit aan. Ook het buiten gebied om het Kasteel moet niet worden vergeten. Ook hier lopen Entiteiten in de rondte. Een beetje gevoelig persoon kan ze direct waarnemen. En omdat het snel moest gaan die dag ben ik toch tevreden over de bewegende beelden. Had ik dit op mijn gemakje gedaan dan zou het mij niet verbazen als ik een voltreffer daar had aangetroffen op mijn beelden. Misschien komt dit nog eens.

Alleen het opmerkelijke is dat zijn er bezoekers dan is het in het Kasteel rustig , maar zodra de deur dicht gaat voor hen manifesteren de Entiteiten zich en dat kun je waarnemen door warmte. De temperatuur gaat direct omhoog ! En niet alleen ik constateerde dat , nee nog enkele anderen ook ! Het was een leuke dag met T.V.Gelderland 

Uitzending : woensdag 12 mei 2004  van 17.30 tot 18 uurEEN PAGINA TERUG | HOME | SHOP | CONTACT | TGH-FILM | YOU TUBE | DISCLAIMER

 

Content Copyright © THE GHOSTHUNTER All Rights Reserved.
Other Content Copyright and Trade Mark throughout the site are © of their respective owners,
used with permission and/or here for review purposes only.
Reprint or Reproduction of Any Material In Part or in Whole is Strictly Forbidden. 

THE GHOSTHUNTER is niet verantwoordelijk voor de content van adverteerders.

Deze web site maakt gebruik van JAVA & FLASH.
Best bekeken met Microsoft Internet Explorer 6.0+ met een resolutie van 1024 x 768.
Firefox met
IE VIEW 0.86 extensie